12.1.09

La Unió cedeix el tercer empat del campionat a Torroella, tot i avançar-se 0-3


Cano (2’), Dani Falguera (9’) i Cruz (43’) havien signat un teòricament definitiu avantatge abans del descans, però el tercer classificat es va refer i va acabar empatant al límit del temps reglamentari en el penúltim xoc de la primera volta

Torroella de Montgrí- En la represa de la competició al grup 15 de 2a Regional després del parèntesi nadalenc, el Figueres va veure com se li esmunyia en el darrer sospir, al camp del Torroella, la possibilitat de donar un cop d’efecte quasi definitiu a la part alta de la classificació. El líder guanyava 0-3 al descans, però els del Montgrí, el millor rival que s’ha enfrontat a la Unió aquesta temporada, no van llençar la tovallola i poc a poc van anar guanyant terreny als de Coto, fins al punt d’establir un sorprenent 3-3 al final del temps reglamentari. És el tercer empat que cedeixe el Figueres –el segon fora de casa- en el present campionat.

Res feia imaginar, després del brillant primer període dels de la capital de la comarca, que la segona meitat seguiria unes directrius ben diferents. El Figueres, autoritari, havia posat les coses al seu lloc en un obrir i tancar d’ulls, ja que primer Cano, rematant un servei des de la cantonada de Cruz (3’) –el gol 50 de l’actual exercici, i després Dani Falguera, que va resoldre a la perfecció una pilota perduda dins l’àrea (9’), van establir un tranquil·litzador 0-2 ben aviat. L’equip figuerenc, molt superior i millor disposat al terreny de joc, hauria pogut fer el tercer molt abans que una falta lateral executada per Cruz acabés al fons de la xarxa després que Radresa (43’) no aconseguís fer bé el blocatge –una acció quasi calcada a la que va suposar el gol del Llançà en el darrer partit de lliga de 2008 a l’estadi de Vilatenim. Abans, però, Marc Gasull, Marquitos i Dani Falguera havien estat a punt de posar la seva firma al que hauria estat la tercera diana dels blanc-i-blaus.

A la represa, però, va arribar la de sorra. Coto, conscient que el partit estava resolt, va decidir donar descans a Dídac i Albert Ramos, tots dos amonestats al primer període, i a Dani Falguera, amb molèsties a l’esquena. El Figueres va estar desconegut al llarg dels segons quaranta-cinc minuts. El Torroella, poc a poc, va guanyar terreny al líder, i va dominar la possessió. Bolasell ja havia desviat a córner un enverinat tir de Yayá (48’) abans que el mateix jugador local fes l’1-3, rematant una centrada des de la dreta (67’). Els de casa van creure en la reacció, i a la Unió li van entrar els dubtes. Poc després, una mà desafortunada de Bolasell dins de l’àrea la convertiria el col·legiat en tir lliure directe des dels onze metres, i Bellapart no va perdonar (71’). Amb el Torroella en alça, els figuerencs van jugar a veure-les venir. Els locals van trobar el premi al seu esforç quan el cronòmetre ja esgotava els darrers segons, amb un tret llunyà de Quim que va superar l’estirada de Gallego a tocar del pal dret (89’).

L’empat entre el primer i el tercer, i l’ajornament del partit de l’Esplais, segon, al camp del Maçanet, manté les diferències a la part alta de la taula. La Unió, que ja ha disputat 50 encontres de la nova etapa, tancarà la primera volta dissabte, a Vilatenim, enfront del Roses B (16.30 h).

UE Torroella: Radresa, Moha (Alventosa, 80’), Napi (Quim, 46’), Litus, Gento (Seri, 82’), Galcerán, Bellapart, Dani Ramírez (Kone, 46’), Bonmatí, Rueda i Yayá.
UE Figueres: Xavi, Dídac (Jep, 46’), Bolasell, Héctor (Adam, 66’), Albert Ramos (Carrillo, 46’), Joel, Cano, Marc Gasull, Marquitos (Rubén, 61’), Dani Falguera (Luque, 46’) i Jordi Cruz.
Àrbitre: Ibrahim el Abdi Zahnini. Va amonestar Napi, Bellapart, Galcerán i Bonmatí, del Torroella, i Dídac, Héctor i Albert, de la Unió.
Espectadors: Uns 400, la meitat afeccionats unionistes.
Gols: 0-1: Cano (2’); 0-2: Dani Falguera (9’); 0-3: Cruz (43’); 1-3: Yayá (67’); 2-3: Bellapart (p.) (71’); 3-3: Quim (89’).

Resultats 16a Jornada
Grup 15-2a Regional

Roses B-la Jonquera: 1-1
Borrassà-Aro: 2-1
Sant Miquel-Verges: 2-1
Maçanet C.-Esplais: suspès
Cabanes-FE Vilajuïga: suspès
Agullana-Portbou: 1-1
Empuriabrava-Viladamat: suspès
Llançà-Vilabertran: 2-4
Torroella-Figueres: 3-3

Classificació: 1. Figueres, 42 punts; 2. Esplais, 35 (*), 3. Torroella, 31; 4. Cabanes, 25 (*); 5. Roses B, 24; 6. Portbou, 24; 7. La Jonquera, 23 (*); 8. Agullana, 22; 9. Viladamat, 20 (**); 10. Verges, 20 (*); 11. Sant Miquel, 20; 12. Vilabertran, 19; 13. Llançà, 19; 14. Borrassà,18; 15. Maçanet, 17 (*); 16, Aro, 14; 17. Empuriabrava, 9 (*); 18. FE Vilajuïga, 4 (**).

(*) Un partit pendent

Propera Jornada
17 i 18 de gener

La Jonquera-Borrassà (diumenge, 16 h)
Aro-Sant Miquel (dissabte, 16.30 h)
Verges-Maçanet C. (diumenge, 16 h)
Esplais-Cabanes (dissabte, 15 h)
FE Vilajuïga-Agullana (diumenge, 15 h)
Portbou-Empuriabrava (diumenge, 16 h)
Viladamat-Llançà (diumenge, 16 h)
Vilabertran-Torroella (diumenge, 16.30 h)
Figueres-Roses B (dissabte, 16.30 h)