27.5.08

El Roses lluitarà per una plaça a Preferent amb el Sant Ildefons, de Cornellà de Llobregat


En la fase d’ascens a 1a Regional, la FE Vilajuïga tindrà com a rivals el Banyoles B i el Tordera, que s’enfrontaran diumenge que ve, mentre que el Portbou jugarà el primer partit per pujar a 2a a casa contra el Sauleda, subcampió del grup del Figueres

Roses / El sorteig celebrat ahir a la tarda a la seu de la Federació Catalana de Futbol va determinar que l’AE Roses, subcampió del grup 1 de 1a Regional, es jugui l’ascens a Preferent enfront del Sant Ildefons, de Cornellà de Llobregat -a la foto. El partit d’anada es disputarà aquest proper diumenge 1 de juny a les 12.15 h, mentre que la tornada serà a l’estadi Mas Oliva, el diumenge 8 de juny a les 18 h. Si l’equip de Miquel Rivas ascendís, evitaria que el Vilamalla baixés a 2a Regional per l’efecte dels descensos no compensats. Per altra part, el Tordera, el Banyoles B i la FE Vilajuïga, segon classificat del grup 15 de 2a Regional, començaran el proper cap de setmana la fase d’ascens a 1a Regional. El primer partit enfrontarà el Banyoles B i el Tordera. Qui perdi, rebrà la setmana següent la FE Vilajuïga. L’últim partit el jugaran el vencedor del Banyoles B-Tordera i els de Manel Cabezos, que l’afrontaran com a locals. Pel que fa a l’ascens a 2a Regional, els primers encontres de les eliminatòries d’ascens són Portbou-Sauleda i Les Planes-Monells. La PB Lloret, que també lluitarà per pujar a 2a, descansarà el proper cap de setmana.

Cap dels equips altempordanesos implicats en eliminatòries d’ascens parteix com a favorit, després de fer-se públic el sorteig, però tots ells tenen opcions de veure complert el seu objectiu. El Sant Ildefons, rival del Roses per un lloc a Preferent, no va certificar la segona plaça fins a la darrera jornada de lliga del grup 3 de 1a Regional, igual que l’equip de Miquel Rivas. Els de Cornellà de Llobregat no tenen uns registres especialment brillants a casa –9 victòries, 3 empats i 5 derrotes- però sí que mosseguen fort lluny del seu camp, on només han perdut 3 partits. La seva mitjana de gols rebuts és d’1 per partit, mentre que la d’anotats és de 2 per jornada. Els números del Roses són lleugerament millors, sobretot a Mas Oliva, on ha recollit 11 victòries, 3 empats i 3 derrotes. A fora, les estadístiques dels costaners també són esperançadores –9 triomfs i 5 empats, per només 3 relliscades. L’equip altempordanès, que ha consolidat el segon lloc gràcies a una segona volta incontestable, només ha rebut 23 gols en 34 partits, un fet a tenir en compte. Cal recordar que els rosincs han acabat ocupant la plaça de promoció amb només 1 punt de marge respecte l’Olot. En la darrera jornada, els garrotxins, que jugaven al camp de l’Escola F. Gironès-Sàbat, necessitaven vèncer –ho van fer per 1-2- i que el Roses perdés al camp del Tossa. El Roses va fer els deures i va esgarrapar el punt que li faltava (1-1).

La FE Vilajuïga també ha topat amb un ós, el Tordera, per intentar pujar a 1a. Els selvatans són un clàssic a 1a Regional, i només han perdut 4 partits –1 a casa i 3 a fora- en tot el campionat al grup 16 de 2a. A més, ha estat el màxim golejador del seu grup, amb 97 gols, i el que menys gols ha rebut, amb 31. Sense cap mena de dubte, un rival temible per als de Cabezos, que també presenten bons números, amb 22 victòries, 6 empats i 6 derrotes. Els de Quermançó també poden presumir de ser l’equip menys golejat del grup 15 de 2a, amb 33 gols. Tot sembla indicar que el convidat de pedra de l’eliminatòria és el Banyoles B, subcampió del grup 17. De tota manera, el filial banyolí també ha fet una temporada a tenir en compte, amb 23 partits guanyats, 4 empats i 6 derrotes. Al seu camp ha estat, de llarg, el millor conjunt del grup i ha estat el que més gols ha aconseguit, amb 74. La FE Vilajuïga no pot badar.

L’últim altempordanès immers en una lluita per pujar és el Portbou, subcampió del grup 30 de 3a Regional, per darrera del Vilabertran. D’entrada, els números dels fronterers espanten, ja que a casa s’han mostrat intractables, amb 16 victòries, 2 empats i 1 sola derrota. A fora, ha cedit 4 empats i 4 derrotes –11 triomfs- amb una mitjana que frega els 3 gols materialitzats per jornada. El seu primer rival serà el Sauleda, segon del grup 29, el del Figueres. Els baixempordanesos no han fet res de l’altre món en la segona volta de campionat, una vegada van ser conscients que no serien capaços de prendre l’ascens a la Unió. Sobre el paper, el Portbou és favorit en aquest primer enfrontament, però el Sauleda només ha perdut dos partits en tota la temporada... i ha sumat la sorprenent xifra de 27 victòries. La resta d’aspirants haurien de ser purs espectadors, però a 3a Regional, una fase d’ascens pot ser imprevisible. El Monells, del grup 28, ha perdut 9 partits, però ha estat capaç de superar la barrera dels 100 gols a favor (101). Al grup 27, la Penya Blaugrana de Lloret tampoc hauria de ser rival per al Portbou i el Sauleda. Tot i això, els selvatans, amb 15 triomfs, 4 empats i 6 derrotes, han rebut només 28 gols en 34 partits. Finalment, les Planes, del grup 26, va tenir opcions de ser campió fins a l’última jornada, però finalment les Preses és qui ascendeix directament. Els de la Garrotxa s’han mostrat forts a casa, on només dos equips han pogut guanyar-hi –un empat, mentre que a fora han guanyat 10 dels 17 partits –4 empats i 3 ensopegades. Per darrera del Portbou, les Planes també és candidat, amb les mateixes possibilitats que el Sauleda.