19.5.08

L’Open Vila de Roses de taekwondo supera les expectatives de participació amb 248 inscrits


El TKD Joan’s es va veure obligat a limitar el nombre de participants en un campionat que, amb més de 15 anys d’història, va tornar a posar de manifest, ahir diumenge, el bon moment i la progressió dels competidors locals

Roses / L’Open Vila de Roses 2008 de taekwondo, tot un clàssic a la vila sota l’organització del TKD Joan’s, va superar amb escreix totes les expectatives en l’edició d’enguany, celebrada al poliesportiu municipal ahir diumenge 18 de maig. La competició, que compta amb el patrocini de l’Ajuntament rosinc, va aconseguir reunir un total de 248 taekwondistes d’arreu de Catalunya, d’entre 3 i 14 anys. Es dóna la circumstància que el club costaner va haver de limitar la participació a l’Open, amb la qual cosa prop d’un centenar de taekwondistes –s’havien rebut prop de 350 propostes d’inscripció- es van quedar sense la possibilitat de ser-hi presents.

Ja des de bon matí –la competició s’iniciava a les 10 h- el pavelló rosinc bullia per la notable afluència d’espectadors a un campionat que, amb una tradició de més de 15 anys, ha servit de trampolí per a molts taekwondistes del club amfitrió. Els combats entre els més petits, farcits d’emoció i d’un excel·lent nivell tècnic, van centrar l’atenció dels presents, que també van poder constatar la ràpida progressió dels integrants de la secció de Palau-saverdera del TKD Joan’s, que van treure el nas entre els primers classificats en les diferents categories en el seu primer any en funcionament. Els competidors Abdel Bentarifet, de 10 anys, i Joan Jorquera, de només 7, que la setmana anterior havien aconseguit la medalla d’or a l’Open Nacional de Mataró, no van fallar a casa i van tornar a pujar al calaix més alt, a banda de ser escollits com a millors taekwondistes de l’Open, juntament amb els també representants del club rosinc Marina Docampo, Marc Belmonte, Adrián Pascual, Salma Vinyoles, Joan Palou, Andrea Romero, Joshua Clough, Joel Gálvez i Àlex Llambrich. També van ser reconeguts els competidors de la secció de Palau-saverdera Nicolás Masset, Cristofer Maddocks i Lucke Wiltshire, a més dels cadaquesencs Jordi Garcia i Carlos Fernández.

Pel que fa a la classificació general per clubs, el TKD Joan’s va ser primer amb un total de 515 punts, molt lluny dels 155 de la secció de Cadaqués del mateix club rosinc, que en va sumar 155. El Deportivo Oleguer va ser 3r, amb 94 punts; el TKD Palau, 4rt amb 72, i el TKD Llagostera, 5è amb 64. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Carles Ferrer, i el de Turisme, Gaspar Gallego, van ser els encarregats de lliurar els trofeus als campions de les diferents categories, així com també als primers clubs classificats. La jornada es va cloure amb un combat d’exhibició entre Yoeal Acedo, bronze del pes mitjà al Campionat d’Espanya júnior disputat el passat mes de febrer a la Pobla de Mafumet (Tarragona) i Marc Herruzo. El proper diumenge, 25 de maig, el TKD Joan’s tindrà representació al Campionat de Catalunya de Joves Promeses, que tindrà lloc a Barcelona, al pavelló de la Mar Bella. Hi poden participar els taekwondistes que disposin, com a mínim, del cinturó verd. Els campions dels diferents pesos tindran dret a entrenar-se amb la selecció catalana.