29.5.08

Bon paper de l’equip d’optimist del CN Llançà al Campionat de Catalunya per a clubs d’Arenys


Els llançanencs, amb Pau Blanch, Sílvia de Soler, Diana de Soler, Oriol Vila i Roc Vidal es van quedar a un pas de les semifinals, que es disputen el proper dissabte, el mateix dia que el CN Llançà rebrà la Tram Cup-Trophée André Baillat, de Port-Vendres

Arenys de Mar / L’equip de regates del Club Nàutic Llançà de la classe optimist format per Pau Blanch, Diana de Soler, Sílvia de Soler, Oriol Vila i Roc Vidal van disputar el passat cap de setmana –dissabte 24, perquè les proves del dia 25 van ser cancel·lades pel mal temps- la primera jornada del Campionat de Catalunya de Vela per a clubs, que es fa a Arenys de Mar. El sistema de competició estableix una fase eliminatòria en què es formen dos grups de 6 equips cadascun, que s’han d’enfrontar tots contra tots. Es classifiquen per a les semifinals els dos primers de cada grup, mentre que la final la disputen el primer i el segon de la fase anterior, que hauran d’enfrontar-se un mínim de dues vegades –al màxim de 3- per dictaminar el campió. El campionat consta d’un total de 60 regates d’una durada aproximada de 10 minuts i hi prenen part un total de 12 clubs, amb majoria de la costa central, però també amb representació de les zones nord i sud.

El passat cap de setmana, les condicions meteorològiques de dissabte van permetre al comitè de regates donar la sortida a la primera jornada i realitzar un total de 36 enfrontaments. El Club Nàutic Llançà va quedar enquadrat en el grup, juntament amb el CM Torredembarra, CN Sant Feliu, CN Masnou, CN Cambrils i CN Vilanova –CV Blanes, CN Arenys de Mar, CN Salou, RCM Barcelona, CN Garraf i CN El Balís formaven el grup 1. Diumenge, però, la pluja, el fort vent i l’estat de la mar van obligar el comitè a suspendre les proves previstes, amb la qual cosa ja van quedar definits els emparellaments de les semifinals, en què no hi seran els regatistes del CN Llançà. En el grup 2, els equips classificats són el CN Masnou i el CN Cambrils, amb 5 i 4 victòries, respectivament, mentre que en el grup 1, CN Garraf i CN Arenys afrontaran les semifinals del proper dissabte 31 de maig. Els llançanencs, però, van ser capaços de resoldre al seu favor els enfrontaments amb el RCM Barcelona, CM Torredembarra, CN Sant Feliu i CN Vilanova –van perdre contra CN Salou, CN Masnou i CN Cambrils. L’equip que entrena Jordi Salellas no es va poder classificar per a la darrera fase pels pèls, ja que ocupava el 5è lloc en puntuació d’entre els 12 participants –Garraf i Masnou no van perdre cap enfrontament; Cambrils, un i Arenys, dos.

Per altra part, el CN Llançà, que ha suspès la regata social de creuers prevista per al proper dissabte, rebrà, el mateix dia 31, la regata Tram Cup-Trophée André Baillat, que organitza la Société Nautique de la Côte Vermeille (SNCV) de Port-Vendres. La 1a de les dues regates previstes, reservada a embarcacions de vela de creuer d’empreses, sortirà de Port-Vendres dissabte i arribarà a Llançà, on la flota farà nit després d’un àpat de germanor a les instal·lacions del Club Nàutic. Diumenge, els creuers afrontaran el camí de tornada des de mig matí en el serà la segona i definitiva regata.