2.2.09

La Unió no té problemes per liquidar el temut Viladamat (5-2) i ja té 11 punts de coixí


L’equip blanc-i-blau va solventar el triomf en la segona jornada de la segona volta amb un “hat-trick” de José Cano i l’estrena com a golejadors de Carrillo i Rubén, tot aprofitant la golejada per engreixar encara més la diferència de punts a la taula respecte a l’Esplais, que no va passar del 0-0 a Empuriabrava

Figueres- La Unió ha tret molt de suc de la segona jornada de la segona volta, en què es va desfer del Viladamat amb tres dianes de José Cano (5-2) i va saber aprofitar així l’empat del seu immediat perseguidor, l’Esplais, que no va passar del 0-0 al camp de l’Empuriabrava. Ara, la diferència entre uns i altres és ja d’11 punts, tot i que els castellonins tenen un partit pendent –la tercera plaça els figuerencs se la miren amb binocles, ja que el Torroella, l’equip que l’ocupa, té 14 punts menys que el líder. Si en l’anterior jornada, a Vilabertran, Jordi Cruz havia estat el protagonista de la tarda, tot aconseguint quatre dels sis gols del seu equip, dissabte el relleu va ser per a José Cano, que va estampar la seva signatura en tres dels cinc que la Unió va clavar al temut Viladamat. Els tècnics figuerencs, que només tenien les baixes de Marín i Luque, havien entonat una reflexió de precaució als seus jugadors durant la setmana, ja que l’equip d’Albert Estrach arribava a Vilatenim després d’empatar enfront del segon classificat, el Torroella, a banda d’haver esgarrapat un 0-0 a la Unió en la jornada inaugural i de tenir dos partits pendents que, en cas de resoldre al seu favor, el catapultarien a la quarta plaça del grup.

De tota manera, el Figueres no es va deixar intimidar i ben aviat va donar el cop de puny a la taula que va obligar el rival a fer un pas enrere. Una falta executada per Marquitos (4’) va obligar Saurí a lluir-se i José Cano, poc després, va etzibar un xut que va topar amb el travesser (7’). Entremig de les dues accions dels de casa, Guerrero havia posat a prova Cipri amb un precís llançament que el porter unionista va poder refusar, en la primera de les dues arribades del Viladamat en tot el primer període. Ben aviat la màquina ofensiva dels de Coto va començar a rutllar, i Cano va fer pujar l’1-0 amb un potent xut, després de driblar un defensa i recollint una assistència de Marquitos, que Saurí només va poder mirar-se (21’). La Unió va donar continuïtat al seguit d’embranzides a l’àrea rival amb un tret de Bolasell que un defensor visitant va refusar sota els pals, en el preludi del 2-0. Una vegada més, Marquitos es va treure de la màniga una passada d’or, en aquest cas a Jordi Cruz, però aquest va rebre la falta, dins de l’àrea d’Edu. L’àrbitre, Sagrera Busquets, que a darrera hora va substituir el lesionat Miguel López Fernández, no va dubtar a assenyalar el punts dels onze metres i expulsar el central del Viladamat, ja que l’amonestació que li va mostrar en aquesta acció suposava la segona del seu compte particular (30’). Cruz, de manera sorprenent, el va llençar un pèl desviat, i el cuir no va tastar la xarxa. En la següent jugada, però, Cano va posar les coses al seu lloc en una de les millors triangulacions de l’encontre. Cruz, en posició d’extrem esquerre, fa pam-i-pipa al defensa i se’n va per velocitat. La seva internada acaba amb una centrada rasa i potent que Marquitos engalta a primera instància, però Saurí evita el gol. El rebuig del porter, però, cau a peus de Cano, que no perdona i va pujar el 2-0 després de desfer-se d’un defensa (33’).
El Viladamat, lluny de baixar els braços, escurçaria distàncies amb un llançament de falta perfectament executat per Pellicer (40’), però el líder es va deixar estar de romanços i, evidenciant que no volia maldecaps al segon temps, va poder marxar al descans amb un 3-1 favorable, gràcies a l’encert de José Cano, recollint un cop mes un refús de Saurí, just al límit del temps reglamentari. A la segona part, el Figueres va dominar de manera aclaparadora, i la seva autoritat va servir perquè Jordi Carrillo i Rubén Sánchez estrenessin el seu compte golejador particular d’aquesta temporada. El migcampista va fer el 4-1, de cap, en un llançament de cantonada (70’) i, poc després, el davanter faria el cinquè després d’un rebuig del porter Saurí a peus de Cano, que intentava convertir en bona una internada de Cruz per l’esquerra (76’).

Ens últims instants de l’encontre, ja amb el Figueres flirtejant amb la relaxació, també van servir perquè els unionistes patissin la seva primera expulsió del present campionat. Una penetració de Guerrero obligaria el porter Cipri a sortir els seus peus, i la topada entre tots dos la interpretaria l’àrbitre com a penal. Per si no n’hi havia prou, Cipri veuria dues grogues en aquesta jugada, la primera per l’acció i la segona per protestar, i veuria la vermella. Amb totes les substitucions realitzades, Adam Fontes es col·locaria sota els pals, però no va poder fer res per evitar el 5-2, del mateix Guerrero (83’). El proper diumenge (16 h), la Unió té un complicat desplaçament a Portbou, un dels equips que millor utilitza l’arma de les peculiars dimensions del seu terreny de joc.

UE Figueres: Cipri, Didac, Bolasell (Adam, 67’), Pol, Albert Ramos (Masquef, 54’), Joel (Jep, 67’), Cano, Marc Gasull (Jordi Carrillo, 67’), Marquitos (Rubén, 54’), Roger i Jordi Cruz.
Viladamat CF: Saurí, Sergi, Edu (Catoi, 67’), Pere, Kevin (Andrés, 58’), Marc Fuentes (Àlex, 58’), Pau (Félix, 53’), Ferran, Guerrero, Pol i Pellicer (Capel, 67’).
Àrbitre: Marc Sagrera Busquets. Va amonestar Joel i Roger, del Figueres, i Albert Estrach, del Viladamat. Va expulsar Cipri, de la Unió (83’) i Edu (30’),del Viladamat, tos dos per doble amonestació.
Gols: 1-0: Cano (21’); 2-0: Cano (33’); 2-1: Pellicer (40’); 3-1: Cano (45’); 3-4-1: Jordi Carrillo (69’); 5-1: Rubén (76’); 5-2: Guerrero (83’) (p.).
Espectadors: Prop de tres-centes persones, en una tarda plujosa.

2a Regional-Grup 15
Resultats 18a Jornada

Roses B-Vilabertran: 2-1
Figueres-Viladamat: 5-2
Torroella-Portbou: 2-0
Llançà-FE Vilajuïga: suspès
Empuriabrava-Esplais: 0-0
Agullana-Verges: suspès
Cabanes-Aro: suspès
Maçanet-la Jonquera: 1-1
Sant Miquel-Borrassà: 1-1

Classificació: 1. UE Figueres, 51 punts; 2. Esplais, 40 (*); 3. Torroella, 37; 4. Roses B, 30; 5. La Jonquera, 28; 6. Portbou, 27; 7. Agullana, 26 (*); 8. Cabanes, 25 (**); 9. Viladamat, 24 (**); 10. Verges, 24 (*); 11. Sant Miquel F., 23; 12. Llançà, 23 (*); 13. Maçanet C., 22 (*); 14. Borrassà, 22; 15. Vilabertran, 19; 16. Aro, 15 (*); 17. Empuriabrava, 13 (*); 18. FE Vilajuïga, 4 (***).

(*) Un partit menys

Propera Jornada (20a)
7 i 8 de febrer 09
Viladamat-Vilabertran (diumenge, 16 h)
Portbou-Figueres (diumenge, 16 h)
Vilajuïga-Torroella (diumenge, 15.30 h)
Esplais-Llançà (dissabte, 15.30 h)
Verges-Empuriabrava (diumenge, 16 h)
Aro-Agullana (dissabte, 16.30 h)
La Jonquera-Cabanes (diumenge, 16 h)
Borrassà-Maçanet C. (dissabte, 16 h)
Sant MiquelRoses B (diumenge, 16 h)