26.5.08

Joan Font (F. Canárias) s’endú un I Critèrium Internacional d’Empuriabrava passat per aigua


Jordi Codony (Renault Olot) va ser el vencedor de la preliminar per a cicloesportius i màsters-30 –la de veterans va ser anul·lada per la Federació Catalana, en una matinal amb molta pluja i vent que va condicionar la participació

Castelló d’Empúries / El corredor del Fuerteventura-Canárias Joan Font va ser el vencedor del I Critèrium Internacional d’Empuriabrava 2008 en la seva cursa reina, la reservada a la categoria elit i sub-23, que es va disputar ahir diumenge al matí al circuit habilitat al passeig marítim de la urbanització castellonina sota una intensa pluja. La prova, organitzada per l’Esport Ciclista Figueres, havia rebut un revés important a finals de la setmana passada, quan la Federació Catalana de Ciclisme va decidir anul·lar una de les preliminars del Critèrium, la reservada als veterans, per la coincidència amb una altra cursa de similars característiques a la província de Barcelona. Aquest fet, i la pluja, que va restar participació, va condicionar la matinal, presidida també pel fort vent de llevant que bufava de manera lateral als corredors durant tot el recorregut.

Sí que es va poder disputar, però, la cursa per a cicloesportius i màsters-30 –els àrbitres de la FCC van fer la vista grossa amb algun corredor amb llicència de veterà, que també hi va poder prendre part. Amb unes condicions meteorològiques del tot adverses, el garrotxí Jordi Codony (Renault Olot) en va ser el dominador, ja que ell va ser l’encarregat de fer la primera selecció en el tram inicial de cursa, una feina que després remataria poc abans de la línia d’arribada amb un potent atac que els seus companys de viatge –Vergés (Bigmat Prat), Sánchez (Bicis Esteve) i García (El diari)- ja no podrien contrarestar. Un total de 28 ciclistes van finalitzar els 42 km del traçat. La cursa elit i sub-23, amb 41 classificats, també va estar acompanyada per l’aigua insistent i el fort vent de l’est. Tot i això, equips com l’Aluminis Sant Jordi, el Vallasport l’Hospitalet o l’Ilerda Habitatges van prendre la sortida amb un gran nombre de corredors. També hi eren el Fuerteventura-Canárias, un dels conjunts més poderosos de l’Estat en aquesta categoria, i l’Azysa-Cetya-Viscarret, del País Basc. Després d’una caiguda nombrosa sense massa conseqüències, Santiago Segú (Vallasport), un clàssic al Guillamet, Maurico Muller (Camp de Tarragona) i Joan Font (F. Canárias) van organitzar una escapada la qual es van unir, passat l’equador de la prova, dos corredors més. La bona entesa entre tots cinc no la van poder pal·liar, tot i els seus esforços, els corredors dels equips Azysa, Renault Olot i Ilerda Habitatges. Al davant, l’atac llunyà del barceloní Joan Font a la darrera volta, seria decisiu, i el ciclista del Fuerteventura-Canárias va poder aixecar els braços amb poc més d’un metre d’avantatge respecte els seus companys d’escapada i completant així de la millor manera els 45 km del traçat –a una mitjana de 38 km/h.

CLASSIFICACIONS
Categoria cicloesportius-màsters 30: 1. Jordi Codony (Renault Olot); 2. Eduard Vergés (Bigmat Prat), a 1’’; 3. David Sánchez (Bicis Esteve), a 1’’; 4. Adolfo García (El diari), a 1’’; 5. Mirco Marotto (Galvesport), a 1’51’’; 6. Eduardo Lecina (Bigmat Prat), a 1’51’’; 7. Santiago Molina (Bigmat Prat), a 1’51’’; 8. Juan Carlos Medina (Galvesport), a 1’51’’; 9. Antonio Tirado (Cecoc), a 1’51’’; 10. Amat Artigas (Bigmat Prat), a 1’51’’.
Categoria elit-sub-23: 1. Joan Font (Fuerteventura-Canárias); 2. Mauricio Muller (Camp de Tarragona), mt; 3. Santiago Segú (Vallasport), mt; 4. Ibon Zugasti (Azysa), a 14’’; 5. Ricard de Miguel (Morell), a 14’’; 6. Jesús Veiga (Aluminis Sant Jordi), a 14’’; 7. Oriol Colomé (Azysa), a 14’’; 8. Carlos Herrero (Catalunya), a 14’’; 9. Aitor Aznar (Alumins Sant Jordi), a 14’’; 10. Àlex Molla (Vallasport), a 14’’.

Classificacions completes categoria elit/sub-23, aquí: http://www.esportciclistafigueres.com/noticias/19-1.pdf
Classificacions completes categoria cicloesportius/màsters-30, aquí: http://www.esportciclistafigueres.com/noticias/19-2.pdf