15.5.08

El CN Port de la Selva organitzarà els dies 7 i 8 de juny el Campionat de Catalunya de la classe 470


S’han programat un total de sis proves, de les quals se n’hauran de disputar un mínim de dues perquè el campionat, el primer d’un ampli calendari estiuenc del club altempordanès, tingui validesa

Port de la Selva / El Club Nàutic Port de la Selva, per delegació de la Federació Catalana de Vela, organitza, els propers 7 i 8 de juny, el Campionat de Catalunya de la classe 470. Segons el programa de la competició, el registre de participants està previst per al dia 7 de juny abans de les 11 h, mentre que la sortida de la primera prova es donarà a les 12.30 h. L’endemà, diumenge, les regates començaran a les 12 h del migdia, mentre que a les 17.30 h es procedirà a l’acte de clausura i el tradicional lliurament de trofeus. El sistema de competició estableix que els regatistes navegaran en flota i que estan programades un total de sis proves –no se’n faran més de tres al dia. Per tal que el campionat tingui validesa, se n’hauran d’haver disputat un mínim de dues, mentre que a partir de quatre, cada regatista podrà descartar un resultat.

Ara fa just dues setmanes, entre el dijous 1 i el diumenge 4 de maig, el port del Port de la Selva va acollir una flota de 20 embarcacions procedents de Port Leucate, dins del rallye organitzat pel Yacht Club Port Lecaute i obert tant a embarcacions de vela com de motor. En properes dates, membres de la flota del CN Port de la Selva tornaran la visita i navegaran fins al YC Port Leucate, arran del conveni de germanor que existeix entre ambdós clubs.

El Club Nàutic Port de la Selva ja té dissenyat el calendari d’activitats que organitzarà durant els propers mesos d’estiu. Al juliol, el port altempordanès serà l’escenari de proves de vela cada cap de setmana, essent la regata social de creuers del dia 5 la primera de les cites del mes. El dia 12 de juliol es durà a terme la XIV Trobada de Vela Llatina, mentre que una setmana més tard es farà el VII Trofeu Far de Sarnella, per a vela lleugera. Ja a l’agost, el dia 16 la vela lleugera tornarà a ser la protagonista de la IV Travessa la Galera, mentre que dues setmanes més tard, els dies 30 i 31, es farà la ja tradicional Copa Port de la Selva per a creurs, que enguany complirà la seva 12a edició. A la recta final de l’estiu, els dies 13 i 14 de setembre, el Port de la Selva rebrà el VII Interclubs Empordà, també per a creuers.

Per altra part, cal esmentar que el passat dimecres 30 d’abril, els alumnes de 1r de batxillerat de l’IES Llançà van completar la unitat didàctica de vela dins l’assignatura d’educació física en aigües del Port de la Selva i sota la tutela dels responsables del Club Nàutic. La jornada es va iniciar amb una navegació, amb dues embarcacions escola i tres tripulacions, que es rotaven des del vaixell de seguretat. Des de primera hora del matí, el vent de tramuntana de força 4 va acompanyar els alumnes i, fins i tot, va arribar a augmentar amb cops de fins a força 6, fet que va obligar a sortir a la mar amb les veles majors arrissades. Tots els alumnes van poder governar les embarcacions en algun moment de la jornada. Des de l’embarcació de seguretat es va controlar el comportament de les embarcacions i la manera d’actuar dels alumnes, que van haver de prendre les seves pròpies decisions en relació a l’orientació en funció del vent, les virades per avant, els rumbs de cenyida, través i llarg i les maniobres de seguretat bàsiques.