16.2.09

El Vilajuïga marxa de Vilatenim amb el partit a mig fer i la Unió és encara més líder (2-0)

El cuer, que va començar el partit amb només 7 jugadors, va al·legar la lesió d’un jugador al descans per no reprendre’l, i el Figueres suma sense despentinar-se tres punts més que augmenten el coixí respecte l’Esplais i el Torroella, que diumenge es van enfrontar entre ells i que van empatar (1-1)

Figueres- Tant esperpèntic com rodó ha estat el cap de setmana per al primer equip de la Unió, que l’ha tancat augmentat el coixí de punts respecte als seus dos immediats perseguidors –ara es troben a 13 i 16 punts, respectivament, l’Esplais i el Torroella, que en l’enfrontament directe d’ahir diumenge van empatar (1-1). A més, dissabte el Figueres va sumar tres punts més quasi sense despentinar-se, i poques vegades tan ben dit. El rival de torn, la FE Vilajuïga, cuer del grup i en una situació interna lamentable, va marxar de Vilatenim amb el partit a mig fer. De fet, ja l’havia començat amb només 7 jugadors i donat una imatge patètica –el seu entrenador, Caietà Fernández, assegurava que en la darrera sessió de la setmana la participació havia estat del doble. El FE Vilajuïga es va defensar com va poder i, de fet, no ho va fer del tot malament, sobretot gràcies a les intervencions del seu porter José. Els unionistes van haver d’esperar més del previst per inaugurar el marcador –molts ja feia estona que es preguntaven què passaria si el rival abandonava amb 0-0, i, fins i tot, van haver de sobreposar-se al penal errat per Jordi Cruz –comès sobre Cano, que el màxim artiller blanc-i-blau va enviar massa desviat (27’). Rubén va fer esvair temors poc després, fent l’1-0, i el rival ja es va acabar de desinflar. Luque faria pujar el 2-0 en la jugada posterior (38’), tot encetant així el seu compte personal d’aquesta temporada, i el cuer es va dedicar a deixar passar els minuts esperant que arribés el descans, en què va argumentar la lesió d’un jugador per no reprendre l’encontre i obligar l’àrbitre a donar-lo per acabat.

Després d’aquesta inusual jornada per al Figueres, de la qual n’ha sortit molt reforçat, els figuerencs tindran descans el proper cap de setmana, amb motiu del Carnestoltes, tot i que aquest dimarts disputaran un amistós a Vilatenim (20.45 h) enfront del FC Red Star de Zürich, el cuer de la 2a Divisió suïssa. La competició al grup 15 de 2a Regional es reprendrà el dissabte 28, data en què es veuran les cares el primer i el segon classificat, en terreny de joc castelloní i en un horari gens habitual (11.30 h).

UE Figueres: Cipri, Luque, Dídac, Bolasell, Pol, Joel, Cano, Marc Gasull, Roger, Cruz i Rubén.
FE Vilajuïga: José, Marc, Matías, Moha, Mamadou, Dani i Lucas.
Àrbitre: Gerard Falgueras Regincós. Va amonestar Matías, de la FE Vilajuïga.
Gols: 1-0: Rubén (36’); 2-0: Luque (38’).
Espectadors: Prop de 200 persones, en l’entrada més fluixa de la temporada.

2a Regional-Grup 15
Resultats 21a Jornada

Roses B-Viladamat: 0-1
Vilbertran-Portbou: 2-2
Figueres-FE Vilajuíga: 2-0 (suspès, 45’)
Torroella-Esplais: 1-1
Llançà-Verges: 2-1
Empuriabrava-Aro: 1-0
Agullana-la Jonquera: 0-0
Cabanes-Borrassà: 3-5
Maçanet C.-Sant Miquel F.: 2-2

Classificació: 1. UE Figueres, 57 punts; 2. Esplais, 44 (*); 3. Torroella, 41; 4. Roses B, 33; 5. La Jonquera, 29 (*); 6. Portbou, 28; 7. Viladamat, 27 (**); 8. Verges, 27 (*); 9. Agullana, 27 (*); 10. Llançà, 26 (*); 11. Borrassà, 26; 12. Cabanes, 25 (***); 13. Maçanet C., 24 (*); 14. Sant Miquel de Fluvià, 24; 15. Vilabertran, 23; 16. Aro, 18 (*); 17. Empuriabrava, 16 (*); 18. FE Vilajuïga, 4 (***).