2.2.09

Hugo Robles (AJAE), sense opcions al Campionat d’Espanya absolut de judo, a A Coruña


El també judoka de l’Associació de Judo de l’Alt Empordà Adán Rodríguez s’ha classificat per disputar, els propers dies 7 i 8 de febrer a Madrid, el Rànquing d’Espanya cadet, després de ser 3r als rànquings catalans de tardor i hivern

A Coruña – El judoka figuerenc de l’Associació de Judo de l’Alt Empordà Hugo Robles no va poder classificar-se per al quadre final del Campionat d’Espanya absolut de la modalitat, en el pes de –100 kg, disputat aquest passat cap de setmana a la localitat gallega d’A Coruña. Inclòs en el grup A, Robles va perdre el primer combat que va afrontar davant del representant madrileny Juan José Soto, per 5-0, i ni tan sols va poder tenir accés a la repesca. El títol se’l va endur el navarrès Santyago Díaz, que va superar a la final el valencià David Pérez per 5-0. Les dues medalles de bronze van ser per als madrilenys Jonathan Delgado i Juan A. González. En l’apartat masculí, només Àlex Timoneda, 3r en el pes de –60 kg, va treure el nas al podi entre la representació catalana, que completaven, al marge de Robles, Pere Cadena i Maurici Casasayas (-81 kg). En noies, en canvi, Alícia Alonso es va proclamar campiona d’Espanya en el pes de +78 kg, en un podi al qual també va pujar una altra catalana, Noélia González, que va ser 3a. En –78 kg, Laia Talarn també va ser 3a, mentre que la seva compatriota Minoko Rovira no va poder accedir a la repesca, el mateix camí que va seguir Gemma Gimeno en –70 kg. Ana Rivadulla, en –57 kg, es va quedar a les portes del podi, ja que va perdre el combat que li hauria donat accés a lluitar pel bronze. Finalment, en –58 kg, la delegació catalana va recollir una altra medalla, gràcies al segon lloc de Vanesa García.

Per altra part, cal esmentar que Adán Rodríguez (AJAE) ha aconseguit la classificació per al Rànquing d’Espanya Cadet, que se celebrarà els propers dies 7 i 8 de febrer a Madrid. Rodríguez, que després de ser tercer al Rànquing Català de la passada tardor ho tenia tot de cara per assolir el passaport per ser a Madrid, en va tenir prou essent també tercer, en el pes de –73 kg, al Rànquing d’hivern, disputat el passat 24 de gener a les instal·lacions esportives de Llars Mundet, a Barcelona. En aquest mateix campionat també hi va ser un altre representant de l’AJAE, Maties Gardella, que va ser 5è en el pes de –60 kg. Precisament, l’escenari d’entrenaments de Rodríguez i Gardella, el gimnàs figuerenc Savas, va acollir el passat 31 de gener un entrenament de competició de l’Associació de Judo de l’Alt Empordà adreçat a les categories aleví, infantil i cadet, amb l’objectiu de confeccionar la selecció comarcal que disputarà els Jocs Esportius Escolars de Catalunya. En la sessió, dirigida per Alexis González, Miquel Riera, Lluís Gratacós i Alejandro Pérez, es van exposar i simular els diferents moments d’una competició. L’entitat ja està treballant en convocar un altre entrenament d’aquestes característiques en properes dates, per aprofundir en els aspectes treballats el passat dissabte.