15.1.09

Cinc regatistes altempordanesos prenen part al Grand Prix Vila de Blanes de la classe Europe


Marina Sarquella (CN Fluvià-la Gola), 45a de la general, va ser la més ben classificada, mentre que uns dies abans, Àlex Muscat (CN l’Escala) havia estat segon de la classe Finn a la Christmas Race de Palamós

Llançà- Els regatistes altempordanesos Marina López i Àlex Ruggieri (CN Llançà), Marina Sarquella (CN Fluvià la Gola) i Adrià Canals i Clàudia Alsius (CN l’Escala) varen prendre part, i amb bona nota, entre els passats dies 2 i 5 de gener, al Grand Prix Vila de Blanes, prova oberta a les categories Europe i 420, que es va dur a terme a les aigües marítimes selvatanes. La competició, puntuable per a la Copa d’Espanya de la classe Europe, va aplegar un gran nombre de regatistes d’arreu del continent –anglesos, suecs, polonesos, francesos...- i també d’estatals, entre els quals destacaven els equips dels clubs nàutics de Torrevieja i Dènia, així com els catalans. Tot i que les condicions meteorològiques no van ser del tot favorables, ja que el vent va ser més aviat escàs i es van haver d’aprofitar els terrals matiners per poder disputar les 5 proves previstes, el paper dels regatistes dels clubs del litorial altempordanès va ser prou satisfactori. D’entre tots ells, Marina Sarquella, 45a de la general, va ser la més ben classificada, amb un 16è lloc a la primera regata com a millor actuació. L’escalenca Clàudia Alsius, per la seva part, va ser 50a, tot i que en la tercera prova va creuar la línia d’arribada en una esplèndida 10 plaça. El seu company de club Adrià Canals va ser 60è –18è a la segona regata. Pel que fa als dos regatistes del CN Llançà, Marina López va ser 64a –24a a la regata inicial- i Àlex Ruggieri, 87è –39è a la quarta, d’entre el centenar d’inscrits a la classe Europe. La guanyadora de la regata va ser Elisabet Llargues (CN Masnou), amb dos primers llocs, un segon i un tercer, seguida dels suecs Carl Hagberg i Tomas Westerbrand.

Per altra part, el regatista de Finn del Club Nàutic l’Escala Àlex Muscat va aconseguir endur-se la medalla de plata a la Christmas Race, la cita anual de classes olímpiques –470 masculí i femení, 49er, Finn i Laser Radial i Estàndard- que es va celebrar a les instal·lacions del Club de Vela Palamós entre els passats dies 17 i 22 de desembre. Muscat veu rellançat d’aquesta manera el seu treball amb vista a una possible preparació als Jocs Olímpics de Londres 2012. Durant els quatre dies de competició, els regatistes, procedents de 27 països diferents, van haver d’enfrontar-se a una gran varietat de condicions de vent i de mar. En el primer dia de competició, les dues mànegues celebrades es van completar amb vents moderats del sud oest, però la segona jornada va fer acte de presència la tramuntana, de 25-30 nusos, que va endurir la navegació fins al punt de poder celebrar-se només una prova. L’endemà, el comitè de regata es va veure obligat a cancel·lar les dues proves iniciades pels tretze participants de la classe Finn, a causa de la variabilitat de la direcció del vent, així com de la seva baixa intensitat. En canvi, en el darrer dia es van poder completar tres mànegues gràcies a un garbí de 12-15 nusos. Àlex Muscat va ser finalment segon per darrera de l’anglès Andrew Wills, i per davant de l’ucraïnès Olekisy Borysov, que va ser tercer.