28.1.09

Raquel Pacreu (Ki Hop Llançà) i Javier Mancebo (Ki Hop Figueres), or al català de la FAMC


Els dos taekwondistes altempordanesos van mostrar una autoritat incontestable al campionat de la Federació d’Arts Marcials de Catalunya, disputat el passat diumenge a El Papiol, al qual també van prendre part Bruno Fernández (Ki Hop Llançà), Stefan Martínez, Mamaseidu Boiro i Alejandro Pérez (Ki Hop Figueres) i Moisés Fernández (Gim Do l’Escala)

El Papiol (Barcelona)- Els taekwondistes altempordanesos Raquel Pacreu (Ki Hop Llançà) i Javier Mancebo (Ki Hop Figueres) van aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi a la 7a edició del Campionat de Catalunya de la FAMC (Federació d’Arts Marcials de Catalunya), en les categories sènior, júnior i promoció, que es va disputar el passat diumenge 25 de gener a la localitat barcelonina d’El Papiol, amb la presència d’esportistes procedents de 25 clubs d’arreu del territori i amb l’assistència de prop de 300 espectadors. La participació dels taekwondistes altempordanesos la van completar Bruno Fernández (Ki Hop Llançà), Stefan Martínez (Ki Hop Figueres) i Mamaseidu Boiro (Ki Hop Figueres), que es van endur la medalla de plata; Alejandro Pérez (Ki Hop Figueres), que va ser tercer, i Moisés Fernández (Gim Do l’Escala), que va caure en quarts de final.

Una vegada més, la llançanenca Raquel Pacreu va donar tota una lliçó d’autoritat, tot penjant-se la medalla d’or tant en la categoria sènior com en la júnior absoluta. En la primera, en el pes de –63 kg., Pacreu es va mostrar incontestable i va oferir tot un recital, evidenciant la seva potència i experiència, tot i pertànyer encara a la categoria júnior. Amb maduresa i velocitat va poder millorar el seu segon lloc de l’any passat. En júniors, i en el pes de –60 kg., la taekwondista del Ki Hop Llançà va saber dissimular l’esforç de competir en dos quadres per marcar la diferència i endur-se l’or. L’altre or altempordanès de la matinal se’l va embutxacar Javier Mancebo (Ki Hop Figueres), en el pes de –82 kg. de la categoria sènior. Tot i haver deixat enrere tres anys sense competir, Mancebo ha tornat de la millor manera. Al Papiol, es va veure afavorit pel sorteig del quadre, però a la final va posar de manifest el seu gran enginy i domini tàctic. També brillant va ser l’actuació de Bruno Fernández (Ki Hop Llançà) en la categoria absoluta de –74 kg, en què no ho va tenir gens fàcil tot i vèncer per KO tècnic en el primer combat. A la final, molt igualada, Fernández va patir una lesió en els instants finals que el va acabar perjudicant i el va portar a haver de conformar-se amb la segona plaça, la mateixa que van obtenir Stefan Martínez i Mamaseidu Boiro, del Ki Hop Figueres, en la categoria júnior absoluta i promoció, respectivament. Martínez, en –57 kg., va sorprendre amb el seu paper tot i la seva manca d’experiència en competicions d’àmbit català. Es va desfer dels seus dos primers rivals per KO tècnic amb molta autoritat i només va cedir en una final molt ajustada. Per la seva part, Boiro, en –60 kg., va demostrar un gran nivell tàctic, que combinat amb una actuació intel·ligent el va conduir a superar els primers combats de manera clara. En l’últim assalt de la final va veure com l’or se li escapava.

Per la seva part, Alejandro Pérez (Ki Hop Figueres), va ser 3r en la categoria júnior absoluta (-64 kg.). Igual que Mancebo, Pérez ha tornat a la competició després de tres anys en blanc, tot demostrant que serà un rival a tenir molt en compte. En el primer combat, el seu bon treball tant en atac com en defensa li va permetre disposar d’un marcador plàcid al seu favor (10-1).En el de semifinals, però, va topar amb l’actual campió, que va revalidar el títol i que li va tallar en sec el seu camí cap a la final. Tot i això, el figuerenc va aconseguir empatar el marcador en alguns instants del combat, però la manca de rodatge li va passar factura. Finalment, Moisés Fernández (Gim Do l’Escala) no va poder passar de quarts de final en la categoria júnior absoluta (-64 kg.). L’escalenc no va tenir sort en el sorteig, ja que va topar ben aviat amb el competidor que, més tard, es proclamaria campió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Home, Que el Bruno va guanyar el primer combat, estem tots d' acord, però de KO tècnic... no es ben be veritat... Anims a tots! Seguiu aixi!!