21.5.08

Maria Casero (CGR Gemma), campiona de la Copa Catalana infantil de gimnàstica rítmica

L’altempordanesa es va endur l’or en l’exercici de maces de la competició celebrada a Sant Cugat, mentre que les seves companyes Katia Suffern i Tània Zimmerlein, van ser 2a i 3a, respectivament, en mans lliures i maces

Figueres / La gimnasta del CGR Gemma, de Figueres, Maria Casero, va aconseguir proclamar-se el passat diumenge 18 de maig, a Sant Cugat del Vallès, campiona de la Copa Catalana de gimnàstica rítmica, en la seva categoria infantil i en l’aparell de cèrcol. A les dues primeres fases de la competició, que també era vàlida per al Campionat de Catalunya individual, Casero havia estat 6a i 4a, respectivament, però la seva brillant exhibició en l’exercici de diumenge, gairebé fregant la perfecció i amb molta expressivitat i risc, li van acabar donant el títol. Per altra part, una altra gimnasta del club figuerenc, Katia Suffern, va ser subcampiona en la categoria aleví i en la modalitat de mans lliures. Suffern va posar en pràctica un exercici totalment nou en relació a les dues fases anteriors, ja que el resultat en el segon dia de competició –12a, després de ser 3a en la primera- no va convèncer l’equip tècnic, que va optar per modificar-lo i realitzar-ne un que augmentés les seves opcions de pujar al podi. En la categoria infantil i en l’exercici de maces, d’altra banda, Tània Zimmerlein (CGR Gemma) va acabar essent 3a, després d’una exhibició plena d’il·lusió en què els nervis també es van deixar sentir. En les dues primeres fases, Zimmerlein havia estat 4a i 3a, respectivament. Menys sort van tenir les també altempordaneses del club de Gemma Torrent Paula Palomo i Maria López que, en la categoria infantil, exercici de cèrcol, i aleví, de corda, respectivament, es van quedar a un sol pas del podi i es van haver de conformar amb la 4a posició, mentre que Paula Coderch –infantil, en exercici de cèrcol, va ser 6a, quan ho tenia tot de cara per acabar pujant al calaix.

Així mateix, dissabte es va celebrar a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) la final nacional de gimnàstica dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya, en què també hi va haver representació del CGR Gemma. Marta Bel va ser 9a, Mireia del Campo,13a i Natalie Rupp, 19a, en els exercicis de maces de la categoria infantil, després d’una competició en què totes les gimnastes van oferir un nivell molt alt.

Cal recordar, al marge de la competició, que l’Associació Espanyola de Gimnàstica Estètica de Grup ha decidit que Figueres torni a acollir, per segon any consecutiu, la final de la Copa d’Espanya, que enguany es durà a terme entre els dies 5 i 7 de desembre i a la qual el Club Gimnàstica Rítmica Gemma prendrà part amb tres equips. En l’edició de 2007, prop de 2.000 persones es van aplegar a la graderia per seguir de prop els dos dies de competició. Hi van prendre part prop de 200 gimnastes. En la categoria infantil, el CGR Gemma –amb Èlia Carreras, Júlia Bordas, Maria Casero, Marta Bel, Mireia del Campo, Natalie Rupp, Paula Coderch, Paula Palomo, Sara Barceló i Tània Zimmerlein- va aconseguir el títol, mentre que en júnior, les figuerenques van ser subcampiones –l’equip l’integraven Anaïs Rico, Anna Capel, Anna Coll, Laura Macias, Laura Pons, Loreto Garcia i Marta Buscató. Així mateix, la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup ha autoritzat el CGR Gemma perquè organitzi, paral·lelament a la Copa d’Espanya i també per segon any consecutiu, el Trofeu Internacional Ciutat de Figueres, que es farà durant les mateixes dates.

El club altempordanès té en ment poder ampliar el nombre d’equips inscrits procedents de l’estranger. L’any passat, un total de sis equips –4 finlandesos i 2 txecs- van participar al Torneig Internacional. De fet, van acabar dominant les classificacions infantils 10-12 i 12-14 i també la júnior, mentre que el títol en sèniors se’l va endur l’equip gallec de Maniotas.