9.2.09

Héctor Ruiz (CN Figueres) s’endú dues medalles del Campionat d’Espanya Autonòmic de natació

A Madrid, el nedador altempordanès va ser 1r en els 400 m lliures i 2n en els 1.500 m lliures masculins de la categoria júnior, en un campionat en què la delegació catalana va obtenir el 21è triomf absolut de la competició en les 25 edicions disputades fins ara

Madrid – El nedador del Club Natació Figueres Héctor Ruiz es va penjar dues medalles –un or i una plata- al XXV Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, que es va disputar entre els passats 6 i 8 de febrer al Centre M-86 de Madrid. El figuerenc, que formava part de la selecció catalana, va aconseguir el primer lloc en la prova de 400 m lliures masculins de la categoria júnior, amb un temps de 4:02:15. El segon classificat va ser el valencià Sergio Matínez, amb 4:03:77 i el tercer, el murcià Pedro Fontcuberta, amb 4:04:42. En els 1.500 m lliures masculins, la seva especialitat, Ruiz va acusar en excés la manca d’entrenament dels darrers dos mesos, condicionada per una malaltia inoportuna. Tot i això va ser 2n, amb un registre de 15:36:46, per darrera del representant de la Comunitat Valenciana Adrián Mantas, que va fer un temps de 15:30:65. La tercera plaça va ser per al madrileny Guillermo Higuero, amb 16:04:00. Cal destacar també la brillant actuació del nedador del GEiEG Àlex Vera, que va ser or en els 200 m esquena i en els 4x100 m estils; bronze en els 4x50 m lliures i 4rt en els 100 m esquena.

La delegació catalana, la principal favorita per endur-se la primera posició per equips, no va fallar a les expectatives, i es va proclamar campiona amb un total de 1.880 punts, per davant de Madrid, amb 1.722 i d’Andalusia, amb 1.421. Tant en la classificació masculina com en la femenina, Catalunya va ser 1a amb molta autoritat, en ambdós casos davant de Madrid i amb prop de 100 punts de marge. De fet, aquest èxit de la delegació de Catalunya suposa el seu 21è triomf absoluta en les 25 edicions disputades del campionat fins ara. Noms com els d’Érika Villaécija, Mireia Belmonte, Sergio García, Brenton Cabello, Miguel Rando, Laín García o el mateix Héctor Ruiz van tornar a portar Catalunya als calaixos més alts del podi.

Per altra part, la també nedadora del CN Figueres Irache Contreras va ser 25a en la prova de 100 m esquena femení al Campionat de Catalunya d’hivern infantil, que es va disputar a la piscina Sant Jordi, de Barcelona, el passat cap de setmana. Contreras, de 13 anys, va fer un temps d’1:24:80. La guanyadora va ser la nedadora del CN Sant Andreu Joana Baulenas, amb un registre d’1:13:24. El català de proves individuals és la segona part del campionat d’hivern infantil, que es va iniciar el passat 24 de gener a la piscina de Can Llong del CN Sabadell, amb les modalitats de fons i relleus de velocitat. A Barcelona, prop de mig miler de nedadors d’entre 13 i 16 anys, procedents de 57 clubs d’arreu de Catalunya, van prendre part a la competició.