30.5.08

L’AJAE enfila la recta final del curs amb el Trofeu Federació aleví i les festes del carrer Nou de Figueres


L’altempordanesa Fàtima Ribot lidera el rànquing estatal júnior en la categoria de 63 kg fet públic per la Federació Espanyola i té molts números per ser present a l’Europeu del mes de setembre a Varsòvia (Polònia)

Figueres / Els alevins Adrià Padilla i Àlex Téllez van representar l’Associació de Judo de l’Alt Empordà al Trofeu Federació Catalana de la seva categoria, que es va disputar el passat dissabte 24 de maig al poliesportiu de Llars Mundet, a Barcelona. En el quadre de judokes de –52 kg, Adrià Padilla, després d’una bona actuació, va aconseguir ser tercer, la mateixa posició que va obtenir el seu company de club Àlex Téllez en la categoria de +52 kg. L’àrea tècnica de les categories prebenjamí, benjamí i aleví de la Federació Catalana de Judo, la responsable de la trobada, va ser capaç de reunir 170 esportistes d’arreu de Catalunya en una matinal en què el prioritari, al marge de la competició, va ser l’educació física i mental dels joves judokes mitjançant la disciplina esportiva que practiquen. En aquest sentit, prèviament als combats corresponents al Trofeu Federació Catalana-Promoció aleví es va dur a terme un entrenament conjunt de mitja hora de durada dirigit pel mestre Jordi Garcia en què els judokes van poder alliberar la tensió i possibles pressions pròpies de la competició.

Per altra part, el mateix dissabte 24 de maig al matí, l’AJAE va prendre part de manera directa a les Festes del Carrer Nou de Figueres, tot realizant una sessió d’entrenament destinada a les categories prebenjamí i benjamí. Sobre un tatami d’uns 100 metres quadrats instal·lats a peu mateix del carrer Nou figuerenc, una seixantena de judokes dirigits pels professors Lluís Gratacós i Miquel Riera, amb la col·laboració d’una quinzena d’alumnes adults, van protagonitzar una divertida sessió sota l’atenta mirada del nombrós públic assistent. La matinal esportiva –que compta amb el suport de l’Associació de Comerciants del carrer Nou- es va haver de cloure poc abans de l’hora prevista a causa de la pluja.

Així mateix, cal esmentar que la Federació Catalana de Judo i l’empresa Esports & Lleure organitzen, entre els propers 13 i 19 de juliol, una estada de judo a El Xaloc, al municipi de Calders (Bages), per a judokes nascuts entre els anys 1992 i 1996. Les jornades inclouran sessions de preparació física, entrenaments, activitats d’aventura, piscina, tallers i jocs d’animació i seran dirigides per Maurici Casasayas, director tècnic de la Federació; Pere Alastrué, llicenciat en pPsicologia de l’esport; Laia Fernández, seleccionadora catalana cadet; Maurici Casasayas jr., llicenciat en Educació Física; Josep Perau, llicenciat en Educació Física, i Marc Fernández, seleccionador català cadet.

Fàtima Ribot encapçala el rànquing júnior femení estatal

La judoka de l’AJAE Fàtima Ribot, el referent de l’entitat per la seva progressió i pel seu futur prometedor, encapçala actualment el rànquing nacional júnior 2008 femení, en la categoria de 63 kg, segons el llistat fet públic recentment per la Federació Espanyola de Judo. Ribot, que també ocupa el 5è lloc en el rànquing sub-23, lidera la classificació júnior gràcies al títol al Campionat d’Espanya d’enguany i al primer lloc a l’Open Internacional del passat mes de març a Portugal. Tot esperant el que succeeixi a l’Open d’Alemanya del 16 i 17 d’agost, l’atempordanesa té molts números per ser present al Campionat d’Europa de la categoria que es disputarà entre els dies 12 i 14 de setembre a Varsòvia (Polònia).

1 comentari:

Miquel Riera ha dit...

Gracies Ivan per enrrecordar-te de nosaltres (els judoques).
Segueixo pensant que fas una bona feina amb aquest Blog , tot i que aquest cop jo no votaré en l'enquesta que fas , ja que ignoro l'estat de la gespa del Camp i si t'he de dir la veritat no es un tema que em preocupi gaire , peró entenc que hi hagi gent interesada en aixó.