22.5.08

Una quinzena de velers consoliden una nova edició de la regata d’agermanament Escalagde


La prova, de 90 milles nàutiques entre l’Escala i Cap d’Agde, es va celebrar els passats 17 i 18 de maig, i va ser guanyada per l’embarcació Llastari 2, de Jean Terrat, en un terç final amb vent fort que va alterar l’estat del mar

L’Escala / L’embarcació Llastari 2, de Jean Terrat, va ser la vencedora absoluta del IV Trofeu Escalagde, la regata transfronterera que uneix l’Escala i Cap d’Agde i que es va disputar els passats 17 i 18 de maig. La segona posició va ser per al vaixell català Xanadu, de Ferran Gil-Vernet, mentre que la tercera va ser per Pascalex, de Pascal Vaufreydaz. Tot i la pluja feble i intermitent que els va acompanyar durant tot el trajecte, una quinzena de velers van prendre la sortida en aigües de l’Escala, per tal de recórrer les 90 milles nàutiques que separen la població costanera altempordanesa de Cap d’Agde. Fins a primera hora de la tarda, les embarcacions van navegar amb vents del sud-est de fins a 10 nusos, mentre que després, la intensitat va baixar, i la direcció va passar a ser de nord-est. En el darrer terç de la regata, les condicions es van endurir, amb vents de prop de 25 nusos i el mar força enrabiat.

L’acte de lliurament de trofeus es va celebrar a la seu de la Société des Régates d’Agde et du Cap, que va comptar amb la presència del representant de Turisme de la Mairie de Cap d’Agde, el qual va fer èmfasi especial, en el seu parlament, en l’eix vertebral d’aquesta regata, que no és cap altre que el d’enfortir els lligams entre els dos pobles mediterranis, que malgrat estar separats per una frontera, tenen en comú haver estat dues poblacions grecoromanes en d’altres temps. Seguidament es va procedir a un aperitiu i un dinar de germanor que van clausurar oficialment la competició d’alçada. Pel que fa a les classificacions, el Pascalex, de Pascal Vaufreydaz; el Shanti, d’Olivier Storai i el Daphne, de Josep Font, van encapçalar, per aquest ordre, el Grup 1. En el Grup 2, els tres primers classificats van ser el Llastari 2, de Jean Terrat; l’Ar Vag, de Pascal Allilaire i el Jeminy, de Bertrand Capdevielle. El podi del Grup 3 el van configurar els catalans Xanadu, de Ferran Gil-Vernet; el Pegasou, de Carles Esteva, i el Salao, de Dídac Costa.

Enguany, la regata que agermana l’Escala i Cap d’Agde ha arribat a la seva quarta edició, i ja comença a ser una cita obligada per als negavants d’aláda. L’Escalagde va néixer arran de la iniciativa conjunta del Club Nàutic l’Escala i la Société des Régates d’Agde et du Cap, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, la Mairie de Cap d’Agde, la Federació Catalana de Vela i la Federació Francesa de Vela.

Per altra part, el CN l’Escala serà present al Saló Avante per a l’Autonomia Personal i la Qualitat de Vida, que se celebrarà al pavelló 1 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona entre els propers 5 i 7 de juny. El saló neix amb l’objectiu de promoure la creació, el desenvolupament i la comercialització de noves tecnologies, productes i serveis per a la millora de l’autonomia i la qualitat de vida de les persones. A Barcelona, el CN l’Escala compartirà stand –que estarà situat al sector de Vida, Societat i Empresa- amb Vol de Coloms i l’Estació d’Esquí de La Molina. La Fira donarà a conèixer el projecte Vela per a tothom, engegat el 2004, que pretén aconseguir que aquesta disciplina esportiva sigui accessible al marge de les condicions socials o físiques de les persones.