19.5.08

L’Endurada de Cabanes, suspesa per qüestions burocràtiques i el Trial de Nens de Figueres, per la pluja

Al Motocròs Vila de Olvan, al Berguedà, el pilot del MC Badia de Roses Joaquim Ruiz es va imposar amb autoritat en la categoria d’alevins, mentre que també hi va haver representació altempordanesa en l'MX 2 i l'MX 3

Figueres / L’Alt Empordà es va quedar aquest cap de setmana sense les dues proves motociclistes que s’hi havia de disputar, per causes ben diferents. Tot era punt per organitzar, al circuit de Vilarnadal, sota el pont de la carretera que condueix a Sant Nazari de les Olives, la II Endurada, però a darrera hora es va haver de suspendre perquè la prova no comptava amb els permisos necessaris –l’alcalde de Cabanes havia donat el seu vist-i-plau de paraula, però no havia requerit la tramitació a Medi Ambient, que es va negar a donar el permís. A més, el circuit no oferia les millors condicions perquè la prova s’hi pogués desenvolupar amb tota normalitat, ja que hi abundava la brutícia. L’any passat, un total de 28 parelles –una xifra molt ben valorada pels organitzadors- van participar a la primera edició. Joves motoristes del poble, amb la col·laboració d’Els Aprenents i la implicació d’una desena de comerços del poble, s’havien fet càrrec d’engegar aquesta competició.

Per altra banda, les previsions de pluja van obligar la Penya Motorista Figueres a suspendre el Trial de Nens que diumenge s’havia de disputar el circuit dels Arcs. La prova era la tercera cita –Els Alfacs i Gironella han acollit les dues primeres- de la Copa Catalana de Trial per a Nens 2008, en les categories iniciació, aleví, base 80 i promo 80. La Federació Catalana de Motociclisme comunicarà, properament, la nova data de celebració de la competició altempordanesa. Precisament, cal destacar que el pilot suec d’Honda Mika Ahola, campió del món d’E2 i actual líder del Mundial d’Enduro d’E1, s’està entrenant aquests dies al circuit figuerenc, després de guanyar la tercera prova, a Sitges, de la competició que encapçala. Així mateix, el circuit dels Arcs ja es prepara per rebre, els propers 31 de maig i 1 de juny, el Motocròs de Figueres, que serà vàlid per al campionat provincial de l’especialitat.

La prova que sí que es va poder disputar el passat cap de setmana, en concret, diumenge dia 18, va ser el Motocròs Vila de Olvan, organitzat pel Moto Club Baix Berguedà en les categories aleví, MX2 i MX3 i que va comptar amb la participació de pilots altempordanesos. En alevins, el pilot del MC Badia de Roses Joaquim Ruiz es va imposar en les dues curses programades. Ruiz va ser molt superior, i va encapçalar la general per davant de Simeo Ubach (MC Berguedà) i de Pol Prats (Porqueres MC), en una categoria amb 30 participants. En MX3, el també pilot del MC Badia de Roses Juli Pujol va ser 13è. Pujol va ocupar aquesta posició en les dues curses celebrades –en la 1a, el vencedor va ser Jordi Farrés (AMV Torruella) i en la 2a, Josep Font (MC Berguedà)- tot i que en els entrenaments cronometrats havia arribat a ser 10è. D’altra banda, Gerard Clotas (PM Figueres) i David Sala (MC Castelló d’Empúries) van ser els dos representants altempordanesos a la categoria MX2, en el seu grup B. Clotas va ser 18è i Sala 21è, en una cursa amb 31 pilots. En el grup A, Pere Sala (PM Figueres) va ser 9è i Aniol Rigar (MC Castelló d’Empúries), 20è, d’entre 31 inscrits. Sergi Garcia (MC Castelló d’E.) va haver d’abandonar. A la general de la categoria, Pere Sala va ser 19è; Clotas, 28è; David Sala, 34è i Rigar, 36è.