26.5.08

Vicky Hernández (Ambisist) guanya a Tartareu i segueix liderant l’Open d’Espanya de descens


La corredora escalenca va superar amb autoritat Mireia Boscà (LTM Racing) i Maria Sánchez (M. Bike) a la segona prova de l’Open d’Espanya Maxxis i es manté al capdavant de la classificació general de la competició, que es reprendrà a Vigo el 15 de juny

Tartareu (Lleida) / L’escalenca Victòria Hernández (Ambisist) es va adjudicar aquest passat diumenge la 2a prova de la categoria femenina de l’Open d’Espanya Maxxis 2008 de descens en BTT, que es va disputar, en bona part sota la pluja, a la localitat de Tartareu (Lleida). En la primera màniga, encara en sec, Hernández va fer un registre de 4:07.660, molt inferior als 4:32.722 de Maria Sánchez (M. Bike) i als 4:33.493 de Mireia Boscà (LTM Racing). A la segona, ja amb la pluja fent acte de presència, només Boscà va arriscar, i va aconseguir avançar Sánchez amb una baixada de 4:28.586, que li suposaria el segon lloc definitiu. Ni Victòria Hernández ni Maria Sánchez rebaixarien a la segona màniga el millor temps obtingut a la primera. Amb aquests nous 60 punts, la descender escalenca lidera encara més la general de l’Open d’Espanya DH, amb 120 punts, per davant dels 108 de Mireia Boscà i els 98 de Maria Sánchez.

Pel que fa a la categoria elit, la reina del campionat, que va aplegar un bon nombre de bikers estrangers que es troben en plena preparació de la Copa del Món, que es farà el cap de setmana que ve, la pluja també en va condicionar la classificació, ja que la segona màniga, ja amb aigua, va servir per ben poc. A la primera, Mickael Pascal (MSC Bikes), amb un temps esplèndid de 3:03, es va col·locar primer, amb 4’’ d’avantatge respecte Arnau Sugrañés (MSC Bikes) i 6’’ en relació a Óscar Sáiz (Giant). Cap dels tres primers classificats va poder rebaixar els seus registres a la segona màniga, amb la qual cosa l’ordre al final de la primera va servir per configurar la general. En la categoria sènior, el vencedor va ser Guillermo Gil (Di Vico Bike), amb un millor temps de 3:25.919, aconseguit en la primera màniga. Miquel Morera (Xtrem Bike) va ser 2n, a 3’’, i Daniel Cubero (CC Utiel), 3r, a 5’’. En júniors, el gran dominador va ser Antonio Ferreiro (RP3 AD), amb un “crono” de 3:14.777. La segona plaça, a 11’’, va ser per a Javier Guijarro (CC Guijarro) i la 3a, per a Francisco Vilaboa (RP3 AD), a 12’’. En cadets, Mario Pérez, que va haver d’abandonar en la primera màniga, en va fer prou amb una segona brillant, en què va fer un temps de 3:42.020, per endur-se la victòria, per davant d’Andrés Fernández (CC Utiel), que es va quedar a menys d’una dècima (3:42.090) del primer lloc. Cristian Curbelo (Freeride) va ser 3r, a 5 dècimes (3:42.491). En màsters-30, primera plaça per a Xavier Telletxea (Iganitziko), amb 3.23.319; segona per a Manuel Arasa (Ebre Bike), a 4’’, i tercera per a F. Javier García (Bike Station), a 6’’. En màsters-40, el triomf se’l va endur Manuel Sabalete (Maxi Bike), amb 3:47.741, i en infantils, el primer va ser Germán Ferrer (Team DH Motril), amb 4:01.257.

Prop de 200 corredors van prendre part en aquesta segona cita de l’Open d’Espanya Maxxis, que celebrarà la seva tercera prova del calendari el proper 15 de juny a Vigo, en la Maxxis Cup Internacional. Arnau Sugrañés (elit), Guillermo Gil (sènior), Xabier Tellechea (màsters-30), Enric Galera (màsters-40), Antonio Ferreiro (júniors) i Mario Pérez (cadets) són els actuals líders de l’Open després de les dues primeres proves, en les respectives categories.

Classificacions 2a Prova Open Maxxis, a Tartareu: http://www.fullevent.com/cont/images/stories/Tartareu08/Categories.pdf