23.5.08

Apel·lació dóna per acabat l'Olot-Sant Hilari (1-2) i el Roses és a un punt de la promoció d'ascens a Preferent

El Roses jugarà la promoció d'ascens a Preferent si empata o guanyat a Tossa diumenge (18 h) en l'última jornada, tot i que també podria ser segon si perd, però aleshores dependria el que faci l'Olot al camp de l'EF Gironès-Sàbat

Roses - El malson dels integrants del planter del CE Sant Hilari Font Vella -a la foto- s'ha acabat aquest matí, després de 112 hores de neguit. El Comitè d'Apel·lació de la Federació Catalana de Futbol ha comunicat a les 11.07 hores d'avui al club selvatà que el partit que es va suspendre al minut 87 diumenge passat al camp de l'Olot es donava per acabat amb el resultat 1-2 que lluia el marcador en aquell moment. Per tant, el Sant Hilari és el tercer equip de la Primera Territorial que assoleix aquesta temporada l'ascens a Preferent, després que fa unes setmanes l'aconseguissin el Sant Feliu Sasserra i el Sant Joan Despí. La història d'aquest cas s'inicia diumenge passat, al Municipal d'Olot. Els olotins, que encara tenen opcions de jugar la promoció d'ascens, necessitaven el triomf per fins i tot posar en problemes el Sant Hilari amb la plaça d'ascens directe, ja que la diferència entre els dos equips era de sis punts, amb aquesta mateixa quantitat de punts en joc a les dues darreres jornades.

A tot això, el Roses es mantenia a l'expectativa ja que, tot i tenir perduda la diferència particular de gols amb el Sant Hilari, depenia d'aquest resultat per a apurar les seves opcions de campionat i passaport directe a la categoria anomenada fa uns quants anys -no ara- 'Regional Preferent'. Pel Sant Hilari, les coses estaven clares. Guanyant l'Olot, asseguraven l'ascens. I van sortir endollats. Al minut 5, Talavera marcava de penal el 0-1 i al 79', Franc feia un 0-2 que va fer esclatar l'eufòria a la banqueta visitant. No obstant això, quan es va entrar a la recta final, tot es va complicar. Al minut 85, l'olotí Roger retallava distàncies i poc després, segons recullen les cròniques del matx, es va originar una tàngana que va acabar en suspensió quan un assistent de l'àrbitre González Aguilera el va comentar que l'havien increpat uns espectadors. Tots a vestidors i la decisió, en mans dels comitès.

Cal dir que el partit va ser força mogut i en el moment de la suspensió, l'Olot havia patit dues expulsions i el Sant Hilari, una. Dimecres, el Comitè de Competició va dictar una sentència que va despertar indignació a Sant Hilari Sacalm. S'ordenava reprendre el partit, suspés al minut 87, amb un temps afegit de cinc minuts (per tant, vuit totals de joc). A més, arran la tàngana, el Sant Hilari veia com s'expulsava a dos jugadors més. Un d'ells ja havia estat substituit però segons la sentència els selvatans havien de sortir al camp amb vuit jugadors en compets de nou. A més, el partit es reprenia a porta oberta i amb una lleu sanció econòmica a l'Olot pels incidents.Jordi Bonet, l'entrenador del Sant Hilari, era ben clar en el seu judici a FutbolCatalunya.com: "Estem indignats! No entenem res. Nosaltres som l'equip més perjudicat quan no hem fet res". L'escrit d'apel·lació per part del Sant Hilari no es va fer esperar i aquest matí ha arribat la confirmació de que el partit es dóna per acabat amb aquesta breu explicació: "En relació a aquest partit, el Comitè d'Apel·lació ha resolt: Estimar el recurs interposat per l'entitat CE Sant Hilari Font Vella, deixant sense efecte la resolució adoptada pel Comitè de Competició, i disposant donar per acabat el partit amb el resultat d'un a dos gols, favorable al CE Sant Hilari Font Vella".112 hores després que es suspengués el partit d'Olot, ara el Sant Hilari ja pot dir que ha pujat de categoria. Per tant, el partit d'aquest diumenge al seu Municipal contra l'Atlètic Bisbalenc serà molt més feliç pels de Bonet. A Roses, aquesta decisió ha estat molt celebrada.

Ara, als de Miquel Rivas els cal només un punt per assegurar-se la plaça de promoció d'ascens a Preferent. A una jornada per al final del campionat, tres punts separen el Roses -2n- de l'Olot -3r. El gol-average entre tots dos està igualat, i s'ha de recórrer al general, que també és quasi clavat (+ 40 per als rosincs i + 37 per als de la Garrotxa). Per no haver de fer ús de la calculadora, el Roses s'assegurarà la segona plaça si empata o guanya al camp del Tossa, però també podria aconseguir el seu objectiu si perd, tot i que en aquest cas hauria d'esperar el resultat del partit l'EF Gironès-Sàbat i l'Olot. Tots dos partits es jugaran diumenge a les 18 h.