20.5.08

Flix medita denunciar les persones que li van vendre les accions de la UE Figueres SAE


Segons el president de la UE Miapuesta Castelldefels, que diumenge va certificar el seu descens a 3a Divisió, l’última ampliació de capital de la societat es va fer de manera “fraudulenta”, segons un document del Consejo Superior de Deportes de què disposa

Castelldefels - Figueres / En algunes llars figuerenques es va sentir, la vesprada de diumenge, com esclataven els taps de suro de les ampolles de cava. No en va, la UE Miapuesta Castelldefels d’Enric Flix –l’antiga UE Miapuesta Figueres, ex UE Figueres- acabava de perdre la categoria i la temporada que ve, vulgui o no vulgui el seu president, jugarà a 3a Divisió. Després d’una campanya desastrosa, amb canvi de tècnic inclòs i repetides desavinences internes, el Miapuesta Castelldefels es presentava a la darrera jornada de lliga amb esperances de jugar, com a molt, la promoció per no baixar –ja no podia salvar-se. Els de Jordi Vinyals havien de guanyar el Llevant per molts gols de diferència i esperar que el Terrassa perdés al seu camp contra l’Espanyol B. El Miapuesta va fer la feina (3-0), amb l’evident permís del filial del Llevant que, igual que el seu primer equip, fa mesos que no cobra i no està per córrer massa precisament. Però a Terrassa, els de casa van fer els deures (2-0), en una jornada polèmica perquè l’altre equip implicat en la lluita per eludir la promoció de descens, la Vila Joiosa, va veure com l’àrbitre del seu partit –contra la Gramenet- el suspenia fins l’endemà a causa dels abundants bassals d’aigua que, un ruixat previ a l’hora prevista per a l’inici, existien damunt la gespa artificial del Nou Pla. El col·legiat no va voler retardar el començament, i dràsticament va fixar l’encontre per ahir dilluns. Al final, lluny de suspicàcies, la Gramenet va vèncer a domicili (0-1) i va alliberar el Terrassa de jugar la promoció.

Amb tot –no podia ser d’una altra manera- Flix no es resigna a perdre la categoria. El president de la UE Miapuesta Castelldefels SAE no vol acceptar el paper del seu equip als terrenys de joc, i tal com fa mesos que adverteix, està molt atent a les possibles denúncies per impagament que alguns jugadors realitzin sobre els seus clubs. En declaracions a Futbol Cat diumenge al vespre, Flix va preveure “un estiu divertit en aquest sentit. Equips com el Terrassa, el Girona, el Gavà... tenen deutes pendents amb els jugadors, que s’hauran de resoldre abans del 30 de juny. Ja veurem què passa”. Flix ja sabia el que feia i el perquè ho feia quan, ara fa un parell de setmanes, es va autodeclarar membre fundador de l’Agrupació Futbol Amateur Territorial que, precisament, té com a objectiu principal vetllar perquè els jugadors amateurs dels clubs estiguin al dia en matèria de cobrament. En el comunicat de presentació emès el passat 8 de maig, que també signen CE l’Hospitalet, AEC Manlleu, UD Cassà i alguns jugadors de les plantilles del Blanes i del Manresa, s’especificava que, l’estiu passat, 36 dels 80 clubs de 2a B tenien denúncies per no pagar dins els terminis, que varen ser retirades abans del 31 de juliol. Tot plegat, una rebequeria més del president de Miapuesta, que es nega a admetre el fracàs esportiu de la temporada ja finalitzada del seu equip, que no jugarà a Castelldefels a 3a. Flix també s’hi ha enemistat amb tothom, i de ben segur plantarà l’equip en alguna altra població de les rodalies de Barcelona.

Lluny d’amagar-se, però, Enric Flix ha llençat ara un altre dard cap a Figueres. Segons va fer saber el programa Futbol Cat de dilluns al vespre al Canal 33, que condueix Jordi Sunyer, Flix disposa d’un document del Consejo Superior de Deportes en què s’especifica que la darrera ampliació de capital que la UE Figueres SAE va realitzar es va executar “de manera fraudulenta” i que, per tant, és il·legal. Així, el CSD obliga la societat a fer una nova ampliació de capital i, en el cas que no es produeixi, quedarà dissolta. D’aquesta manera, si això passa, Flix té la intenció, segons sembla, de denunciar les persones que li van vendre les accions de la UE Figueres SAE el passat estiu. El cas tindrà nous capítols en els propers dies amb tota seguretat.

Pots trobar el vídeo de les declaracions de Flix, en aquest enllaç: http://www.tv3.cat/videos/451419