14.1.09

L’EC Figueres qualifica com “d’èxit a tots els nivells” l’estrena del Cinturó a la categoria UCI


El club, en l’anàlisi global de les competicions organitzades el recentment acabat 2008, també es mostra satisfet pel rellançament del Guillamet i el naixement del Trofeu Empuriabrava, que vol seguir celebrant
Figueres- En el balanç esportiu d’activitats organitzades el passat 2008, tancat recentment, la junta directiva de l’Esport Ciclista Figueres ha qualificat com a “d’èxit a tots els nivells” la celebració de la 9a edició del Cinturó Ciclista Internacional de l’Empordà, que ara fa tres mesos es va estrenar dins el calendari de la categoria Continental UCI. Mitjançant el seu president, Josep Fernández, l’entitat ha posat èmfasi en el fet que la prova va complir amb les expectatives generades: “Va ser un èxit tant en organització esportiva, econòmica, extra esportiva, en la participació d’equips alta qualitat i en les ajudes institucionals i privades. Tot plegat va fer que s’estigués a l’alçada d’una cursa en categoria Continental UCI”. Des del club també s’ha volgut agrair el suport dels ajuntaments que van col·laborar en acollir les diferents etapes del 9è Cinturó, sobretot a tots aquells que ja han manifestat la seva voluntat de ser al costat de la prova aquest any 2009.

L’EC Figueres no ha amagat la seva satisfacció pel ressò que es va crear de la festa de presentació dels equips celebrada el dia previ a l’inici del Cinturó, “pionera a tot Catalunya si fem referència a una cursa ciclista. Les empreses que la van organitzar i l’aportació d’artistes reconeguts com Toni Albà van donar un punt més de categoria a la cursa, organitzant un espectacle a imatge i semblança de les grans voltes, com el Tour, el Giro i la Volta a Espanya, amb una gran afluència de públic”. Cal deixar constància que un total de 32 mitjans de comunicació estatals i internacionals es van acreditar per seguir en viu la celebració de la cursa figuerenca.

Però en la seva valoració anual, els membres de la junta altempordanesa no han passat per alt el rellançament del Trofeu Francesc Guillamet i Navarra i el naixement del Trofeu Empuriabrava, per exprés desig de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries amb el clar objectiu de promocionar encara més aquest punt del litoral nord català. Referent al Guillamet, l’EC Figueres destaca el fet que “des que es va rescatar de l’oblit aquesta cursa, que estava abocada al fracàs després que una altra entitat ciclista de la comarca deixés d’organitzar-la, l’hem tornat a posar el més alt del calendari català de ciclisme, i tenim intenció de fer el possible per potenciar encara més aquest mític Critèrium”. Per la seva part, i tot i que el Trofeu Empuriabrava va començar amb mal peu a causa d’unes condicions meteorològiques adverses de pluja intensa i molt vent que van acompanyar la matinal ciclista al passeig marítim castelloní, el club figuerenc ha valorat satisfactòriament el fet que la participació “fos alta, cosa que ens anima a continuar promocionant aquesta competició una temporada més”.