22.1.09

Mario Aguilar (TKD Joan’s Roses) buscarà repetir or a l’estatal júnior de Vila-seca


El rosinc, que es va proclamar campió d’espanya de la categoria l’any passat, s’entrena com a becat intern al CAR de Múrcia, amb l’objectiu de prendre part, el mes de maig, al Campionat d’Europa, sempre que obtingui l’or a l’estatal

Roses- El taekwondista rosinc Mario Aguilar (Joan’s) ja prepara, com a becat intern del Centre d’Alt Rendiment Infanta Cristina-Mar Menor, de Múrcia, un nou assalt al Campionat d’Espanya júnior 2009, que es disputarà els propers dies 7 i 8 de febrer a Vila-seca (Tarragona). Aguilar, que es va introduir en aquesta disciplina esportiva quan tenia només 4 anys al club rosinc, ja va aconseguir el títol júnior l’any passat, fet que li va permetre guanyar-se el passaport per ser al Mundial de Turquia. Juntament amb Aguilar, el grup d’entrenament que actualment s’entrena, des del passat mes de setembre de 2008, al CAR de Múrcia, està format pels júniors Thais García, de València; Paula Benes, de la Rioja, i Carlos Javier González i Rayco José Pérez, de les Canàries, i els sèniors Malen Bonilla, del TKD Jan-su Figueres; Cristina Sánchez, de Múrcia; Patxi Baza, d’Euskadi; Adrián Cifuentes, de les Canàries, Gonzalo Fontestad, de València; Óscar Mendoza, de les Balears, i Leandro Jurado, d’Andorra. El grup també l’integren 4 taekwondistes de règim extern –els júniors Lorena Aranda, Moisés García i Samuel de la Calle, i el sènior Benito Sánchez.

En la present temporada, Mario Aguilar ja ha demostrat que té moltes opcions de repetir medalla d’or al proper estatal júnior. El passat mes d’octubre, a Màlaga, el rosinc es va endur el bronze, en la categoria de –58 kg, del Campionat d’Espanya sub-21, en què es van estrenar els pitralls electrònics. La figuerenca Malen Bonilla, per la seva part, va ser també tercera, en –51 kg. A Pontevedra, el 2 de novembre, Mario Aguilar també pujaria al tercer calaix del podi, en –62 kg, en l’Open Internacional disputat a la localitat gallega. D’aquí a dues setmanes, el taekwondista rosinc buscarà l’or a l’estatal júnior per guanyar-se el bitllet per viatjar a Trelleborg, a Dinamarca, on entre els propers 28 i 31 de maig disputaria el Campionat d’Europa.

En l’última competició en què Mario Aguilar ha pres part fins ara, el Campionat de Catalunya júnior del passat mes de desembre, que es va fer a Barcelona, el de Roses no va oferir dubtes, i es va penjar l’or amb solvència en el pes lleuger. En el català, la participació dels seus companys del TKD Joan’s va ser brillant, ja que el club –amb un total de 8 medalles, cinc d’aquestes d’or- va ser primer en la classificació per equips masculins i segon en la de fèmines. En l’apartat individual, Àlex Egea, en el pes gall; Anas Jnah i Alba Quevedo, en el pesat, i Mercedes Zunzunegui, en el mitjà, van pujar fins al més alt del podi; Lucas López, en el pes súper lleuger, va ser segon; i Abdelkader Ala, en el semi pesat, i Ivo Gracia, en el mitjà, tercers.

En aquest mateix campionat, Pere Rodríguez (Jan-su Figueres); Josep Planella (Jan-su Figueres) i Moussa Diarra (Jan-su Figueres) van ser 3rs en el pes mini mosca, ploma i mitjà, respectivament, i Adrián González (Jan-su Figueres) i Alejandro Suárez (Jan-su Figueres), 2ns en el pes super lleuger i lleuger, en l’apartat masculí. En noies, Cristina Suárez (Jan-su Figueres) va ser 2a en el pes ploma.