9.2.09

El rosinc Mario Aguilar (Joan’s) revalida a Vila-seca el títol estatal júnior de taekwondo

L’altempordanès va tornar a demostrar el passat dissabte que no té rival a Espanya en el pes lleuger i es perfila com a candidat a medalla al proper Campionat d’Europa de la categoria, que es disputarà a Dinamarca a finals del mes de maig

Vila-seca (Tarragona) – El taekwondista de Roses Mario Aguilar (Joan’s) va revalidar el passat dissabte 7 de febrer a Vila-seca (Tarragona), el títol de campió d’Espanya júnior d’aquesta disciplina, que ja va obtenir en l’anterior edició de 2008. Aguilar, que des del passat mes de setembre s’entrena com a becat intern al Centre d’Alt Rendiment Infanta Cristina-Mar Menor, de Múrcia, va demostrar aquest cap de setmana que, actualment, no té rival en el seu pes, en el lleuger, en l’àmbit estatal. D’aquesta manera, l’altempordanès, de la mà del seu entrenador Joan Jorquera, ja s’ha guanyat el bitllet per ser al proper Campionat d’Europa de la categoria, que es disputarà a Trelleborg, a Dinamarca, entre els propers dies 28 i 31 de maig.

A la final de l’estatal, que va tenir lloc al pavelló municipal de Vila-seca, Aguilar –que aquesta temporada ja es va penjar l’or en el Campionat de Catalunya- es va desfer amb solvència, precisament, d’un compatriota de la selecció catalana, Alejandro Suárez. Els bronzes van ser per al murcià Alejandro Sánchez i pel gallec Nicolás Domínguez. Per poder arribar al combat definitiu, el taekwondista del Joan’s de Roses va haver de deixar enrera els representants de Múrcia, Madrid i Galícia. Alex Egea, Anas Jhna, Mercedes Zunzunegui i Alba Quevedo van ser els altres taekwondistes del club altempordanès que van disputar la competició, però que no van tenir la mateixa sort que Aguilar, que afegeix aquest or als bronzes obtinguts al Campionat d’Espanya sub-21 de Málaga i a l’Obert Internacional de Pontevedra, en el darrer trimestre de 2008.

A diferència del masculí, en què només Aguilar i Suárez van poder pujar al podi, l’equip femení català va tenir una brillant actuació a Vila-seca, amb un total de 7 medalles: Lidia Lafuente, 3a en el pes mini-mosca; Melody Ramirez, 1a en el pes mosca; Laura Cejas, 1a en el pes ploma; Zaira Rivera, 3a en el pes lleuger; Eli López i Janina Rivera, 1a i 3a, respectivament, en el pes super lleuger, i Íngrid Fernández, 2a en el semi-pesat. La delegació madrilenya va ser la més premiada a Vila-seca, amb un total de 14 podis, per davant de Galícia, amb 12; Euskadi, amb 10; Catalunya, amb 9, i Múrcia, amb 8. La competició, en l’àmbit català, es pren ara un respir. Mario Aguilar podria deixar-se veure en un campionat a Catalunya ja a l’estiu, el 5 de juliol, al campionat català sub-21.