17.2.09

Els carrers de Figueres tornaran a rebre d’aquí a un mes una nova edició del Guillamet de ciclisme


Es disputarà el diumenge 15 de març al sector oest de la ciutat, organitzat per l’Esport Ciclista Figueres, que ja treballa en el 10è Cinturó de l’Empordà previst per als dies 2, 3 i 4 d’octubre i el 2n Critèrium d’Empuriabrava, el 31 de maig

Figueres- Un cop més, gestions de darrera hora permetran que els carrers de la ciutat de Figueres puguin tornar a ser l’escenari d’una altra edició del Trofeu Francesc Guillamet i Navarra de ciclisme, una prova històrica que any rere any té moltes dificultats per subsistir i l’organització de la qual ha anat passant de mà en mà en la dècada present. Tot i això, i a petició de la Federació Catalana de Ciclisme, l’Esport Ciclista Figueres, que ja ho va fer l’any passat, assumirà l’organització del 52è Guillamet, que està previst que se celebri el proper diumenge 15 de març al sector oest de la capital altempordanesa –zona Fages de Climent i Poble Nou. La matinal, com ja és habitual, contemplarà dues curses prèvies a la reina –totes en circuit urbà, la reservada als corredors en categoria elit i sub-23 (12 h). Així, els veterans 40, 50 i 60 obriran la jornada a les 9 h, mentre que després arribarà el torn per als màsters 30 i cicloesportius (10.30 h). Per primera vegada, el Trofeu Guillamet i Navarra forma part del calendari de la UFEC dins el seu apartat de curses amb caràcter internacional.

Per altra part, l’Esport Ciclista Figueres ja està treballant en l’organització de la 10a edició del Cinturó Ciclista de l’Empordà, que enguany tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 d’octubre. La prova es mantindrà dins del calendari UCI Continental professional –una distinció que ja va estrenar en l’edició anterior- i per aquest motiu els responsables del club estan agilitzant la gestions per aconseguir les col·laboracions necessàries i la convocatòria d’un cartell de participants d’un nivell més elevat que el de l’any passat. Així, ja existeix un preacord amb l’Ajuntament de Figueres, per tal que la darrera etapa del Cinturó torni a tenir el seu punt i final davant la Torre Galatea.

Així mateix, el club altempordanès –que recentment ha canviat de seu i s’ha traslladat a Vilafant, també té lligada la celebració del 2n Critèrium Internacional d’Empuriabrava, a Castelló d’Empúries, obert a les categories elit, sub-23, cicloesportius, màsters-30 i veterans. Enguany, la prova, que repetirà escenari al passeig marítim de la urbanització, es disputarà el diumenge 31 de maig. En l’edició inaugural del Critèrium d’Empuriabrava, la pluja i el fort vent de llevant van condicionar-ne directament la participació i el seu posterior desenvolupament.