26.5.08

Mariona Sáenz (CTT Bàscara), subcampiona del Top Estatal de tennis taula de Calella en benjamins


Les també jugadores bascarenques Marta Alech i Eulàlia Santilari només van poder ser 7a i 9a, respectivament, en la categoria juvenil d’un campionat que, disputat els passats 24 i 25 de maig, va dominar la delegació andorrana

Calella / Les jugadores del CTT Bàscara Marta Alech, Eulàlia Santilari i Mariona Sáenz van prendre part, els passats 24 i 25 de maig, al Top Estatal de tennis taula de Calella, obert a les categories benjamí, aleví, infantil, juvenil i sub-21. Alech aconseguiria ser 7a, i Santilari, 9a, en el quadre individual juvenil d’un campionat en què la delegació andorrana va ser la gran dominadora i Catalunya va recollir set podis. El protagonisme, però, va ser per a Mariona Sáenz, segona en el quadre benjamí femení. Sáenz ja va oferir un bon nivell a la fase prèvia, que va tancar essent 2a del grup 1 gràcies als triomfs contra les catalanes Nora Escartín (3-1) i Xuan Zhang (3-1), i l’andorrana Àngela Garcia (3-0) –només va caure davant l’andorrana Laura Garcia (0-3). A la seva semifinal, Sáenz va superar en un duel molt equilibrat la murciana Cristina Herrera (3-2), però en el partit decisiu va topar amb l’andorrana Laura Garcia, l’única que havia estat capaç de derrotar-la a la fase prèvia, i va perdre per 3-1, obtenint així el subcampionat en el quadre individual benjamí. La tercera plaça va ser per a la catalana Júlia López.

Per la seva part, ni Marta Alech ni Eulàlia Santilari no van estar gaire afortunades a la fase prèvia, que van cloure en el 4rt i 5è lloc del seu grup, respectivament. Alech, en el grup 1, va imposar-se a l’asturiana Alba Rodríguez (3-2), a l’aragonesa Maria Terrado (3-2) i a la també catalana Helena Torné (3-0), mentre que va caure davant l’andorrana Patrícia Fernández (3-0) i la catalana Anna Grau (2-3). Per la seva part, Santilari, en el grup 2, només va poder doblegar l’asturiana Sandra Gómez (3-0). La resta de partits els va comptabilitzar per derrotes: 0-3 enfront la valenciana Marina Rodríguez i l’asturiana Raquel Bonilla, 1-3 contra la gallega Vega Tojal i 2-3 davant la catalana Nadina Riera. Sense opcions de ser presents a la fase final, les dues jugadores altempordaneses van resoldre amb victòria l’últim partit que van disputar i que li va servir a Alech per ser 7a –es va desfer de la gallega Vega Tojal per 3-2- i a Santilari per ocupar el 9è lloc –va derrotar la també catalana Helena Torné per 3-1. El títol se’l va endur la valenciana Marina Rodríguez, que va vèncer a la final l’andorrana Patrícia Fernández per 3-2. L’asturiana Alba Rodríguez va ser 3a.

Pel que fa a la resta de categories, Carles Carulla (Catalunya), Jesús Dehesa (Castella i Lleó) i Santiago C. Camarero (Balears) van ocupar el podi benjamí masculí. En alevins, Lorena Birlam, Laura Ramírez i Fàtima Bocanegra, totes tres andorranes, van monopolitzar, per aquest ordre, els tres primers llocs en el quadre aleví femení. El mateix va succeir en la categoria aleví masculí, en què els tres primers classificats, Mario Hidalgo, Javier Benito i Miguel Ángel Vílchez, representaven la delegació andorrana. Els del Principat també van treure el nas en la categoria infantil. Les andorranes Constanza Martínez i Paula Bueno van ser 1a i 2a, respectivament, mentre que la balear Marta de la Vega va ocupar la tercera plaça. En nois, el títol va ser per al també andorrà Alejandro Calvo, seguit d’Alejandro Hortal (Castella i Lleó) i del català Alberto Luño. Els jugadors catalans van guanyar protagonisme a les categories superiors. En juvenils, Ferran Brugada va ser el campió masculí. L’andorrà Álvaro Robles va ser 2n i el també català Joan Moregó, 3r. Mentrestant, en la categoria sub-21 masculina, de nou els andorrans es van mostrar incontestables i van ocupar els dos primers llocs, gràcies a Wasiu Fatai i José María Gómez. El madrileny José María Alcántara va ser 3r. Finalment, la murciana Carmen Solichero es va imposar en l’apartat femení, per davant de la catalana Anna Badosa i de l’asturiana Cláudia Cejas.