12.1.09

Hugo Robles (AJAE) lluitarà per un podi a la Fase Final de l’estatal sènior de judo

El judoka altempordanès va ser 3r a la Fase Sector Est, disputada a Alacant el passat dia 10 de gener, després de fer una impecable prèvia en què es va desfer amb molta autoritat de tots els seus rivals

Alacant- El judoka de l’Associació de Judo de l’Alt Empordà Hugo Robles va aconseguir una brillant tercera posició a la Fase Sector Est del Campionat d’Espanya sènior, en la categoria de –100 kg., disputada el passat dia 10 de gener a Alacant. Amb aquest podi, Robles té les portes obertes per participar, els propers dies 30 de gener i 1 de febrer, a la fase final de l’estatal, que tindrà lloc a A Coruña. Inclòs en el grup B, juntament amb el valencià José A. García i els també catalans Daniel Buendía i Ivan Moreno, Robles no va trobar oposició a la fase prèvia. Va accedir al quadre final com a primer de grup, amb una puntuació total impecable de 30 punts –es va desfer dels tres competidors per 10-0. A la semifinal, però, es va veure sorprès pel murcià Elías Pérez, segon classificat del grup A, i va haver d’esforçar-se al màxim en el combat per al tercer lloc per derrotar Daniel Buendía, a qui ja havia doblegat a la fase prèvia de grup, per endur-se el bronze. El campió seria el balear Udoka Ikeme, que va vèncer a la final el botxí de Robles, Elías Pérez.

La delegació catalana masculina va tenir un esplèndid rendiment a la Fase Sector, fins al punt de tenir un representant al quadre final de gairebé totes les categories. En –60 kg., Oriol Maraver va ser 4rt, la mateixa posició que va aconseguir José Conde en –73 kg. En –81 kg., Maurici Casasayas es va endur el primer lloc, per davant d’un altre català, Pere Cadena. Maurici Pintanel va acabar 4rt en aquest mateix pes. En –90 kg., Joan Tur també seria 4rt, mentre que en +100 kg., Miquel Àngel Díaz va embutxacar-se la primera plaça. En fèmines, el comportament de les catalanes va ser similar al dels nois. En la categoria de –57 kg., Eva Arrebola, Ana Rivadulla i Rebeca Garcia es van repartir, en aquest ordre, la 2a,3a i 4a posició. En –70 kg., Gemma Gimeno va ser 3a, mentre que en –78 kg. es va poder veure un podi completament català, amb Laia Talarn, Mihoko Rovira i Ester Moreno en els tres primers llocs. Finalment, en +78 kg., Noélia González va ser 2a i Gisela Hitos, 3a.

Cal esmentar que l’AJAE va ser una de les primeres entitats a retornar a l’activitat després del parèntesi nadalenc amb un entrenament conjunt, adreçat a judokes entre les categories infantil i sènior, que es va celebrar a les instal·lacions del gimnàs Savas, de Figueres, el passat dia 3 de genera al matí. El calendari d’activitats de la Federació Catalana per al primer trimestre de 2009 recull campionats en què l’AJAE tindrà fixada una especial atenció, com el Rànquing Cadet del 24 de gener; la Fase final de l’estatal sènior, dels dies 31 de gener i 1 de febrer; el català júnior, els dies 6, 7 i 8 de febrer; el rànquing infantil, el 7 de febrer; la Fase Sector Júnior, el dia 21; el català de Kyus, el dia 28; la Fase Final de l’estatal júnior, el 7 i 8 de març; el català sub-23, el dia 14, i la Fase Sector de l’estatal sub-23, el 28 de març.