26.5.08

La Unió tanca el campionat amb un suat triomf contra el Ventalló (4-2)


El partit va servir d’homenatge a Camós, Montserrat, Ion, Lloveras i Pujadas, que deixen la pràctica futbolística, mentre que dissabte, en una tarda de comiats, s’enfrontaran, en dos amistosos, els veterans de la Unió i del Girona, per una banda, i els primers equips del Figueres i del Vilabertran, campions dels grups 29 i 30 de 3a, per l’altra

Figueres / La Unió va tancar dissabte la temporada 07/08 al grup 29 de 3a Regional amb una treballada victòria contra el Ventalló, un rival sobre el paper més assequible del que deixa entreveure el resultat final (4-2) i, sobretot, tenint en compte que els de Coto van haver de capgirar un marcador inicial advers. El partit va servir per homenatjar els veterans Pere Montserrat, Xavi Camós, Ion Etxegoien, Adam Lloveras i Ramon Pujadas, que després de treure la pols a les botes l’estiu passat per implicar-se en un projecte unionista ple de sentiment, s’acomiaden, ara sí, de la pràctica futbolística, tot haver complert l’objectiu de convertir el nou Figueres en campió de 3a Regional i empenyent-lo a jugar l’any que ve a 2a.

El Ventalló no es va arronsar a Vilatenim, i va oferir una excel·lent imatge que el situa per mèrits propis en el reduït grup d’equips que han plantat cara a la Unió en el seu estadi en la temporada que acaba de finalitzar. No en va, els de José Luís Martín es van avançar en el marcador amb una acció en què Ferran Sánchez va definir molt bé per damunt de Cipri (13’). Sòlid en defensa i amb velocitat al davant, el conjunt visitant va obligar els blanc-i-blaus, que confiaven tenir l’enèsim partit plàcid, a esforçar-se al màxim. Lloveras havia pogut empatar abans que Montserrat clavés l’1-1 amb un xut precís a l’escaire esquerre (21’) i, poc després, Roger Costejà apagava les alarmes de sorpresa fent el 2-1(29’). L’àrbitre no va concedir un gol a Montserrat –abans n’havia invalidat un altre al Ventalló- en el preludi del 2-2, en una falta molt ben executada per Tavi Fonseca des de la frontal (37’).

Poc després de la represa, Coto va treure del camp els cinc homenatjats (52’), que van rebre el merescut aplaudiment de la graderia –amb uns 400 espectadors, molts d’ells seguidors del Ventalló. L’entrada al camp de Fontes, Ramos, Marc, Torrent i Abraham va suposar una major possessió de l’esfèrica per part dels unionistes, que havien saltat al terreny de joc amb un equip d’una mitjana d’edat propera als 35 anys. De tota manera, tot i el seu major domini, el Figueres ha haver d’esperar fins al tram final per resoldre al partit, just quan ja feia molts minuts que el rival no sortia de la seva parcel·la. Albert Ramos va resoldre un embolic dins de l’àrea per fer el 3-2 (79’) i, poc després, Abraham, en una acció individual, feia pujar el 4-2 definitiu (85’), culminant així la brillant temporada dels figuerencs.

UE Figueres: Cipri, Jep, Dídac, Camós (Adam Fontes, 52’), Marín, Pujadas (Ramos, 52’), Ion (Marc, 52’), Masquef, Roger, Montserrat (Torrent, 52’) i Lloveras (Abraham, 52’).
UE Ventalló: Claudi (Fàbrega, 46’), Pepo (Comia, 55’), Costa (Javi, 62’), Catoi, Mario, Tavi, Sánchez, Toni, Prats II (Navas, 46’), Pablo (Amadeo, 46’) i Prats I.
Àrbitre: Àlex Márquez Flores. Grogues a Lloveras, Masquef, Rober i Abraham, de la Unió, i a Costa, del Ventalló.
Gols: 0-1: Sánchez (13’); 1-1: Montserrat (21’); 2-1: Roger (29’); 2-2: Tavi Fonseca (37’); 3-2: Ramos (79’); 4-2: Abraham (85’).
Públic: Uns 400 espectadors.

Per altra part, la Unió ha preparat, per al proper dissabte 31 de maig a la tarda, una festa que servirà per cloure la temporada i que es durà a terme a l’estadi de Vilatenim, que acollirà, probablement, la darrera activitat futbolística sobre gespa natural –ben aviat s’han d’iniciar els terrenys per substituir-la per l’artificial. A les 16 h, els veterans de la Unió i els de Girona s’enfrontaran en una amistós ple de noms il·lustres –Pere Gratacós, Arseni Comas, Joan Bosch, Joan Sagué, Pere Vilarrodà, Manel Pagès, Juanito Etxegoien, Marcos Torres, Albert Planagumà... per als unionistes, i Narcís Julià, Delfí Geli, Manu Muñoz, Paco Montes, Toni Soler, etc, per als de la capital. Posteriorment (17.30 h), duel de campions, entre el Figueres, primer del grup 29 de 3a Regional, i el Vilabertran, del grup 30. L’amistós servirà d’homenatge al tècnic blanc-i-verd “Gigi” Trayter.

Resultats 34a Jornada
Grup 29-3a Regional

Porqueres B-Camallera: suspès
Bàscara-Cristinenc: 4-3
Medes l’Estartit-Ullà FC: 11-1
L’Armentera-Aro B: 3-3
Rifland de Salt-Siurana: 5-0
Sant Pere Pescador-Sauleda: 2-2
Mariscal d’Ullà-Calonge B: 1-4
Mont-ràs-Gualta: 1-1
Figueres-Ventalló: 4-2

Classificació definitiva: 1. Figueres, 100 punts; 2. Sauleda, 86; 3. Sant Pere Pescador, 74; 4. Calonge B, 66 (*); 5. Bàscara, 66; 6. Ventalló, 64; 7. Medes l’Estartit, 63 (*); 8. Cristinenc, 60; 9. Mont-ràs, 51; 10. Rifland de Salt, 49; 11. Gualta, 38; 12. L’Armentera, 34; 13. Aro B, 32; 14. Porqueres B, 28 (*); 15. Mariscal d’Ullà, 25; 16. Siurana, 23; 17. Camallera, 15 (*), i 18. Ullà FC, 0.

(*) Un partit pendent.