30.5.08

L’AJAE enfila la recta final del curs amb el Trofeu Federació aleví i les festes del carrer Nou de Figueres


L’altempordanesa Fàtima Ribot lidera el rànquing estatal júnior en la categoria de 63 kg fet públic per la Federació Espanyola i té molts números per ser present a l’Europeu del mes de setembre a Varsòvia (Polònia)

Figueres / Els alevins Adrià Padilla i Àlex Téllez van representar l’Associació de Judo de l’Alt Empordà al Trofeu Federació Catalana de la seva categoria, que es va disputar el passat dissabte 24 de maig al poliesportiu de Llars Mundet, a Barcelona. En el quadre de judokes de –52 kg, Adrià Padilla, després d’una bona actuació, va aconseguir ser tercer, la mateixa posició que va obtenir el seu company de club Àlex Téllez en la categoria de +52 kg. L’àrea tècnica de les categories prebenjamí, benjamí i aleví de la Federació Catalana de Judo, la responsable de la trobada, va ser capaç de reunir 170 esportistes d’arreu de Catalunya en una matinal en què el prioritari, al marge de la competició, va ser l’educació física i mental dels joves judokes mitjançant la disciplina esportiva que practiquen. En aquest sentit, prèviament als combats corresponents al Trofeu Federació Catalana-Promoció aleví es va dur a terme un entrenament conjunt de mitja hora de durada dirigit pel mestre Jordi Garcia en què els judokes van poder alliberar la tensió i possibles pressions pròpies de la competició.

Per altra part, el mateix dissabte 24 de maig al matí, l’AJAE va prendre part de manera directa a les Festes del Carrer Nou de Figueres, tot realizant una sessió d’entrenament destinada a les categories prebenjamí i benjamí. Sobre un tatami d’uns 100 metres quadrats instal·lats a peu mateix del carrer Nou figuerenc, una seixantena de judokes dirigits pels professors Lluís Gratacós i Miquel Riera, amb la col·laboració d’una quinzena d’alumnes adults, van protagonitzar una divertida sessió sota l’atenta mirada del nombrós públic assistent. La matinal esportiva –que compta amb el suport de l’Associació de Comerciants del carrer Nou- es va haver de cloure poc abans de l’hora prevista a causa de la pluja.

Així mateix, cal esmentar que la Federació Catalana de Judo i l’empresa Esports & Lleure organitzen, entre els propers 13 i 19 de juliol, una estada de judo a El Xaloc, al municipi de Calders (Bages), per a judokes nascuts entre els anys 1992 i 1996. Les jornades inclouran sessions de preparació física, entrenaments, activitats d’aventura, piscina, tallers i jocs d’animació i seran dirigides per Maurici Casasayas, director tècnic de la Federació; Pere Alastrué, llicenciat en pPsicologia de l’esport; Laia Fernández, seleccionadora catalana cadet; Maurici Casasayas jr., llicenciat en Educació Física; Josep Perau, llicenciat en Educació Física, i Marc Fernández, seleccionador català cadet.

Fàtima Ribot encapçala el rànquing júnior femení estatal

La judoka de l’AJAE Fàtima Ribot, el referent de l’entitat per la seva progressió i pel seu futur prometedor, encapçala actualment el rànquing nacional júnior 2008 femení, en la categoria de 63 kg, segons el llistat fet públic recentment per la Federació Espanyola de Judo. Ribot, que també ocupa el 5è lloc en el rànquing sub-23, lidera la classificació júnior gràcies al títol al Campionat d’Espanya d’enguany i al primer lloc a l’Open Internacional del passat mes de març a Portugal. Tot esperant el que succeeixi a l’Open d’Alemanya del 16 i 17 d’agost, l’atempordanesa té molts números per ser present al Campionat d’Europa de la categoria que es disputarà entre els dies 12 i 14 de setembre a Varsòvia (Polònia).

29.5.08

Bon paper de l’equip d’optimist del CN Llançà al Campionat de Catalunya per a clubs d’Arenys


Els llançanencs, amb Pau Blanch, Sílvia de Soler, Diana de Soler, Oriol Vila i Roc Vidal es van quedar a un pas de les semifinals, que es disputen el proper dissabte, el mateix dia que el CN Llançà rebrà la Tram Cup-Trophée André Baillat, de Port-Vendres

Arenys de Mar / L’equip de regates del Club Nàutic Llançà de la classe optimist format per Pau Blanch, Diana de Soler, Sílvia de Soler, Oriol Vila i Roc Vidal van disputar el passat cap de setmana –dissabte 24, perquè les proves del dia 25 van ser cancel·lades pel mal temps- la primera jornada del Campionat de Catalunya de Vela per a clubs, que es fa a Arenys de Mar. El sistema de competició estableix una fase eliminatòria en què es formen dos grups de 6 equips cadascun, que s’han d’enfrontar tots contra tots. Es classifiquen per a les semifinals els dos primers de cada grup, mentre que la final la disputen el primer i el segon de la fase anterior, que hauran d’enfrontar-se un mínim de dues vegades –al màxim de 3- per dictaminar el campió. El campionat consta d’un total de 60 regates d’una durada aproximada de 10 minuts i hi prenen part un total de 12 clubs, amb majoria de la costa central, però també amb representació de les zones nord i sud.

El passat cap de setmana, les condicions meteorològiques de dissabte van permetre al comitè de regates donar la sortida a la primera jornada i realitzar un total de 36 enfrontaments. El Club Nàutic Llançà va quedar enquadrat en el grup, juntament amb el CM Torredembarra, CN Sant Feliu, CN Masnou, CN Cambrils i CN Vilanova –CV Blanes, CN Arenys de Mar, CN Salou, RCM Barcelona, CN Garraf i CN El Balís formaven el grup 1. Diumenge, però, la pluja, el fort vent i l’estat de la mar van obligar el comitè a suspendre les proves previstes, amb la qual cosa ja van quedar definits els emparellaments de les semifinals, en què no hi seran els regatistes del CN Llançà. En el grup 2, els equips classificats són el CN Masnou i el CN Cambrils, amb 5 i 4 victòries, respectivament, mentre que en el grup 1, CN Garraf i CN Arenys afrontaran les semifinals del proper dissabte 31 de maig. Els llançanencs, però, van ser capaços de resoldre al seu favor els enfrontaments amb el RCM Barcelona, CM Torredembarra, CN Sant Feliu i CN Vilanova –van perdre contra CN Salou, CN Masnou i CN Cambrils. L’equip que entrena Jordi Salellas no es va poder classificar per a la darrera fase pels pèls, ja que ocupava el 5è lloc en puntuació d’entre els 12 participants –Garraf i Masnou no van perdre cap enfrontament; Cambrils, un i Arenys, dos.

Per altra part, el CN Llançà, que ha suspès la regata social de creuers prevista per al proper dissabte, rebrà, el mateix dia 31, la regata Tram Cup-Trophée André Baillat, que organitza la Société Nautique de la Côte Vermeille (SNCV) de Port-Vendres. La 1a de les dues regates previstes, reservada a embarcacions de vela de creuer d’empreses, sortirà de Port-Vendres dissabte i arribarà a Llançà, on la flota farà nit després d’un àpat de germanor a les instal·lacions del Club Nàutic. Diumenge, els creuers afrontaran el camí de tornada des de mig matí en el serà la segona i definitiva regata.

27.5.08

Enric Flix fa l’enèsim pols a la RFEF i impugna tres partits de l’última jornada de lliga de 2a B


El president del Miapuesta Castelldefels considera que no es va complir l’article 65 apartat e) de la circular 51 dels estatuts, que especifica que tots els partits amb equips que tenen alguna cosa en joc han de començar a la mateixa hora

Castelldefels / El president de la UE Miapuesta Castelldefels, Enric Flix, ha engegat l’enèsim pols a les institucions –en aquest cas a la Federació Espanyola de Futbol- i ha decidit impugnar tres partits –inclòs el que el seu equip va disputar contra el Llevant B (3-0)- de la darrera jornada de lliga del grup III de 2a B, la que va certificar el descens dels barcelonins a 3a Divisió. Flix, en l’escrit, defensa que, en la darrera jornada, no es va complir la circular 51 del Campionat Nacional de Lliga de 2a B de la RFEF que fa referència a l’article 65 e) dels estatuts federatius i en què s’exposa que tots els partits de l’última jornada del campionat en què hi ha equips implicats en ascensos o descensos han de jugar-se a la mateixa hora. La impugnació del Miapuesta Castelldefels rau en el fet que el xoc entre la Villajoyosa i la Gramenet –els locals podien eludir la promoció de descens- es va disputar dilluns (20 h) atès que diumenge, a l’hora d’inici prevista (18 h), el terreny de joc del Nou Pla estava impracticable a causa de la pluja caiguda durant les hores prèvies. Tal com va succeir en l’última jornada de 1a Divisió, en què la pluja va posposar una hora l’inici del Mallorca-Saragossa i, de retruc, dels partits Ràcing-Osasuna i Recreativo-Valladolid, en què també hi havia coses en joc, Flix reclama que els partits Miapuesta-Llevant B i Terrassa-Espanyol B haurien d’haver estat traslladats també a dilluns, per coincidir amb el Villajoyosa-Gramenet i evitar així que algun equip tingués l’avantatge de conèixer els resultats dels seus rivals.

En l’escrit tramès a la RFEF el passat 22 de maig, el club barceloní deixa clar que el no compliment de la normativa que obliga a unificar els horaris dels partits en què hi ha equips que tenen alguna cosa en joc en l’últim partit de lliga va perjudicar-lo, ja que depenia, precisament, del resultat que es donés entre el Terrassa i l’Espanyol B, que a la vegada estava pendent del que es jugaria 24 h més tard. Flix posa com a exemple la darrera jornada a 1a Divisió i sol·licita, al capdavall de la carta, que “s’acordi anul·lar els tres partits referits i s’ordeni tornar a disputar-los de conformitat amb el que disposa la Circular 51”.

El nou pols d’Enric Flix amb la Federació Espanyola de Futbol ha rebotat a la Federació Catalana, que la setmana passada havia ordenat el partit Miapuesta Castelldefels-UE Castelldefels corresponent a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya. En un escrit enviat a l’òrgan federatiu català el 23 de maig, Flix comunicava que “en data d’avui hem presentat a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol escrit interessant la anul·lació de tres partits de la darrera jornada del Grup III de la Segona Divisió “B”, amb fonament en l’incompliment de la Circular RFEF nº 51, de 30 d’abril de 2008, en no haver-se disputat els partits Vil·lajoiosa – Gramenet, Terrassa – Espanyol “B” i Miapuesta Castelldefels – Llevant “B” amb simultaneïtat d’horaris. Flix va més enllà, decreta segons el seu criteri que el campionat de lliga a 2a B encara no s’ha acabat i fa saber a la FCF que, per tant, el seu equip no es presentarà a la primera ronda de la Copa Catalunya, i demana la suspensió del partit que havia d’enfrontar els de Vinyals amb el conjunt de Miquel Olmo. Ara, la FCF té l’enèsima patata calenta de Flix a les mans, ja que el seu comitè de competició haurà de resoldre l’incompareixença del Miapuesta en el partit que havia de jugar contra el Castelldefels –segons el sorteig de la segona ronda, el Cornellà serà el rival del vencedor.

El Roses lluitarà per una plaça a Preferent amb el Sant Ildefons, de Cornellà de Llobregat


En la fase d’ascens a 1a Regional, la FE Vilajuïga tindrà com a rivals el Banyoles B i el Tordera, que s’enfrontaran diumenge que ve, mentre que el Portbou jugarà el primer partit per pujar a 2a a casa contra el Sauleda, subcampió del grup del Figueres

Roses / El sorteig celebrat ahir a la tarda a la seu de la Federació Catalana de Futbol va determinar que l’AE Roses, subcampió del grup 1 de 1a Regional, es jugui l’ascens a Preferent enfront del Sant Ildefons, de Cornellà de Llobregat -a la foto. El partit d’anada es disputarà aquest proper diumenge 1 de juny a les 12.15 h, mentre que la tornada serà a l’estadi Mas Oliva, el diumenge 8 de juny a les 18 h. Si l’equip de Miquel Rivas ascendís, evitaria que el Vilamalla baixés a 2a Regional per l’efecte dels descensos no compensats. Per altra part, el Tordera, el Banyoles B i la FE Vilajuïga, segon classificat del grup 15 de 2a Regional, començaran el proper cap de setmana la fase d’ascens a 1a Regional. El primer partit enfrontarà el Banyoles B i el Tordera. Qui perdi, rebrà la setmana següent la FE Vilajuïga. L’últim partit el jugaran el vencedor del Banyoles B-Tordera i els de Manel Cabezos, que l’afrontaran com a locals. Pel que fa a l’ascens a 2a Regional, els primers encontres de les eliminatòries d’ascens són Portbou-Sauleda i Les Planes-Monells. La PB Lloret, que també lluitarà per pujar a 2a, descansarà el proper cap de setmana.

Cap dels equips altempordanesos implicats en eliminatòries d’ascens parteix com a favorit, després de fer-se públic el sorteig, però tots ells tenen opcions de veure complert el seu objectiu. El Sant Ildefons, rival del Roses per un lloc a Preferent, no va certificar la segona plaça fins a la darrera jornada de lliga del grup 3 de 1a Regional, igual que l’equip de Miquel Rivas. Els de Cornellà de Llobregat no tenen uns registres especialment brillants a casa –9 victòries, 3 empats i 5 derrotes- però sí que mosseguen fort lluny del seu camp, on només han perdut 3 partits. La seva mitjana de gols rebuts és d’1 per partit, mentre que la d’anotats és de 2 per jornada. Els números del Roses són lleugerament millors, sobretot a Mas Oliva, on ha recollit 11 victòries, 3 empats i 3 derrotes. A fora, les estadístiques dels costaners també són esperançadores –9 triomfs i 5 empats, per només 3 relliscades. L’equip altempordanès, que ha consolidat el segon lloc gràcies a una segona volta incontestable, només ha rebut 23 gols en 34 partits, un fet a tenir en compte. Cal recordar que els rosincs han acabat ocupant la plaça de promoció amb només 1 punt de marge respecte l’Olot. En la darrera jornada, els garrotxins, que jugaven al camp de l’Escola F. Gironès-Sàbat, necessitaven vèncer –ho van fer per 1-2- i que el Roses perdés al camp del Tossa. El Roses va fer els deures i va esgarrapar el punt que li faltava (1-1).

La FE Vilajuïga també ha topat amb un ós, el Tordera, per intentar pujar a 1a. Els selvatans són un clàssic a 1a Regional, i només han perdut 4 partits –1 a casa i 3 a fora- en tot el campionat al grup 16 de 2a. A més, ha estat el màxim golejador del seu grup, amb 97 gols, i el que menys gols ha rebut, amb 31. Sense cap mena de dubte, un rival temible per als de Cabezos, que també presenten bons números, amb 22 victòries, 6 empats i 6 derrotes. Els de Quermançó també poden presumir de ser l’equip menys golejat del grup 15 de 2a, amb 33 gols. Tot sembla indicar que el convidat de pedra de l’eliminatòria és el Banyoles B, subcampió del grup 17. De tota manera, el filial banyolí també ha fet una temporada a tenir en compte, amb 23 partits guanyats, 4 empats i 6 derrotes. Al seu camp ha estat, de llarg, el millor conjunt del grup i ha estat el que més gols ha aconseguit, amb 74. La FE Vilajuïga no pot badar.

L’últim altempordanès immers en una lluita per pujar és el Portbou, subcampió del grup 30 de 3a Regional, per darrera del Vilabertran. D’entrada, els números dels fronterers espanten, ja que a casa s’han mostrat intractables, amb 16 victòries, 2 empats i 1 sola derrota. A fora, ha cedit 4 empats i 4 derrotes –11 triomfs- amb una mitjana que frega els 3 gols materialitzats per jornada. El seu primer rival serà el Sauleda, segon del grup 29, el del Figueres. Els baixempordanesos no han fet res de l’altre món en la segona volta de campionat, una vegada van ser conscients que no serien capaços de prendre l’ascens a la Unió. Sobre el paper, el Portbou és favorit en aquest primer enfrontament, però el Sauleda només ha perdut dos partits en tota la temporada... i ha sumat la sorprenent xifra de 27 victòries. La resta d’aspirants haurien de ser purs espectadors, però a 3a Regional, una fase d’ascens pot ser imprevisible. El Monells, del grup 28, ha perdut 9 partits, però ha estat capaç de superar la barrera dels 100 gols a favor (101). Al grup 27, la Penya Blaugrana de Lloret tampoc hauria de ser rival per al Portbou i el Sauleda. Tot i això, els selvatans, amb 15 triomfs, 4 empats i 6 derrotes, han rebut només 28 gols en 34 partits. Finalment, les Planes, del grup 26, va tenir opcions de ser campió fins a l’última jornada, però finalment les Preses és qui ascendeix directament. Els de la Garrotxa s’han mostrat forts a casa, on només dos equips han pogut guanyar-hi –un empat, mentre que a fora han guanyat 10 dels 17 partits –4 empats i 3 ensopegades. Per darrera del Portbou, les Planes també és candidat, amb les mateixes possibilitats que el Sauleda.

26.5.08

Mariona Sáenz (CTT Bàscara), subcampiona del Top Estatal de tennis taula de Calella en benjamins


Les també jugadores bascarenques Marta Alech i Eulàlia Santilari només van poder ser 7a i 9a, respectivament, en la categoria juvenil d’un campionat que, disputat els passats 24 i 25 de maig, va dominar la delegació andorrana

Calella / Les jugadores del CTT Bàscara Marta Alech, Eulàlia Santilari i Mariona Sáenz van prendre part, els passats 24 i 25 de maig, al Top Estatal de tennis taula de Calella, obert a les categories benjamí, aleví, infantil, juvenil i sub-21. Alech aconseguiria ser 7a, i Santilari, 9a, en el quadre individual juvenil d’un campionat en què la delegació andorrana va ser la gran dominadora i Catalunya va recollir set podis. El protagonisme, però, va ser per a Mariona Sáenz, segona en el quadre benjamí femení. Sáenz ja va oferir un bon nivell a la fase prèvia, que va tancar essent 2a del grup 1 gràcies als triomfs contra les catalanes Nora Escartín (3-1) i Xuan Zhang (3-1), i l’andorrana Àngela Garcia (3-0) –només va caure davant l’andorrana Laura Garcia (0-3). A la seva semifinal, Sáenz va superar en un duel molt equilibrat la murciana Cristina Herrera (3-2), però en el partit decisiu va topar amb l’andorrana Laura Garcia, l’única que havia estat capaç de derrotar-la a la fase prèvia, i va perdre per 3-1, obtenint així el subcampionat en el quadre individual benjamí. La tercera plaça va ser per a la catalana Júlia López.

Per la seva part, ni Marta Alech ni Eulàlia Santilari no van estar gaire afortunades a la fase prèvia, que van cloure en el 4rt i 5è lloc del seu grup, respectivament. Alech, en el grup 1, va imposar-se a l’asturiana Alba Rodríguez (3-2), a l’aragonesa Maria Terrado (3-2) i a la també catalana Helena Torné (3-0), mentre que va caure davant l’andorrana Patrícia Fernández (3-0) i la catalana Anna Grau (2-3). Per la seva part, Santilari, en el grup 2, només va poder doblegar l’asturiana Sandra Gómez (3-0). La resta de partits els va comptabilitzar per derrotes: 0-3 enfront la valenciana Marina Rodríguez i l’asturiana Raquel Bonilla, 1-3 contra la gallega Vega Tojal i 2-3 davant la catalana Nadina Riera. Sense opcions de ser presents a la fase final, les dues jugadores altempordaneses van resoldre amb victòria l’últim partit que van disputar i que li va servir a Alech per ser 7a –es va desfer de la gallega Vega Tojal per 3-2- i a Santilari per ocupar el 9è lloc –va derrotar la també catalana Helena Torné per 3-1. El títol se’l va endur la valenciana Marina Rodríguez, que va vèncer a la final l’andorrana Patrícia Fernández per 3-2. L’asturiana Alba Rodríguez va ser 3a.

Pel que fa a la resta de categories, Carles Carulla (Catalunya), Jesús Dehesa (Castella i Lleó) i Santiago C. Camarero (Balears) van ocupar el podi benjamí masculí. En alevins, Lorena Birlam, Laura Ramírez i Fàtima Bocanegra, totes tres andorranes, van monopolitzar, per aquest ordre, els tres primers llocs en el quadre aleví femení. El mateix va succeir en la categoria aleví masculí, en què els tres primers classificats, Mario Hidalgo, Javier Benito i Miguel Ángel Vílchez, representaven la delegació andorrana. Els del Principat també van treure el nas en la categoria infantil. Les andorranes Constanza Martínez i Paula Bueno van ser 1a i 2a, respectivament, mentre que la balear Marta de la Vega va ocupar la tercera plaça. En nois, el títol va ser per al també andorrà Alejandro Calvo, seguit d’Alejandro Hortal (Castella i Lleó) i del català Alberto Luño. Els jugadors catalans van guanyar protagonisme a les categories superiors. En juvenils, Ferran Brugada va ser el campió masculí. L’andorrà Álvaro Robles va ser 2n i el també català Joan Moregó, 3r. Mentrestant, en la categoria sub-21 masculina, de nou els andorrans es van mostrar incontestables i van ocupar els dos primers llocs, gràcies a Wasiu Fatai i José María Gómez. El madrileny José María Alcántara va ser 3r. Finalment, la murciana Carmen Solichero es va imposar en l’apartat femení, per davant de la catalana Anna Badosa i de l’asturiana Cláudia Cejas.

Vicky Hernández (Ambisist) guanya a Tartareu i segueix liderant l’Open d’Espanya de descens


La corredora escalenca va superar amb autoritat Mireia Boscà (LTM Racing) i Maria Sánchez (M. Bike) a la segona prova de l’Open d’Espanya Maxxis i es manté al capdavant de la classificació general de la competició, que es reprendrà a Vigo el 15 de juny

Tartareu (Lleida) / L’escalenca Victòria Hernández (Ambisist) es va adjudicar aquest passat diumenge la 2a prova de la categoria femenina de l’Open d’Espanya Maxxis 2008 de descens en BTT, que es va disputar, en bona part sota la pluja, a la localitat de Tartareu (Lleida). En la primera màniga, encara en sec, Hernández va fer un registre de 4:07.660, molt inferior als 4:32.722 de Maria Sánchez (M. Bike) i als 4:33.493 de Mireia Boscà (LTM Racing). A la segona, ja amb la pluja fent acte de presència, només Boscà va arriscar, i va aconseguir avançar Sánchez amb una baixada de 4:28.586, que li suposaria el segon lloc definitiu. Ni Victòria Hernández ni Maria Sánchez rebaixarien a la segona màniga el millor temps obtingut a la primera. Amb aquests nous 60 punts, la descender escalenca lidera encara més la general de l’Open d’Espanya DH, amb 120 punts, per davant dels 108 de Mireia Boscà i els 98 de Maria Sánchez.

Pel que fa a la categoria elit, la reina del campionat, que va aplegar un bon nombre de bikers estrangers que es troben en plena preparació de la Copa del Món, que es farà el cap de setmana que ve, la pluja també en va condicionar la classificació, ja que la segona màniga, ja amb aigua, va servir per ben poc. A la primera, Mickael Pascal (MSC Bikes), amb un temps esplèndid de 3:03, es va col·locar primer, amb 4’’ d’avantatge respecte Arnau Sugrañés (MSC Bikes) i 6’’ en relació a Óscar Sáiz (Giant). Cap dels tres primers classificats va poder rebaixar els seus registres a la segona màniga, amb la qual cosa l’ordre al final de la primera va servir per configurar la general. En la categoria sènior, el vencedor va ser Guillermo Gil (Di Vico Bike), amb un millor temps de 3:25.919, aconseguit en la primera màniga. Miquel Morera (Xtrem Bike) va ser 2n, a 3’’, i Daniel Cubero (CC Utiel), 3r, a 5’’. En júniors, el gran dominador va ser Antonio Ferreiro (RP3 AD), amb un “crono” de 3:14.777. La segona plaça, a 11’’, va ser per a Javier Guijarro (CC Guijarro) i la 3a, per a Francisco Vilaboa (RP3 AD), a 12’’. En cadets, Mario Pérez, que va haver d’abandonar en la primera màniga, en va fer prou amb una segona brillant, en què va fer un temps de 3:42.020, per endur-se la victòria, per davant d’Andrés Fernández (CC Utiel), que es va quedar a menys d’una dècima (3:42.090) del primer lloc. Cristian Curbelo (Freeride) va ser 3r, a 5 dècimes (3:42.491). En màsters-30, primera plaça per a Xavier Telletxea (Iganitziko), amb 3.23.319; segona per a Manuel Arasa (Ebre Bike), a 4’’, i tercera per a F. Javier García (Bike Station), a 6’’. En màsters-40, el triomf se’l va endur Manuel Sabalete (Maxi Bike), amb 3:47.741, i en infantils, el primer va ser Germán Ferrer (Team DH Motril), amb 4:01.257.

Prop de 200 corredors van prendre part en aquesta segona cita de l’Open d’Espanya Maxxis, que celebrarà la seva tercera prova del calendari el proper 15 de juny a Vigo, en la Maxxis Cup Internacional. Arnau Sugrañés (elit), Guillermo Gil (sènior), Xabier Tellechea (màsters-30), Enric Galera (màsters-40), Antonio Ferreiro (júniors) i Mario Pérez (cadets) són els actuals líders de l’Open després de les dues primeres proves, en les respectives categories.

Classificacions 2a Prova Open Maxxis, a Tartareu: http://www.fullevent.com/cont/images/stories/Tartareu08/Categories.pdf

La Unió tanca el campionat amb un suat triomf contra el Ventalló (4-2)


El partit va servir d’homenatge a Camós, Montserrat, Ion, Lloveras i Pujadas, que deixen la pràctica futbolística, mentre que dissabte, en una tarda de comiats, s’enfrontaran, en dos amistosos, els veterans de la Unió i del Girona, per una banda, i els primers equips del Figueres i del Vilabertran, campions dels grups 29 i 30 de 3a, per l’altra

Figueres / La Unió va tancar dissabte la temporada 07/08 al grup 29 de 3a Regional amb una treballada victòria contra el Ventalló, un rival sobre el paper més assequible del que deixa entreveure el resultat final (4-2) i, sobretot, tenint en compte que els de Coto van haver de capgirar un marcador inicial advers. El partit va servir per homenatjar els veterans Pere Montserrat, Xavi Camós, Ion Etxegoien, Adam Lloveras i Ramon Pujadas, que després de treure la pols a les botes l’estiu passat per implicar-se en un projecte unionista ple de sentiment, s’acomiaden, ara sí, de la pràctica futbolística, tot haver complert l’objectiu de convertir el nou Figueres en campió de 3a Regional i empenyent-lo a jugar l’any que ve a 2a.

El Ventalló no es va arronsar a Vilatenim, i va oferir una excel·lent imatge que el situa per mèrits propis en el reduït grup d’equips que han plantat cara a la Unió en el seu estadi en la temporada que acaba de finalitzar. No en va, els de José Luís Martín es van avançar en el marcador amb una acció en què Ferran Sánchez va definir molt bé per damunt de Cipri (13’). Sòlid en defensa i amb velocitat al davant, el conjunt visitant va obligar els blanc-i-blaus, que confiaven tenir l’enèsim partit plàcid, a esforçar-se al màxim. Lloveras havia pogut empatar abans que Montserrat clavés l’1-1 amb un xut precís a l’escaire esquerre (21’) i, poc després, Roger Costejà apagava les alarmes de sorpresa fent el 2-1(29’). L’àrbitre no va concedir un gol a Montserrat –abans n’havia invalidat un altre al Ventalló- en el preludi del 2-2, en una falta molt ben executada per Tavi Fonseca des de la frontal (37’).

Poc després de la represa, Coto va treure del camp els cinc homenatjats (52’), que van rebre el merescut aplaudiment de la graderia –amb uns 400 espectadors, molts d’ells seguidors del Ventalló. L’entrada al camp de Fontes, Ramos, Marc, Torrent i Abraham va suposar una major possessió de l’esfèrica per part dels unionistes, que havien saltat al terreny de joc amb un equip d’una mitjana d’edat propera als 35 anys. De tota manera, tot i el seu major domini, el Figueres ha haver d’esperar fins al tram final per resoldre al partit, just quan ja feia molts minuts que el rival no sortia de la seva parcel·la. Albert Ramos va resoldre un embolic dins de l’àrea per fer el 3-2 (79’) i, poc després, Abraham, en una acció individual, feia pujar el 4-2 definitiu (85’), culminant així la brillant temporada dels figuerencs.

UE Figueres: Cipri, Jep, Dídac, Camós (Adam Fontes, 52’), Marín, Pujadas (Ramos, 52’), Ion (Marc, 52’), Masquef, Roger, Montserrat (Torrent, 52’) i Lloveras (Abraham, 52’).
UE Ventalló: Claudi (Fàbrega, 46’), Pepo (Comia, 55’), Costa (Javi, 62’), Catoi, Mario, Tavi, Sánchez, Toni, Prats II (Navas, 46’), Pablo (Amadeo, 46’) i Prats I.
Àrbitre: Àlex Márquez Flores. Grogues a Lloveras, Masquef, Rober i Abraham, de la Unió, i a Costa, del Ventalló.
Gols: 0-1: Sánchez (13’); 1-1: Montserrat (21’); 2-1: Roger (29’); 2-2: Tavi Fonseca (37’); 3-2: Ramos (79’); 4-2: Abraham (85’).
Públic: Uns 400 espectadors.

Per altra part, la Unió ha preparat, per al proper dissabte 31 de maig a la tarda, una festa que servirà per cloure la temporada i que es durà a terme a l’estadi de Vilatenim, que acollirà, probablement, la darrera activitat futbolística sobre gespa natural –ben aviat s’han d’iniciar els terrenys per substituir-la per l’artificial. A les 16 h, els veterans de la Unió i els de Girona s’enfrontaran en una amistós ple de noms il·lustres –Pere Gratacós, Arseni Comas, Joan Bosch, Joan Sagué, Pere Vilarrodà, Manel Pagès, Juanito Etxegoien, Marcos Torres, Albert Planagumà... per als unionistes, i Narcís Julià, Delfí Geli, Manu Muñoz, Paco Montes, Toni Soler, etc, per als de la capital. Posteriorment (17.30 h), duel de campions, entre el Figueres, primer del grup 29 de 3a Regional, i el Vilabertran, del grup 30. L’amistós servirà d’homenatge al tècnic blanc-i-verd “Gigi” Trayter.

Resultats 34a Jornada
Grup 29-3a Regional

Porqueres B-Camallera: suspès
Bàscara-Cristinenc: 4-3
Medes l’Estartit-Ullà FC: 11-1
L’Armentera-Aro B: 3-3
Rifland de Salt-Siurana: 5-0
Sant Pere Pescador-Sauleda: 2-2
Mariscal d’Ullà-Calonge B: 1-4
Mont-ràs-Gualta: 1-1
Figueres-Ventalló: 4-2

Classificació definitiva: 1. Figueres, 100 punts; 2. Sauleda, 86; 3. Sant Pere Pescador, 74; 4. Calonge B, 66 (*); 5. Bàscara, 66; 6. Ventalló, 64; 7. Medes l’Estartit, 63 (*); 8. Cristinenc, 60; 9. Mont-ràs, 51; 10. Rifland de Salt, 49; 11. Gualta, 38; 12. L’Armentera, 34; 13. Aro B, 32; 14. Porqueres B, 28 (*); 15. Mariscal d’Ullà, 25; 16. Siurana, 23; 17. Camallera, 15 (*), i 18. Ullà FC, 0.

(*) Un partit pendent.

Joan Font (F. Canárias) s’endú un I Critèrium Internacional d’Empuriabrava passat per aigua


Jordi Codony (Renault Olot) va ser el vencedor de la preliminar per a cicloesportius i màsters-30 –la de veterans va ser anul·lada per la Federació Catalana, en una matinal amb molta pluja i vent que va condicionar la participació

Castelló d’Empúries / El corredor del Fuerteventura-Canárias Joan Font va ser el vencedor del I Critèrium Internacional d’Empuriabrava 2008 en la seva cursa reina, la reservada a la categoria elit i sub-23, que es va disputar ahir diumenge al matí al circuit habilitat al passeig marítim de la urbanització castellonina sota una intensa pluja. La prova, organitzada per l’Esport Ciclista Figueres, havia rebut un revés important a finals de la setmana passada, quan la Federació Catalana de Ciclisme va decidir anul·lar una de les preliminars del Critèrium, la reservada als veterans, per la coincidència amb una altra cursa de similars característiques a la província de Barcelona. Aquest fet, i la pluja, que va restar participació, va condicionar la matinal, presidida també pel fort vent de llevant que bufava de manera lateral als corredors durant tot el recorregut.

Sí que es va poder disputar, però, la cursa per a cicloesportius i màsters-30 –els àrbitres de la FCC van fer la vista grossa amb algun corredor amb llicència de veterà, que també hi va poder prendre part. Amb unes condicions meteorològiques del tot adverses, el garrotxí Jordi Codony (Renault Olot) en va ser el dominador, ja que ell va ser l’encarregat de fer la primera selecció en el tram inicial de cursa, una feina que després remataria poc abans de la línia d’arribada amb un potent atac que els seus companys de viatge –Vergés (Bigmat Prat), Sánchez (Bicis Esteve) i García (El diari)- ja no podrien contrarestar. Un total de 28 ciclistes van finalitzar els 42 km del traçat. La cursa elit i sub-23, amb 41 classificats, també va estar acompanyada per l’aigua insistent i el fort vent de l’est. Tot i això, equips com l’Aluminis Sant Jordi, el Vallasport l’Hospitalet o l’Ilerda Habitatges van prendre la sortida amb un gran nombre de corredors. També hi eren el Fuerteventura-Canárias, un dels conjunts més poderosos de l’Estat en aquesta categoria, i l’Azysa-Cetya-Viscarret, del País Basc. Després d’una caiguda nombrosa sense massa conseqüències, Santiago Segú (Vallasport), un clàssic al Guillamet, Maurico Muller (Camp de Tarragona) i Joan Font (F. Canárias) van organitzar una escapada la qual es van unir, passat l’equador de la prova, dos corredors més. La bona entesa entre tots cinc no la van poder pal·liar, tot i els seus esforços, els corredors dels equips Azysa, Renault Olot i Ilerda Habitatges. Al davant, l’atac llunyà del barceloní Joan Font a la darrera volta, seria decisiu, i el ciclista del Fuerteventura-Canárias va poder aixecar els braços amb poc més d’un metre d’avantatge respecte els seus companys d’escapada i completant així de la millor manera els 45 km del traçat –a una mitjana de 38 km/h.

CLASSIFICACIONS
Categoria cicloesportius-màsters 30: 1. Jordi Codony (Renault Olot); 2. Eduard Vergés (Bigmat Prat), a 1’’; 3. David Sánchez (Bicis Esteve), a 1’’; 4. Adolfo García (El diari), a 1’’; 5. Mirco Marotto (Galvesport), a 1’51’’; 6. Eduardo Lecina (Bigmat Prat), a 1’51’’; 7. Santiago Molina (Bigmat Prat), a 1’51’’; 8. Juan Carlos Medina (Galvesport), a 1’51’’; 9. Antonio Tirado (Cecoc), a 1’51’’; 10. Amat Artigas (Bigmat Prat), a 1’51’’.
Categoria elit-sub-23: 1. Joan Font (Fuerteventura-Canárias); 2. Mauricio Muller (Camp de Tarragona), mt; 3. Santiago Segú (Vallasport), mt; 4. Ibon Zugasti (Azysa), a 14’’; 5. Ricard de Miguel (Morell), a 14’’; 6. Jesús Veiga (Aluminis Sant Jordi), a 14’’; 7. Oriol Colomé (Azysa), a 14’’; 8. Carlos Herrero (Catalunya), a 14’’; 9. Aitor Aznar (Alumins Sant Jordi), a 14’’; 10. Àlex Molla (Vallasport), a 14’’.

Classificacions completes categoria elit/sub-23, aquí: http://www.esportciclistafigueres.com/noticias/19-1.pdf
Classificacions completes categoria cicloesportius/màsters-30, aquí: http://www.esportciclistafigueres.com/noticias/19-2.pdf

Jornada pobra en resultats per als equips del CB Escolàpies Figueres


No va ser precisament rodona la passada jornada dels dies 24 i 25 de maig, penúltima de la temporada, per als equips del CB Escolàpies que encara estan en competició -es van recollir 4 derrotes i només 2 victòries. L'equip mini masculí va perdre els dos partits que va disputar, l'ajornat a la pista del Verges (108-90), en un enfrontament amb moltes concessius defensives i un poder anotador brillant per part de tots dos conjunts, i el que va jugar a casa enfront del Pompeu Fabra (37-68). En aquest cas, els figuerencs, fluixos en l'aspecte físic i desencertats en tots els aspectes, no van tenir opció. Per la seva part, el cadet masculí també va caure de manera clara, a la pista del Celrà (81-54), en un xoc dominat pels de casa que serveix per tancar el campionat. Els figuerencs l'acaben com a segons del seu grup. Qui també ha posat el punt i final a la lliga 07/08 és l'equip sènior femení, que va cedir a la pista del CB l'Escala (67-49) amb un joc a estones il·lusionant i un excel·lent segon quart.

Més bé van anar les coses per al mini femení que, a la pista del Porqueres, es va imposar per 44-59 després d'anar a remolc en l'inici de l'encontre. L'equip altempordanès segueix corroborant la seva progressió. Finalment, també va sumar una altra victòria per a l'entitat l'equip preinfantil femení (a la foto), a la pista del Cassanenc, que li assegura el tercer lloc territorial.

23.5.08

Apel·lació dóna per acabat l'Olot-Sant Hilari (1-2) i el Roses és a un punt de la promoció d'ascens a Preferent


El Roses jugarà la promoció d'ascens a Preferent si empata o guanyat a Tossa diumenge (18 h) en l'última jornada, tot i que també podria ser segon si perd, però aleshores dependria el que faci l'Olot al camp de l'EF Gironès-Sàbat

Roses - El malson dels integrants del planter del CE Sant Hilari Font Vella -a la foto- s'ha acabat aquest matí, després de 112 hores de neguit. El Comitè d'Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol ha comunicat a les 11.07 hores d'avui al club selvatà que el partit que es va suspendre al minut 87 diumenge passat al camp de l'Olot es donava per acabat amb el resultat 1-2 que lluia el marcador en aquell moment. Per tant, el Sant Hilari és el tercer equip de la Primera Territorial que assoleix aquesta temporada l'ascens a Preferent, després que fa unes setmanes l'aconseguissin el Sant Feliu Sasserra i el Sant Joan Despí. La història d'aquest cas s'inicia diumenge passat, al Municipal d'Olot. Els olotins, que encara tenen opcions de jugar la promoció d'ascens, necessitaven el triomf per fins i tot posar en problemes el Sant Hilari amb la plaça d'ascens directe, ja que la diferència entre els dos equips era de sis punts, amb aquesta mateixa quantitat de punts en joc a les dues darreres jornades.

A tot això, el Roses es mantenia a l'expectativa ja que, tot i tenir perduda la diferència particular de gols amb el Sant Hilari, depenia d'aquest resultat per a apurar les seves opcions de campionat i passaport directe a la categoria anomenada fa uns quants anys -no ara- 'Regional Preferent'. Pel Sant Hilari, les coses estaven clares. Guanyant l'Olot, asseguraven l'ascens. I van sortir endollats. Al minut 5, Talavera marcava de penal el 0-1 i al 79', Franc feia un 0-2 que va fer esclatar l'eufòria a la banqueta visitant. No obstant això, quan es va entrar a la recta final, tot es va complicar. Al minut 85, l'olotí Roger retallava distàncies i poc després, segons recullen les cròniques del matx, es va originar una tàngana que va acabar en suspensió quan un assistent de l'àrbitre González Aguilera el va comentar que l'havien increpat uns espectadors. Tots a vestidors i la decisió, en mans dels comitès.

Cal dir que el partit va ser força mogut i en el moment de la suspensió, l'Olot havia patit dues expulsions i el Sant Hilari, una. Dimecres, el Comitè de Competició va dictar una sentència que va despertar indignació a Sant Hilari Sacalm. S'ordenava reprendre el partit, suspés al minut 87, amb un temps afegit de cinc minuts (per tant, vuit totals de joc). A més, arran la tàngana, el Sant Hilari veia com s'expulsava a dos jugadors més. Un d'ells ja havia estat substituit però segons la sentència els selvatans havien de sortir al camp amb vuit jugadors en compets de nou. A més, el partit es reprenia a porta oberta i amb una lleu sanció econòmica a l'Olot pels incidents.Jordi Bonet, l'entrenador del Sant Hilari, era ben clar en el seu judici a FutbolCatalunya.com: "Estem indignats! No entenem res. Nosaltres som l'equip més perjudicat quan no hem fet res". L'escrit d'apel·lació per part del Sant Hilari no es va fer esperar i aquest matí ha arribat la confirmació de que el partit es dóna per acabat amb aquesta breu explicació: "En relació a aquest partit, el Comitè d'Apel·lació ha resolt: Estimar el recurs interposat per l'entitat CE Sant Hilari Font Vella, deixant sense efecte la resolució adoptada pel Comitè de Competició, i disposant donar per acabat el partit amb el resultat d'un a dos gols, favorable al CE Sant Hilari Font Vella".112 hores després que es suspengués el partit d'Olot, ara el Sant Hilari ja pot dir que ha pujat de categoria. Per tant, el partit d'aquest diumenge al seu Municipal contra l'Atlètic Bisbalenc serà molt més feliç pels de Bonet. A Roses, aquesta decisió ha estat molt celebrada.

Ara, als de Miquel Rivas els cal només un punt per assegurar-se la plaça de promoció d'ascens a Preferent. A una jornada per al final del campionat, tres punts separen el Roses -2n- de l'Olot -3r. El gol-average entre tots dos està igualat, i s'ha de recórrer al general, que també és quasi clavat (+ 40 per als rosincs i + 37 per als de la Garrotxa). Per no haver de fer ús de la calculadora, el Roses s'assegurarà la segona plaça si empata o guanya al camp del Tossa, però també podria aconseguir el seu objectiu si perd, tot i que en aquest cas hauria d'esperar el resultat del partit l'EF Gironès-Sàbat i l'Olot. Tots dos partits es jugaran diumenge a les 18 h.
Font: http://www.futbolcatalunya.com/

22.5.08

Una quinzena de velers consoliden una nova edició de la regata d’agermanament Escalagde


La prova, de 90 milles nàutiques entre l’Escala i Cap d’Agde, es va celebrar els passats 17 i 18 de maig, i va ser guanyada per l’embarcació Llastari 2, de Jean Terrat, en un terç final amb vent fort que va alterar l’estat del mar

L’Escala / L’embarcació Llastari 2, de Jean Terrat, va ser la vencedora absoluta del IV Trofeu Escalagde, la regata transfronterera que uneix l’Escala i Cap d’Agde i que es va disputar els passats 17 i 18 de maig. La segona posició va ser per al vaixell català Xanadu, de Ferran Gil-Vernet, mentre que la tercera va ser per Pascalex, de Pascal Vaufreydaz. Tot i la pluja feble i intermitent que els va acompanyar durant tot el trajecte, una quinzena de velers van prendre la sortida en aigües de l’Escala, per tal de recórrer les 90 milles nàutiques que separen la població costanera altempordanesa de Cap d’Agde. Fins a primera hora de la tarda, les embarcacions van navegar amb vents del sud-est de fins a 10 nusos, mentre que després, la intensitat va baixar, i la direcció va passar a ser de nord-est. En el darrer terç de la regata, les condicions es van endurir, amb vents de prop de 25 nusos i el mar força enrabiat.

L’acte de lliurament de trofeus es va celebrar a la seu de la Société des Régates d’Agde et du Cap, que va comptar amb la presència del representant de Turisme de la Mairie de Cap d’Agde, el qual va fer èmfasi especial, en el seu parlament, en l’eix vertebral d’aquesta regata, que no és cap altre que el d’enfortir els lligams entre els dos pobles mediterranis, que malgrat estar separats per una frontera, tenen en comú haver estat dues poblacions grecoromanes en d’altres temps. Seguidament es va procedir a un aperitiu i un dinar de germanor que van clausurar oficialment la competició d’alçada. Pel que fa a les classificacions, el Pascalex, de Pascal Vaufreydaz; el Shanti, d’Olivier Storai i el Daphne, de Josep Font, van encapçalar, per aquest ordre, el Grup 1. En el Grup 2, els tres primers classificats van ser el Llastari 2, de Jean Terrat; l’Ar Vag, de Pascal Allilaire i el Jeminy, de Bertrand Capdevielle. El podi del Grup 3 el van configurar els catalans Xanadu, de Ferran Gil-Vernet; el Pegasou, de Carles Esteva, i el Salao, de Dídac Costa.

Enguany, la regata que agermana l’Escala i Cap d’Agde ha arribat a la seva quarta edició, i ja comença a ser una cita obligada per als negavants d’aláda. L’Escalagde va néixer arran de la iniciativa conjunta del Club Nàutic l’Escala i la Société des Régates d’Agde et du Cap, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, la Mairie de Cap d’Agde, la Federació Catalana de Vela i la Federació Francesa de Vela.

Per altra part, el CN l’Escala serà present al Saló Avante per a l’Autonomia Personal i la Qualitat de Vida, que se celebrarà al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona entre els propers 5 i 7 de juny. El saló neix amb l’objectiu de promoure la creació, el desenvolupament i la comercialització de noves tecnologies, productes i serveis per a la millora de l’autonomia i la qualitat de vida de les persones. A Barcelona, el CN l’Escala compartirà stand –que estarà situat al sector de Vida, Societat i Empresa- amb Vol de Coloms i l’Estació d’Esquí de La Molina. La Fira donarà a conèixer el projecte Vela per a tothom, engegat el 2004, que pretén aconseguir que aquesta disciplina esportiva sigui accessible al marge de les condicions socials o físiques de les persones.

Marta Alech i Eulàlia Santilari (CTT Bàscara) es reparteixen 7 podis al català d'Edats


Santilari es va endur quatre medalles (un or, dues plates i un bronze), mentre que Alech va recollir un segon lloc i dos tercers, a la competició aleví, infantil, juvenil i sub-21 disputada els passats 17 i 18 de maig a Bàscara

Bàscara / Les jugadores del CTT Bàscara Marta Alech i Eulàlia Santilari es van repartir un total de 7 podis –tres per a la primera, una plata i dos bronzes, i quatre per a la segona, un or, dues plates i un bronze- al Campionat de Catalunya aleví, infantil, juvenil i sub-21 de tennis taula, que es va fer a les instal·lacions del club altempordanès els passats 17 i 18 de maig. Eulàlia Santilari es va endur l’or en la competició sub-21 de dobles mixtos, fent parella amb Max Ugarte (Falcons). En el quadre de dobles juvenils mixtos, també amb Ugarte, Santilari es va endur la plata. També d’argent va ser la medalla en la categoria juvenil femení de dobles, al costat de Marta Alech. En individuals, Santilari va ser 3a en juvenils, la mateixa posició que va ocupar Marta Alech, que repetiria en el quadre juvenil doble mixt, amb Marc Caymel (Borges).

En la categoria juvenil masculí individual, el títol va ser per a Ferran Brugada (Falcons), que va superar a la final Joan Moregó (Calella) per 3-1. Alberto Luño (Calella) i Max Ugarte (Falcons) van ser 3rs. L’únic representant altempordanès del quadre va ser Adrià Herrero, que va caure a la ronda inicial contra Xavier Peral (Mataró), per 3-2. En alevins, el campionat se’l va endur Yordi Jason Ramos (Mataró), que va derrotar en l’últim partit Adrià Mallorquí (Calella) per 3-1. Andy Frey (Ripollet) i Raúl Porta (Ripollet), bronze. En juvenil femení, Nadina Riera (Vic) es a penjar l’or després de doblegar a la final Berta López (Ripollet), en un quadre en què Santilari i Alech, que van perdre en semifinals per 3-2, van ser 3res. En alevins, quadre femení, Marina Balanzo i Helena Colinas (CTT Tramuntana) van superar la primera ronda. En vuitens de final, Balanzo va caure enfront de Mireia Badosa (Ripollet) per 3-1, mentre que Colinas deixaria enrere Paula Berenguer (Cassà) per 3-2. En els quarts, però, Badosa la va eliminar per 3-1. El títol seria per a Nora Escartín (Passi), que va derrotar Mireia Badosa per 3-1. Júlia Roca (Passi) i Xuan Zhang (Cassà), bronze, i Mariona Sáenz (CTT Bàscara), eliminada a la segona ronda.

En els dobles juvenils masculins, Oriol Hurtós i Norbert Prat (CTT Bàscara), a la part alta del quadre, i Adrià Herrero i Marc Solés (CTT Bàscara), a la baixa, no van passar de la primera eliminatòria. Joan Moregó (Calella) i Ferran Brugada (Falcons) van ser primers; Max Ugarte (Falcons) i Alberto Luño (Calella), segons, i Aleix Beneyto i Marc Caymel (Borges) i Toni Grau (Mataró) i Sergi Martínez (Falcons), tercers. En el doble juvenil femení, Marta Alech i Eulàlia Santilari (CTT Bàscara) van perdre la final per un ajustat 3-2 davant Nadina Riera (Vic) i Anna Grau (Mataró). El tercer lloc seria per a Meritxell Ferret i Berta López (Ripollet) i per a Alba Cladellas i Etna Vicent (Mataró). En el doble juvenil mixt, Santilari va ser 2a, fent parella amb Max Ugarte. A la final perdrien contra Nadina Riera (Vic) i Ferran Brugada (Falcons). Marta Alech i Marc Caymel, tercers. En alevins masculins, primer lloc per a la parella Raúl Porta (Ripollet)-Yordi Jason Ramos (Mataró); segon per a Carlos Carulla (Falcons) i Adrià Mallorquí (Calella) i tercers per a Lluís Tió i Pau Tió (Calella) i Marc Busquets i David Pibernat (Cassà). En el doble aleví femení, Alba Solés i Mariona Sáenz (CTT Bàscara) van caure a la primera ronda i Helena Colinas i Maria Balanzo (CTT Tramuntana), a la segona. El títol va ser per a Mireia Badosa i Anna Ibáñez (Ripollet). Badosa repetiria títol en el doble aleví mixt, al costat de Raúl Porta (CTT Ripollet). Mariona Sáenz (CTT Bàscara), que feia tàndem amb Pau Tió (Calella) va ser eliminada en els quarts de final.

En l’individual sub-21 masculí, Joan Moregó (Calella) va vèncer a la final Ferran Brugada (Falcons) –Jordi Gavin (Tonas) i Max Ugarte (Falcons), tercers. En infantils, el títol va ser per a Alberto Luño (Calella). Xavier Peral (Mataró) es va endur la plata, i Guillem Solà (Calella) i Lluís Carulla (Falcons), els bronzes. En l’individual sub-21 femení, Anna Badosa (Cassà) va derrotar a la final per 3-2 Nadina Riera (Vic). Anna Rosselló (Ripollet) i Cristina Vico (Ripollet), terceres. Marta Alech i Eulàlia Santilari (CTT Bàscara) van ser eliminades en els quarts de final. En infantils, primer lloc per a Berta López (Ripollet), que es va desfer a la final per 3-0 d’Alba Cladellas (Mataró) –Etna Vicent (Mataró) i Mireia Badosa (Ripollet) van ser terceres.

En el quadre sub-21 masculí, David Casiñol i Adrià Herrero (CTT Bàscara) no van passar de la primera ronda. L’or va ser per a Joan Moregó (Calella) i Ferran Brugada (Falcons), seguits de Li Yi Long i Ángel Carrión (Ripollet). Max Ugarte (Falcons) i Jordi Gavin (Tonas) i Aleix Beneyto i Marc Caymel (Borges), tercers. En el doble sub-21 mixt, Eulàlia Santilari (CTT Bàscara) va pujar al més alt del podi gràcies al seu triomf a la final davant Anna Badosa (Cassà) i Jordi Gavin (Tonas). En el doble infantil masculí, primer lloc per als jugadors del Mataró Toni Prados i Xavier Peral, que van vèncer en el partit decisiu Alberto Luño i Adrià Mallorquí (Calella) per 3-2. Raúl Porta (Ripollet)-Yordi Jason Ramos (Mataró) i Adrià López-Luís Carulla (Falcons), tercers. Oriol Hurtós i Norbert Prat, del CTT Bàscara, van caure a la ronda inicial, igual que els seus companys de club Bernat Sáenz i Marc Vilà. Tampoc van estar gaire afortunades Alba Solés i Mariona Sáenz (CTT Bàscara) en el doble infantil femení, en què també es van acomiadar del quadre després de la primera ronda. El títol va ser per a Berta López i Mireia Badosa (Ripollet). La plata va ser per a Etna Vicent i Alba Cladellas (Mataró) i els bronzes, per a Xuan Zhang i Paula Berenguer (Cassà) i Júlia Puig i Judith Carbó (Calella). Finalment, en el doble infantil mixt, or per a Judith Carbó i Alberto Luño (Calella), que van imposar-se a Berta López (Ripollet) i Yordi Jason Ramos (Mataró). Alba Cladellas i Toni Prados (Mataró) i Etna Vicent i Xavier Peral (Mataró), bronzes.

21.5.08

Maria Casero (CGR Gemma), campiona de la Copa Catalana infantil de gimnàstica rítmica


L’altempordanesa es va endur l’or en l’exercici de maces de la competició celebrada a Sant Cugat, mentre que les seves companyes Katia Suffern i Tània Zimmerlein, van ser 2a i 3a, respectivament, en mans lliures i maces

Figueres / La gimnasta del CGR Gemma, de Figueres, Maria Casero, va aconseguir proclamar-se el passat diumenge 18 de maig, a Sant Cugat del Vallès, campiona de la Copa Catalana de gimnàstica rítmica, en la seva categoria infantil i en l’aparell de cèrcol. A les dues primeres fases de la competició, que també era vàlida per al Campionat de Catalunya individual, Casero havia estat 6a i 4a, respectivament, però la seva brillant exhibició en l’exercici de diumenge, gairebé fregant la perfecció i amb molta expressivitat i risc, li van acabar donant el títol. Per altra part, una altra gimnasta del club figuerenc, Katia Suffern, va ser subcampiona en la categoria aleví i en la modalitat de mans lliures. Suffern va posar en pràctica un exercici totalment nou en relació a les dues fases anteriors, ja que el resultat en el segon dia de competició –12a, després de ser 3a en la primera- no va convèncer l’equip tècnic, que va optar per modificar-lo i realitzar-ne un que augmentés les seves opcions de pujar al podi. En la categoria infantil i en l’exercici de maces, d’altra banda, Tània Zimmerlein (CGR Gemma) va acabar essent 3a, després d’una exhibició plena d’il·lusió en què els nervis també es van deixar sentir. En les dues primeres fases, Zimmerlein havia estat 4a i 3a, respectivament. Menys sort van tenir les també altempordaneses del club de Gemma Torrent Paula Palomo i Maria López que, en la categoria infantil, exercici de cèrcol, i aleví, de corda, respectivament, es van quedar a un sol pas del podi i es van haver de conformar amb la 4a posició, mentre que Paula Coderch –infantil, en exercici de cèrcol, va ser 6a, quan ho tenia tot de cara per acabar pujant al calaix.

Així mateix, dissabte es va celebrar a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) la final nacional de gimnàstica dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, en què també hi va haver representació del CGR Gemma. Marta Bel va ser 9a, Mireia del Campo,13a i Natalie Rupp, 19a, en els exercicis de maces de la categoria infantil, després d’una competició en què totes les gimnastes van oferir un nivell molt alt.

Cal recordar, al marge de la competició, que l’Associació Espanyola de Gimnàstica Estètica de Grup ha decidit que Figueres torni a acollir, per segon any consecutiu, la final de la Copa d’Espanya, que enguany es durà a terme entre els dies 5 i 7 de desembre i a la qual el Club Gimnàstica Rítmica Gemma prendrà part amb tres equips. En l’edició de 2007, prop de 2.000 persones es van aplegar a la graderia per seguir de prop els dos dies de competició. Hi van prendre part prop de 200 gimnastes. En la categoria infantil, el CGR Gemma –amb Èlia Carreras, Júlia Bordas, Maria Casero, Marta Bel, Mireia del Campo, Natalie Rupp, Paula Coderch, Paula Palomo, Sara Barceló i Tània Zimmerlein- va aconseguir el títol, mentre que en júnior, les figuerenques van ser subcampiones –l’equip l’integraven Anaïs Rico, Anna Capel, Anna Coll, Laura Macias, Laura Pons, Loreto Garcia i Marta Buscató. Així mateix, la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup ha autoritzat el CGR Gemma perquè organitzi, paral·lelament a la Copa d’Espanya i també per segon any consecutiu, el Trofeu Internacional Ciutat de Figueres, que es farà durant les mateixes dates.

El club altempordanès té en ment poder ampliar el nombre d’equips inscrits procedents de l’estranger. L’any passat, un total de sis equips –4 finlandesos i 2 txecs- van participar al Torneig Internacional. De fet, van acabar dominant les classificacions infantils 10-12 i 12-14 i també la júnior, mentre que el títol en sèniors se’l va endur l’equip gallec de Maniotas.

20.5.08

Flix medita denunciar les persones que li van vendre les accions de la UE Figueres SAE


Segons el president de la UE Miapuesta Castelldefels, que diumenge va certificar el seu descens a 3a Divisió, l’última ampliació de capital de la societat es va fer de manera “fraudulenta”, segons un document del Consejo Superior de Deportes de què disposa

Castelldefels - Figueres / En algunes llars figuerenques es va sentir, la vesprada de diumenge, com esclataven els taps de suro de les ampolles de cava. No en va, la UE Miapuesta Castelldefels d’Enric Flix –l’antiga UE Miapuesta Figueres, ex UE Figueres- acabava de perdre la categoria i la temporada que ve, vulgui o no vulgui el seu president, jugarà a 3a Divisió. Després d’una campanya desastrosa, amb canvi de tècnic inclòs i repetides desavinences internes, el Miapuesta Castelldefels es presentava a la darrera jornada de lliga amb esperances de jugar, com a molt, la promoció per no baixar –ja no podia salvar-se. Els de Jordi Vinyals havien de guanyar el Llevant per molts gols de diferència i esperar que el Terrassa perdés al seu camp contra l’Espanyol B. El Miapuesta va fer la feina (3-0), amb l’evident permís del filial del Llevant que, igual que el seu primer equip, fa mesos que no cobra i no està per córrer massa precisament. Però a Terrassa, els de casa van fer els deures (2-0), en una jornada polèmica perquè l’altre equip implicat en la lluita per eludir la promoció de descens, la Vila Joiosa, va veure com l’àrbitre del seu partit –contra la Gramenet- el suspenia fins l’endemà a causa dels abundants bassals d’aigua que, un ruixat previ a l’hora prevista per a l’inici, existien damunt la gespa artificial del Nou Pla. El col·legiat no va voler retardar el començament, i dràsticament va fixar l’encontre per ahir dilluns. Al final, lluny de suspicàcies, la Gramenet va vèncer a domicili (0-1) i va alliberar el Terrassa de jugar la promoció.

Amb tot –no podia ser d’una altra manera- Flix no es resigna a perdre la categoria. El president de la UE Miapuesta Castelldefels SAE no vol acceptar el paper del seu equip als terrenys de joc, i tal com fa mesos que adverteix, està molt atent a les possibles denúncies per impagament que alguns jugadors realitzin sobre els seus clubs. En declaracions a Futbol Cat diumenge al vespre, Flix va preveure “un estiu divertit en aquest sentit. Equips com el Terrassa, el Girona, el Gavà... tenen deutes pendents amb els jugadors, que s’hauran de resoldre abans del 30 de juny. Ja veurem què passa”. Flix ja sabia el que feia i el perquè ho feia quan, ara fa un parell de setmanes, es va autodeclarar membre fundador de l’Agrupació Futbol Amateur Territorial que, precisament, té com a objectiu principal vetllar perquè els jugadors amateurs dels clubs estiguin al dia en matèria de cobrament. En el comunicat de presentació emès el passat 8 de maig, que també signen CE l’Hospitalet, AEC Manlleu, UD Cassà i alguns jugadors de les plantilles del Blanes i del Manresa, s’especificava que, l’estiu passat, 36 dels 80 clubs de 2a B tenien denúncies per no pagar dins els terminis, que varen ser retirades abans del 31 de juliol. Tot plegat, una rebequeria més del president de Miapuesta, que es nega a admetre el fracàs esportiu de la temporada ja finalitzada del seu equip, que no jugarà a Castelldefels a 3a. Flix també s’hi ha enemistat amb tothom, i de ben segur plantarà l’equip en alguna altra població de les rodalies de Barcelona.

Lluny d’amagar-se, però, Enric Flix ha llençat ara un altre dard cap a Figueres. Segons va fer saber el programa Futbol Cat de dilluns al vespre al Canal 33, que condueix Jordi Sunyer, Flix disposa d’un document del Consejo Superior de Deportes en què s’especifica que la darrera ampliació de capital que la UE Figueres SAE va realitzar es va executar “de manera fraudulenta” i que, per tant, és il·legal. Així, el CSD obliga la societat a fer una nova ampliació de capital i, en el cas que no es produeixi, quedarà dissolta. D’aquesta manera, si això passa, Flix té la intenció, segons sembla, de denunciar les persones que li van vendre les accions de la UE Figueres SAE el passat estiu. El cas tindrà nous capítols en els propers dies amb tota seguretat.

Pots trobar el vídeo de les declaracions de Flix, en aquest enllaç: http://www.tv3.cat/videos/451419

19.5.08

L’Open Vila de Roses de taekwondo supera les expectatives de participació amb 248 inscrits


El TKD Joan’s es va veure obligat a limitar el nombre de participants en un campionat que, amb més de 15 anys d’història, va tornar a posar de manifest, ahir diumenge, el bon moment i la progressió dels competidors locals

Roses / L’Open Vila de Roses 2008 de taekwondo, tot un clàssic a la vila sota l’organització del TKD Joan’s, va superar amb escreix totes les expectatives en l’edició d’enguany, celebrada al poliesportiu municipal ahir diumenge 18 de maig. La competició, que compta amb el patrocini de l’Ajuntament rosinc, va aconseguir reunir un total de 248 taekwondistes d’arreu de Catalunya, d’entre 3 i 14 anys. Es dóna la circumstància que el club costaner va haver de limitar la participació a l’Open, amb la qual cosa prop d’un centenar de taekwondistes –s’havien rebut prop de 350 propostes d’inscripció- es van quedar sense la possibilitat de ser-hi presents.

Ja des de bon matí –la competició s’iniciava a les 10 h- el pavelló rosinc bullia per la notable afluència d’espectadors a un campionat que, amb una tradició de més de 15 anys, ha servit de trampolí per a molts taekwondistes del club amfitrió. Els combats entre els més petits, farcits d’emoció i d’un excel·lent nivell tècnic, van centrar l’atenció dels presents, que també van poder constatar la ràpida progressió dels integrants de la secció de Palau-saverdera del TKD Joan’s, que van treure el nas entre els primers classificats en les diferents categories en el seu primer any en funcionament. Els competidors Abdel Bentarifet, de 10 anys, i Joan Jorquera, de només 7, que la setmana anterior havien aconseguit la medalla d’or a l’Open Nacional de Mataró, no van fallar a casa i van tornar a pujar al calaix més alt, a banda de ser escollits com a millors taekwondistes de l’Open, juntament amb els també representants del club rosinc Marina Docampo, Marc Belmonte, Adrián Pascual, Salma Vinyoles, Joan Palou, Andrea Romero, Joshua Clough, Joel Gálvez i Àlex Llambrich. També van ser reconeguts els competidors de la secció de Palau-saverdera Nicolás Masset, Cristofer Maddocks i Lucke Wiltshire, a més dels cadaquesencs Jordi Garcia i Carlos Fernández.

Pel que fa a la classificació general per clubs, el TKD Joan’s va ser primer amb un total de 515 punts, molt lluny dels 155 de la secció de Cadaqués del mateix club rosinc, que en va sumar 155. El Deportivo Oleguer va ser 3r, amb 94 punts; el TKD Palau, 4rt amb 72, i el TKD Llagostera, 5è amb 64. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Carles Ferrer, i el de Turisme, Gaspar Gallego, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als campions de les diferents categories, així com també als primers clubs classificats. La jornada es va cloure amb un combat d’exhibició entre Yoeal Acedo, bronze del pes mitjà al Campionat d’Espanya júnior disputat el passat mes de febrer a la Pobla de Mafumet (Tarragona) i Marc Herruzo. El proper diumenge, 25 de maig, el TKD Joan’s tindrà representació al Campionat de Catalunya de Joves Promeses, que tindrà lloc a Barcelona, al pavelló de la Mar Bella. Hi poden participar els taekwondistes que disposin, com a mínim, del cinturó verd. Els campions dels diferents pesos tindran dret a entrenar-se amb la selecció catalana.

L’Endurada de Cabanes, suspesa per qüestions burocràtiques i el Trial de Nens de Figueres, per la pluja


Al Motocròs Vila de Olvan, al Berguedà, el pilot del MC Badia de Roses Joaquim Ruiz es va imposar amb autoritat en la categoria d’alevins, mentre que també hi va haver representació altempordanesa en l'MX 2 i l'MX 3

Figueres / L’Alt Empordà es va quedar aquest cap de setmana sense les dues proves motociclistes que s’hi havia de disputar, per causes ben diferents. Tot era punt per organitzar, al circuit de Vilarnadal, sota el pont de la carretera que condueix a Sant Nazari de les Olives, la II Endurada, però a darrera hora es va haver de suspendre perquè la prova no comptava amb els permisos necessaris –l’alcalde de Cabanes havia donat el seu vist-i-plau de paraula, però no havia requerit la tramitació a Medi Ambient, que es va negar a donar el permís. A més, el circuit no oferia les millors condicions perquè la prova s’hi pogués desenvolupar amb tota normalitat, ja que hi abundava la brutícia. L’any passat, un total de 28 parelles –una xifra molt ben valorada pels organitzadors- van participar a la primera edició. Joves motoristes del poble, amb la col·laboració d’Els Aprenents i la implicació d’una desena de comerços del poble, s’havien fet càrrec d’engegar aquesta competició.

Per altra banda, les previsions de pluja van obligar la Penya Motorista Figueres a suspendre el Trial de Nens que diumenge s’havia de disputar el circuit dels Arcs. La prova era la tercera cita –Els Alfacs i Gironella han acollit les dues primeres- de la Copa Catalana de Trial per a Nens 2008, en les categories iniciació, aleví, base 80 i promo 80. La Federació Catalana de Motociclisme comunicarà, properament, la nova data de celebració de la competició altempordanesa. Precisament, cal destacar que el pilot suec d’Honda Mika Ahola, campió del món d’E2 i actual líder del Mundial d’Enduro d’E1, s’està entrenant aquests dies al circuit figuerenc, després de guanyar la tercera prova, a Sitges, de la competició que encapçala. Així mateix, el circuit dels Arcs ja es prepara per rebre, els propers 31 de maig i 1 de juny, el Motocròs de Figueres, que serà vàlid per al campionat provincial de l’especialitat.

La prova que sí que es va poder disputar el passat cap de setmana, en concret, diumenge dia 18, va ser el Motocròs Vila de Olvan, organitzat pel Moto Club Baix Berguedà en les categories aleví, MX2 i MX3 i que va comptar amb la participació de pilots altempordanesos. En alevins, el pilot del MC Badia de Roses Joaquim Ruiz es va imposar en les dues curses programades. Ruiz va ser molt superior, i va encapçalar la general per davant de Simeo Ubach (MC Berguedà) i de Pol Prats (Porqueres MC), en una categoria amb 30 participants. En MX3, el també pilot del MC Badia de Roses Juli Pujol va ser 13è. Pujol va ocupar aquesta posició en les dues curses celebrades –en la 1a, el vencedor va ser Jordi Farrés (AMV Torruella) i en la 2a, Josep Font (MC Berguedà)- tot i que en els entrenaments cronometrats havia arribat a ser 10è. D’altra banda, Gerard Clotas (PM Figueres) i David Sala (MC Castelló d’Empúries) van ser els dos representants altempordanesos a la categoria MX2, en el seu grup B. Clotas va ser 18è i Sala 21è, en una cursa amb 31 pilots. En el grup A, Pere Sala (PM Figueres) va ser 9è i Aniol Rigar (MC Castelló d’Empúries), 20è, d’entre 31 inscrits. Sergi Garcia (MC Castelló d’E.) va haver d’abandonar. A la general de la categoria, Pere Sala va ser 19è; Clotas, 28è; David Sala, 34è i Rigar, 36è.

El Figueres aconsegueix a Camallera (1-8) superar la xifra màxima històrica de gols del club


Dani Falguera, a la recta final del partit (83’), va materialitzar el gol número 190 de l’equip aquesta temporada, que supera els 189 del Figueres 1940/41, el màxim registre golejador aconseguit fins enguany

Camallera / El Figueres 2007/2008 ja ha escrit amb lletres d’or una altra pàgina brillant –després de molts anys- a la història de l’entitat. L’equip de Coto serà recordat, a banda de per haver obtingut el títol del grup 29 de 3a i l’ascens a 2a Regional, per haver superat la xifra de 189 gols aconseguida per la Unió de la temporada 1940/41, fins ara el nombre màxim de dianes obtingudes per l’entitat. Diumenge, a Camallera, Dani Falguera, a la recta final del partit (83’), va ser l’encarregat de fer pujar el gol número 190 del Figueres de la present temporada –que finalitza el proper cap de setmana. Amb el campionat, l’ascens i els 189 gols superats, ara la Unió es fixa tres objectius més amb vista al partit del proper dissabte a Vilatenim (17.30 h), el d’acabar invicte –només ha cedit un empat, arribar a la xifra màgia dels 200 gols –en calen 10 més- i sumar 100 punts –n’acumula 97. La trajectòria de l’equip blanc-i-blau aquesta temporada convida a pensar que tots tres són prou factibles.

Ahir diumenge, a Camallera, la Unió es va passejar. El penúltim classificat del grup només va poder alinear 10 jugadors, i això encara va facilitar més les coses als deixebles de Marcel·lí Coto que, amb tot, no van foler “fer sang” del penúltim classificat del grup. La pluja que va caure durant bona part del partit i la superfície del terreny de joc dels locals, de sorra, no va afavorir gens ni mica el joc dels figuerencs, que van topar una i altra vegada amb l’encert del porter del Camallera, Jordi Sobrino, que amb les seves intervencions va evitar una golejada d’autèntic escàndol. De fet, la Unió “només” guanyava 0-3 al descans, gràcies als encerts de Dani Falguera (8’), Torrent (17’) i Adan (38’). A la represa, al Figueres li va costar un pèl tornar a engegar la maquinària, però Marín, de penal, i Dani Falguera, en només dos minuts (58’ i 59’) van fer pujar el 0-5. Una errada defensiva en un servei des de la banda va permetre als de casa maquillar el marcador, gràcies a Guillem (63’). A la recta final, Montserrat (74’) i Masquef (78’), amb l’1-6 i l’1-7, animarien l’equip a transformar, abans del final, el gol per a la història, que anotaria Dani Falguera (83’).

Camallera CF: Jordi, Adil, Julián, Lenin, Andreu, Guillem, Xavi, Jean Luc, Claudi i Ivan.
UE Figueres: Cipri, Jep, Dídac, Adam (Camós, 62’), Pol (Marín, 50’), Ion, Marc (Pujadas, 62’), Torrent (Montserrat, 54’), Masquef, Adan (Roger, 54’) i Dani Falguera.
Àrbitre: César Romero Mota.
Gols: 0-1: Dani Falguera (8’), 0-2: Torrent (17’); 0-3: Adan (38’); 0-4: Marín (p.) (58’); 0-5: Dani Falguera (59’); 1-5: Guillem (63’); 1-6: Montserrat (74’); 1-7: Masquef (78’); 1-8: Dani Falguera (83’).
Públic: Uns 100 espectadors.

Resultats 33a Jornada
Grup 29-3a Regional
Camallera-UE Figueres: 1-8
Cristinenc-Porqueres B: 2-1
Ullà FC-Bàscara: 0-5
Aro B-Medes l’Estartit: 0-1
Rifland de Salt-l’Armentera: suspès
Sauleda-Siurana: 5-1
Calonge B-Sant Pere Pescador: 4-2
Gualta-Mariscal d’Ullà: 3-4
Ventalló-Mont-ràs: 5-2

Classificació: 1. UE Figueres, 97 punts; 2. Sauleda, 85; 3. Sant Pere Pescador, 73; 4. Ventalló, 64; 5. Calonge B, 63 (*); 6. Bàscara, 63; 7. Medes l’Estartit, 60 (*); 8. Cristinenc, 57 (*); 9. Mont-ràs, 50; 10. Rifland de Salt, 46 (**); 11. Gualta, 37; 12. Aro B, 31; 13. L’Armentera, 30 (*); 14. Porqueres B, 28; 15. Mariscal d’Ullà, 24 (*); 16. Siurana, 23; 17. Camallera, 15 i 18. Ullà FC, 0.

(*) Un partit pendent (**) Dos partits pendents

Golejadors UE Figueres: Dani Falguera, 38 gols; Abraham, 22; Pere Montserrat, 18; Albert Ramos, 17; Torrent, 14; Lloveras, 13; Masquef, 11; Pol, 10; Roger, 8; Valverde, Marín, Marc, Ion i Dídac, 4; Cipri, 3; Adan, Camós i Jep, 2 i Ramon, 1.

Eva Fernández se sobreposa al tràngol del Líban guanyant el Torneig ITF de Badalona


La tennis figuerenca va superar a la final l’espanyola Maite Gabarrús per 4-6, 6-1 i 6-1, després d’una trajectòria brillant al quadre en la competició celebrada a les instal·lacions del CE Mas-Ram

Badalona / La tennis figuerenca Eva Fernández es va adjudicar ahir diumenge el Torneig ITF de Badalona, en derrotar a la final l’espanyola Maite Gabarrús per 4-6, 6-1 i 6-1. El torneig, dotat amb 10.000$ en premis, es va disputar a les instal·lacions del CE Mas-Ram des del passat dimarts 12 de maig. Després de caure eliminada en els 1/32 de final del torneig del Líban, la setmana passada, enfront de la italiana Corina Dentoni (7-5, 1-6 i 3-6), Fernández es va prendre de manera molt seriosa el torneig badaloní, pel fet de trobar-se molt a prop de casa i d’on entrena habitualment. La figuerenca va avançar en el quadre amb pas ferm, protagonitzant partits realment brillants, com la mateixa final, en què va haver de capgirar un 4-6 advers en el primer set i es va acabar imposant després de vèncer els dos sets següents per un doble 6-1. A la semifinal, Eva Fernández havia superat Sandhya Nagaraj, d’Indonèsia, per un doble 6-3, mentre que en els quarts de final, la belga Soetkin Van Deun la va obligar a exprimir-se al màximj, ja que, després de vèncer en el primer set per 7-6, la tennista altempordanesa es va relaxar en excés i va perdre el segon per un contundent 0-6. En el tercer i definitiu, Fernández va tornar a posar les coses al seu lloc i va tancar el partit guanyant el set per 6-2. En les dues primeres rondes, la de 1/32 i la de 1/16, la figuerenca ho havia tingut relativament més fàcil, amb un 7-6 i 6-4 contra la marroquí Fatima El Allami i un doble 6-2 davant l’espanyola Ana Miguel, respectivament.

En el quadre de dobles, el títol va ser per a les italianes Davato i Sabino, que van superar a la final el tàndem format per l’anglesa Carreras i l’espanyola Gabarrús –a qui Fernández va vèncer en la final d’individuals- per 2-6 i 6-2 (10-8). A les semifinals, una altra espanyola, Sainz, fent parella amb Borovnica, van ser eliminades per Carreras i Gabarrús per 6-4 i 2-6 (10-3).

Eva Fernández se sobreposa, d’aquesta manera, al tràngol viscut la setmana passada al Líban, on va estar cinc dies retinguda, juntament amb les seves companyes Marta Marrero i Lourdes Domínguez, així com amb l’entrenador Karim Perona, a causa del tancament al tràfic aeri de l’aeroport de Beirut com a conseqüència dels enfrontaments armats entre els partidaris de la majoria parlamentària i de la oposició. Tot i que la delegació espanyola es trobava allotjada a la ciutat de Jounieh, a uns 20 k de la capital libanesa i, per tant, lluny dels disturbis, va ser escortada via carretera –en un viatge en furgoneta de prop de 7 hores- fins a la frontera, a Damasc. De fet, va ser l’escorta personal de la Guàrdia Civil de l’ambaixador espanyol a Beirut, Miguel Brenzo, la que va acompanyar el grup fins a Damasc, juntament amb l’exèrcit libanès, tot havent de passar per nombrosos controls militars fins a la frontera nord amb Síria.Després de passar un dia a Damasc esperant el vol disponible, les jugadores van arribar dimarts –el mateix dia que s’iniciava el torneig de Badalona- a Madrid, on les esperaven diferents personalitats, entre elles el president de la Real Federación Española de Tenis, Pedro Muñoz, que posteriorment les va acompanyar en el viatge fins a Barcelona. A la seva arribada, les jugadores van explicar als mitjans que no havien passat por, però sí incertesa per la manca d’informació –la televisió local va deixar d’emetre- i que mantenien contacte telefònic constant amb la seves respectives famílies, així com amb els membres de l’ambaixada espanyola al país, als quals van agrair l’ajuda per sortir-ne sense cap incident. Eva Fernández va utilitzar expressions com “dies molt durs”, “molta tensió acumulada” o “no ho oblidaré mai” per referir-se a tot el que ha viscut la darrera setmana al Líban.

Dues victòries i dues derrotes per al CB Escolàpies en la jornada del passat cap de setmana


En plena recta final de la temporada, el CB Escolàpies ha recollit dues victòries i dues derrotes en els quatre partits disputats pels seus equips el passat cap de setmana. En la categoria cadet masculí, el CB Escolàpies va perdre a la seva pista enfront del Castelló (47-53), en un duel intens i equilibrat en què els visitants van estar més encertats en els moments decisius, i ara ho tenen tot de cara per acabar en primera posició de la primera fase. Pel que fa al pre-infantil femení, còmoda victòria de les figuerenques davant l'Onyar (69-33), en un enfrontament en el qual totes les jugadores del CB Escolàpies van anotar. A més, l'equip va oferir un bon joc de conjunt, en algunes fases brillant.

Per la seva part, el sènior femení del CB Escolàpies es va imposar per 41-67 a la pista del Santjoanenc. Després d'una primera meitat igualada, un parcial de 17-32 favorable a les figuerenques va trencar el partit i el va deixar vist per a sentència. Pel que fa al cadet femení, el CB Escolàpies, tot i mostrar una bona imatge, va caure de 10 punts (71-61) a la pista del CB Roses, en un partit ajornat en el seu moment. Les baixes que presentava l'equip figuerenc van acabar essent decisives.

D'altra banda, aquest dissabte es va celebrar a Igualada l'Interescolàpies de bàsquet 2008, amb la participació de l'Escola Paula Montal de Figueres, representava per 4 equips. La pluja va deslluir l'esdeveniment, que es va haver de suspendre al migdia. En la propera edició, la de 2009, la trobada es farà a Figueres.

A la imatge, una acció d'un dels partits del sènior femení del CB Escolàpies. Més info a: http://www.cbescolapies.org/

18.5.08

Àmplia representació altempordanesa a la 11a Marxa Terra de Remences 2008, a Sant Esteve d'en Bas



Sant Esteve d'en Bas - Prop d'una trentena de ciclistes altempordanesos van prendre part, el passat diumenge 11 de maig, a la 11a edició de la clàssica Marxa Cicloturista Terra de Remences que, un any més, es va celebrar amb sortida i arribada a Sant Esteve d'en Bas. Enguany, la prova, organitzada pel CC Bas, va estar marcada per la meteorologia, ja que la pluja caiguda els dos dies anteriors a la data prevista de celebració de la Marxa va fer que, dels 2.500 inscrits prèviament, només 1.800 prenguessin la sortida. A més, els ruixats que van començar a caure transcorregudes les 3 primeres hores de marxa va fer desdir molts dels participants que havien de fer front al traçat llarg, de 175 km, i van optar per afrontar només el curt, de 95 km. Una vegada més, els passos pels alts de Capsacosta i Cannes -per als ciclistes que només prenien part a la Marxa curta- i de Bracons i Cam Toni Gros -dos ports de muntanya afegits per als que feien el traçat llarg- va ser els punts de ruta més atractius d'un recorregut que s'ha convertit ja en tot un clàssic dins del calendari cicloturista nacional i internacional.

Aquest és el llistat referencial (és probable que algun dels ciclistes de la comarca que hi van participar no hi sigui recollit) de la delegació altempordanesa a la Terra de Remences 2008: Eric Bos (Techno Bicis), Gonzalo Vilaseca (Techno Bicis), Gerard Ros (Roses CE), Meritxell Ferrer (EC Figueres), Joan Samaniego (EC Figueres), Narciso Gil (Techno Bikes), Guerau Carrion (Roses CE), Joan Gómez (Figueres), Josep Maria Sánchez (Moti Bike Gili), Josep Mont (independent) -marxa llarga; Ernest Afonso (independent), Miguel Ángel Pache (EC Figueres), Josep Maria Feixas (EC Figueres), Lluís Colomer (Alt Empordà), Antonio Requena (EC Figueres), Ivan Pulido (EC Figueres), Josep Aparicio (EC Figueres), Ángel Caro (Empuriabrava), David Calvete (Figueres), Manuel Domínguez (Roses CE), Manel Garcia (Empordanès), Joan Fernández (Roses CE), Manel Pérez (EC Figueres), Maria Isern (EC Figueres) -que es va endur el trofeu a la fèmina de més edat de la Remences 2008- i Francesc Tor (Figueres).

15.5.08

Sánchez i Pacreu (Ki Hop), segones al Campionat Internacional d’Òlbia de TKD, a Sardenya


Les dues taekwondistes júniors s’asseguren així formar part de la selecció catalana i augmenten les seves opcions de participar al Campionat d’Espanya que es farà a la tardor

Òlbia (Sardenya) / Les taekwondistes del Club Ki Hop de Figueres Ainoa Sánchez i Raquel Pacreu van aconseguir la medalla de plata, en la categoria júnior, al Campionat Internacional Ciutat d’Òlbia, a Sardenya (Itàlia), que es va celebrar el passat dia 4 de maig. A la competició, organitzada per la federació italiana de taekwondo i la ETO (European Taekwondo Organization), hi van prendre part equips procedents de França, Alemanya, Croàcia, Bèlgica, Còrsega i els italians de Milà, Nàpols o Calàbria, amb un total de prop de 200 participants de les categories sènior i júnior, en una instal·lació esportiva que va aplegar mig miler d’espectadors. Els representants de la selecció catalana van classificar-se en el tercer lloc per equips de la categoria júnior.

Les taekwondistes del Ki Hop Ainoa Sánchez i Raquel Pacreu van oferir una excel·lent actuació de força i agressivitat, que les va conduir fins al segon calaix del podi. Sánchez, en el pes de –45 kg, no va poder superar a la final a la representant croata, tot i que el combat va ser força igualat. Per la seva part, Pacreu va topar a la final del pes de –55 kg amb l’arbitratge, que va afavorir excessivament els interessos de la taekwondista italiana i va deixar l’altempordanesa sense opcions. Amb aquests segons llocs, tant Ainoa Sánchez com Raquel Pacreu s’asseguren una plaça a la selecció catalana, amb opcions de disputar el Campionat d’Espanya que es farà a la tardor.

Per altra part, cal recordar que el Club Hi Hop va organitzar el passat diumenge 27 d’abril, al I Campionat de Combat Infantil i Double Match Infantil-Vila de Llançà de taekwondo, amb un centenar de participants d’entre 4 i 17 anys. La representació altempordanesa al campionat es va centrar en els gimnasos Gim Do l’Escala, TKD Castelló, Ki-Hop Figueres i Ki-Hop Llançà, mentre que també van prendre part al campionat taekwondistes del DEP Jordan, de Barberà del Vallès, Esportiu Claror i Club Won’s, de Barcelona, i Tarotae, de Molins de Rei.

En la categoria infantil, els representants altempordanesos van recollir un total de 23 medalles. En la categoria de 9 i 10 anys, Irene Garcia (Ki-Hop Llançà) va ser 3a, en el pes ploma, mentre que en nois, Miquel Vila (Ki-Hop Llançà) va ser 2n; Ali Mazghari (TKD Castelló), 3r i Hakim Agrad (TKD Castelló), 4t, respectivament. En la mateixa categoria, però en el pes gall, Joel Bermúdez (Ki-Hop Llançà) va ser 2n, mentre que en el lleuger, Arnau Bofill (Gim Do l’Escala) va ser 2n; Marc Mateo (Ki-Hop Figueres), 3r, i Luca Nettis (Gim Do l’Escala), 4t. En el pes super lleuger, Matheus Rodríguez (TKD Castelló) va ser 1r i Jason Palma (TKD Castelló), 3r. Pel que fa a la categoria d’11 i 12 anys, Carla Leon (Ki-Hop Llançà) va ser 2a en el pes gall i Ariadna Cuadrado (Ki-Hop Figueres) i Elsa Rodríguez (Ki-Hop Llançà), 2a i 3a en el pes lleuger. En l’apartat masculí, Eddie Clement (Ki-Hop Figueres) va ser 2n en el pes gall; Pol Muñoz (Gim Do l’Escala) i Lluís Benítez (Ki-Hop Llançà), 2n i 3r en el pes super lleuger; Hamza El Ouahabi (TKD Castelló), 3r en el lleuger; Mohamed Griba (TKD Castelló) i Gerard Falgàs (Gim Do l’Escala), 1r i 3r en el ploma, i Hicham Ouahabi (TKD Castelló) i Alexsander Sashew (TKD Castelló), 1r i 3r en el pes mig. Finalment, en la categoria de 13 i 14 anys, Youssef Mazghari (TKD Castelló) va ser 2n en el pes ploma, i Marc Bravo (Ki-Hop Llançà), José Antonio López (Gim Do l’Escala) i Youssef El Majidi (TKD Castelló), 1r, 2n i 3, en el pes lleuger.

En júniors, Moisés Fernández (Gim Do l’Escala) va ser 1r en el pes ploma masculí i Georgina Falgàs (Gim Do l’Escala), 2a en el femení. En el pes lleuger femení, Raquel Barco (Ki-Hop Figueres) va ser 1a; Carolina Arroyabe (Ki-Hop Figueres), 2a; Cadi Balde (Ki-Hop Figueres), 3a, i Nykita Hendrikis (Gim Do l’Escala), 4a. En nois, Jordi Novo (Ki-Hop Figueres) va ser 1r.

El CN Port de la Selva organitzarà els dies 7 i 8 de juny el Campionat de Catalunya de la classe 470


S’han programat un total de sis proves, de les quals se n’hauran de disputar un mínim de dues perquè el campionat, el primer d’un ampli calendari estiuenc del club altempordanès, tingui validesa

Port de la Selva / El Club Nàutic Port de la Selva, per delegació de la Federació Catalana de Vela, organitza, els propers 7 i 8 de juny, el Campionat de Catalunya de la classe 470. Segons el programa de la competició, el registre de participants està previst per al dia 7 de juny abans de les 11 h, mentre que la sortida de la primera prova es donarà a les 12.30 h. L’endemà, diumenge, les regates començaran a les 12 h del migdia, mentre que a les 17.30 h es procedirà a l’acte de clausura i el tradicional lliurament de trofeus. El sistema de competició estableix que els regatistes navegaran en flota i que estan programades un total de sis proves –no se’n faran més de tres al dia. Per tal que el campionat tingui validesa, se n’hauran d’haver disputat un mínim de dues, mentre que a partir de quatre, cada regatista podrà descartar un resultat.

Ara fa just dues setmanes, entre el dijous 1 i el diumenge 4 de maig, el port del Port de la Selva va acollir una flota de 20 embarcacions procedents de Port Leucate, dins del rallye organitzat pel Yacht Club Port Lecaute i obert tant a embarcacions de vela com de motor. En properes dates, membres de la flota del CN Port de la Selva tornaran la visita i navegaran fins al YC Port Leucate, arran del conveni de germanor que existeix entre ambdós clubs.

El Club Nàutic Port de la Selva ja té dissenyat el calendari d’activitats que organitzarà durant els propers mesos d’estiu. Al juliol, el port altempordanès serà l’escenari de proves de vela cada cap de setmana, essent la regata social de creuers del dia 5 la primera de les cites del mes. El dia 12 de juliol es durà a terme la XIV Trobada de Vela Llatina, mentre que una setmana més tard es farà el VII Trofeu Far de Sarnella, per a vela lleugera. Ja a l’agost, el dia 16 la vela lleugera tornarà a ser la protagonista de la IV Travessa la Galera, mentre que dues setmanes més tard, els dies 30 i 31, es farà la ja tradicional Copa Port de la Selva per a creurs, que enguany complirà la seva 12a edició. A la recta final de l’estiu, els dies 13 i 14 de setembre, el Port de la Selva rebrà el VII Interclubs Empordà, també per a creuers.

Per altra part, cal esmentar que el passat dimecres 30 d’abril, els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Llançà van completar la unitat didàctica de vela dins l’assignatura d’educació física en aigües del Port de la Selva i sota la tutela dels responsables del Club Nàutic. La jornada es va iniciar amb una navegació, amb dues embarcacions escola i tres tripulacions, que es rotaven des del vaixell de seguretat. Des de primera hora del matí, el vent de tramuntana de força 4 va acompanyar els alumnes i, fins i tot, va arribar a augmentar amb cops de fins a força 6, fet que va obligar a sortir a la mar amb les veles majors arrissades. Tots els alumnes van poder governar les embarcacions en algun moment de la jornada. Des de l’embarcació de seguretat es va controlar el comportament de les embarcacions i la manera d’actuar dels alumnes, que van haver de prendre les seves pròpies decisions en relació a l’orientació en funció del vent, les virades per avant, els rumbs de cenyida, través i llarg i les maniobres de seguretat bàsiques.

L’assemblea de la FCF votarà d’aquí a un mes a Girona la reestructuració de les categories


L’assemblea del proper 14 de juny de la Federació Catalana de Futbol debatrà la proposta de remodelació de les categories del futbol català, amb la creació de la 2a, 3a i 4a Catalana i la desaparició de la Preferent i la 1a, 2a i 3a Regional

Girona / La Federació Catalana de Futbol ja ha fet arribat a tots els clubs la nova proposta de modificació de les competicions del futbol català que coordina, i que serà sotmesa a votació a l’assemblea general ordinària del proper 14 de juny, que es durà a terme a l’Auditori del Palau de Congressos de Girona (10.30 h). El principal canvi és la creació de noves categories, la 2a, la 3a i la 4a Catalana, que substituiran les actuals lligues compreses entre la Regional Preferent i la 3a Territorial. La proposta inclou els sistemes d’ascensos i descensos compensats perquè no hi hagi malentesos en arribar al final de la competició. Una altra de les novetats a 1a Catalana serà la inclusió de l’obligatorietat dels equips a tenir sis fitxes de jugadors sub-23. A més, i tal i com ja passa en les categories estatals, els jugadors que acumulin cinc amonestacions seran sancionats amb un partit de suspensió. Pel que fa a la nova 2a Catalana, tots els equips participants hauran de tenir un mínim de 4 jugadors sub-23.

Així, amb vista a la temporada 2008/09, cap equip baixarà de 1a Catalana, però els tres primers classificats jugaran a 3a Divisió la campanya 2009/10. Pel que fa a la Regional Preferent, la propera campanya ascendiran els 8 primers classificats dels dos grups (16 equips). Els equips restants es mantindran i la 2009/10 jugaran a la nova categoria, la 2a Catalana. A 1a Regional, en el seu grup gironí (18 equips), ascendiran a la nova 2a Catalana els 15 primers, mentre que els 3 últims equips baixaran a la nova 3a Catalana. En relació a la 2a Territorial, quan finalitzi la lliga 2008/09 dels 3 grups de 18 equips de Girona, pujaran a la nova 3a Catalana els 13 primers de cada grup, més els 2 catorzens amb millor puntuació. Baixaran a la nova 4a Catalana l’altre 14è i els tres darrers de cada grup. Finalment, a 3a Regional, que l’any que ve tindrà 31 grups i 500 equips –4 de 18 i un de 20 a la província de Girona, ascendiran a la nova 3a Catalana els campions i els subcampions de cada grup, mentre que participaran a la 4a Catalana els classificats entre el 3r i el 18è lloc –dels grups de 18 equips- i els que ho facin entre el 3r i el 20è –en el grup de 20.

La temporada 2009/10 hi haurà dos grups de 18 equips a 1a Catalana. Pujaran els campions de cada grup i el guanyador d’una eliminatòria a doble partit entre els dos subcampions. Perdran la categoria els 4 últims de cada grup i el pitjor 14è. A 2a Catalana hi haurà 108 equips distribuïts en 6 grups –tres per a Barcelona i un per a les províncies restants. Ascendiran els campions i els 3 guanyadors d’una eliminatòria que jugaran els subcampions. A Barcelona baixaran els 4 últims i els dos pitjors 14ns, mentre que a Girona perdran la categoria els 5 darrers classificats. La 3a Catalana tindrà 17 grups de 18 equips. A Girona, amb 3 grups de 18 equips, hi prendran part els 3 equips de 1a Territorial, 41 equips de 2a i 10 equips de 3a. Pujaran a 2a Catalana els campions de cada grup, i els dos subcampions millor classificats de la promoció d’ascens que jugaran en modalitat de copa els tres segons classificats. Baixaran a 4a Catalana els tres últims de cada grup. Finalment, la 4a Catalana tindrà, a Girona, 95 equips repartits en 5 grups, els 13 que baixin de 2a Regional i els 82 de 3a. Quan finalitzi la temporada 2009/10, ascendiran a 3a Catalana els campions de cada grup i els 4 subcampions.