26.1.09

El Figueres s’exhibeix a Vilabertran amb un Jordi Cruz estel·lar, amb quatre dianes (0-6)


Els de Marcel·lí Coto estrenen la segona volta del campionat amb una nova golejada que els manté invictes –i amb 9 punts de coixí respecte al segon- i els consolida encara més en el liderat, gràcies a les ensopegades de l’Esplais, a casa contra l’Agullana (1-1) i el Torroella, a Viladamat (1-0)

Vilabertran- El Figueres segueix el seu camí triomfal que l’ha de dur a la consecució del títol de 2a Regional. La primera jornada de la segona volta no podia ser més prolífera per als unionistes, que van golejar el Vilabertran amb quatre gols de Jordi Cruz i van veure com cap dels seus immediats perseguidors, l’Esplais, Torroella i la Jonquera, sumava els tres punts. Així, ara els figuerencs disposen de 9 punts de marge respecte el segon classificat, l’Esplais, que té un partit pendent, mentre que la tercera plaça ja és a 14 punts de distància.

A Vilabertran, la Unió no ho va tenir gens fàcil en el primer terç de l’encontre, període en el qual els de casa, atrevits i sense miraments, van plantar cara. De fet, la primera arribada amb perill a una de les àrees va ser per als blanc-i-verds, amb un xut de Francesc Vidal que Xavi Gallego va aturar (2’). Poc a poc, però, la tendència es va anar capgirant, i el tàndem José Cano-Jordi Cruz va fer anar de corcoll la defensa dels de casa. El vendaval ofensiu figuerenc es va traduir amb tres pilotes al travesser de la porteria de Pere –Cruz (18’), Cano (24’) i Marquitos (37’)- i dues rematades enverinades que no van tenir premi de Marc Gasull i Dídac. Va ser el preludi –abans Francesc Vidal ho havia provat per al Vilabertran amb un tir llunyà fort i col·locat- d’una de les millors accions del partit, que serviria per inaugurar el marcador. Una internada per la banda esquerra de Jordi Cruz, amb un driblatge d’una gran qualitat tècnica inclós, acabaria amb una centrada rasa que Cano enviaria a la xarxa (38’). Poc després, Cruz obriria la seva llauna particular. Cano i Pol s’esmunyirien dels rivals amb una acció al primer toc a la banda dreta i la centrada d’aquest darrer l’engaltaria amb una mitja tisora Jordi Cruz, fent pujar el 0-2 (40’).

De res va servir el que l’entrenador local, Marc Genís, va ordenar als seus jugadors al descans en busca de la reacció, perquè la Unió va fer el 0-3 quan encara no havia transcorregut un minut de joc de la represa. Una pilota pentinada per Albert Ramos la va recollir Cano que, generós, va cedir el gol fet a Jordi Cruz, que feia el seu segon de la tarda (46’). L’equip local va baixar els braços, i el Figueres va dominar l’esfèrica com va voler. L’estratègia també va donar els seus fruïts diumenge. Així va arribar el 0-4, en una falta lateral penjada per Marquitos que Bolasell, que va saltar més que ningú, va clavar de cap a l’escaire (52’). Amb partit resolt i més d’un terç d’encontre per endavant, la Unió no va alçar el peu de l’accelerador. Jordi Cruz arrodoniria una actuació estel·lar signant els dos darrers gols de la tarda. Primer, marcant a plaer després de driblar el porter i recollir una precisa passada de Marquitos (65’) i, després, empenyent a la xarxa un rebuig del porter Pere, que s’havia esforçat per evitar que entrés un xut de Roger (72’). Just després del 0-5, el Vilabertran va tenir molt a prop el gol de l’honor, però la rematada de Luque (63’) es va estavellar al pal esquerre de la porteria de Xavi. Tot i la claredat del resultat, la Unió va mantenir la intensitat del seu joc fins al xiulet final, un fet simptomàtic del bon moment físic en què es troba la plantilla. El proper dissabte, els unionistes rebran a Vilatenim el Viladamat (16.30 h), un dels tres equips que ha aconseguit empatar contra els de Coto.


AE Vilabertran: Pere, Ramon (Àngel, 62’), Albert, Pablo, Juanmi (Luque, 60’), F. Vidal, C. Vidal (Fran, 66’), Pep Pagès, Diego (Narcís, 46’), Dani (Pllé, 76’) i Sergi.
UE Figueres: Xavi, Luque (Roger, 56’), Dídac, Bolasell, Pol (Jep, 72’), Albert (Masquef, 64’), Marc Gasull, Joel, Cano (Jordi Carrillo, 72’), Marquitos (Rubén, 64’) i Jordi Cruz.
Àrbitre: Àlex Márquez Flores. Va amonestar Albert, C. Vidal i Narcís, tots tres del Vilabertran.
Gols: 0-1: Cano (38’); 0-2: Cruz (40’); 0-3: Cruz (46’); 0-4: Bolasell (52’); 0-5: Cruz (65’); 0-6: Cruz (72’).
Espectadors: Prop de mig miler, la majoria seguidors de la Unió.

2a Regional-Grup 15
Resultats 18a Jornada

Vilabertran-UE Figueres: 0-6
Viladamat-Torroella: 1-0
Portbou-Llançà: 1-2
FE Vilajuïga-Empuriabrava: 1-3
Esplais-Agullana: 1-1
Verges-Cabanes: 5-3
Aro-Maçanet: 1-2
La Jonquera-Sant Miquel: 2-2
Borrassà-Roses B: 0-3

Classificació: 1. UE Figueres, 48 punts; 2. Esplais, 39 (*); 3. Torroella, 34; 4. La Jonquera, 27; 5. Roses B, 27; 6. Portbou, 27; 7. Agullana, 26; 8. Cabanes, 25 (*); 9. Viladamat, 24 (**); 10. Verges, 24; 11. Llançà, 23; 12. Sant Miquel de Fluvià, 22; 13. Maçanet C., 21 (*); 14. Borrassà, 21; 15. Vilabertran, 19; 16. Aro, 15; 17. Empuriabrava (*), 12; 18. FE Vilajuïga, 4 (**).

(*) Un partit menys

Propera Jornada (19a)
31 gener-1 febrer

Roses B-Vilabertran (diumenge, 16.30 h)
Figueres-Viladamat (dissabte, 16.30 h)
Torroella-Portbou (diumenge, 16 h)
Llançà-FE Vilajuïga (diumenge, 16 h)
Empuriabrava-Esplais (diumenge, 16 h)
Agullana-Verges (diumenge, 16 h)
Cabanes-Aro (diumenge, 15.45 h)
Maçanet-la Jonquera (dissabte, 16 h)
Sant Miquel-Borrassà (diumenge, 16 h)