16.1.09

El darniuenc Alan Baró (Alacant) escurça el temps de recuperació de la intervenció al genoll


El migcampista va passar per la sala d’operacions el passat 12 de desembre a Barcelona per resoldre unes molèsties al seu genoll dret i, tot i que el termini de recuperació oscil·lava entre les 4 i les 6 setmanes, el jugador ja podria estar disponible per al seu tècnic per al partit de diumenge contra l’Alavés

Alacant- El darniuenc Alan Baró (Alacant) ja està plenament recuperat de la lesió al genoll dret que el va obligar a passar per la sala d’operacions el passat 12 de desembre i, de fet, ja estarà a disposició del seu tècnic, José Carlos Granero, en el partit que els alacantins disputaran diumenge enfront de l’Alavés al Rico Pérez. Abans del parèntesi forçat per la lesió, Alan havia jugat 9 partits com a titular i 1 com a suplent, amb un total de 786 minuts. La seva darrera aparició –en l’onze inicial- havia estat en el partit contra el Còrdova (2-2), corresponent a la 12a jornada de la lliga Adelante. El micampista altempordanès, de 23 anys, no va ser intervingut, a Barcelona, fins quasi un mes després, però la il·lusió del jugador per retornar als terrenys de joc ha retallat el termini de recuperació, que inicialment estava fixat entre les 4 i les 6 setmanes. Alan ja va prendre part en l’amistós que l’Alacant va jugar el passat dimecres 14 de gener a les instal·lacions d’Alfaz del Pi enfront del Tiajin, de la Superlliga xinesa (3-1). El de Darnius va disputar, sense molèsties, els noranta minuts de partit, i tot fa pensar que podria formar part de la propera convocatòria de Granero.

Per la seva part, el llançanenc Hèctor Simon (Girona) acabarà la temporada a la Cultural Leonesa, del grup I de 2a Divisió B, en qualitat de cedit. Amb les incorporacions del japonès Hiroshi i els davanters Felipe Sanchón (Aris de Salònica) i Igor (Pontevedra) en el mercat d’hivern, el Girona havia sobrepassat el nombre màxim de fitxes que permet la reglamentació –en sobrava una, fet que ha obligat els tècnics a prendre una decisió a l’hora de descartar un jugador. L’escollit ha estat Héctor, que segueix en una dinàmica negra de lesions que li han impedit entrenar amb regularitat i participar en les convocatòries d’Agné. D’aquesta manera, el de Llançà ha acceptat la proposta de la Cultural Leonesa, l’actual segon classificat del grup I de 2a B i amb fermes opcions de classificar-se per a les eliminatòries d’ascens. L’equip lleonès tindrà una opció de compra sobre Hèctor en el cas que pugi de categoria i el jugador estigui disposat a quedar-se. En totes les altres opcions, el migcampista tornarà a la disciplina del Girona, ja que té un any més de contracte –se li ha ampliat la durada aquesta mateixa setmana- i els tècnics, que el que volen és que el jugador tingui una continuïtat en la competició, no estan disposats a desfer-se d’un jugador de la zona amb molta projecció.

L’altre jugador altempordanès que milita en un equip de la categoria de plata del futbol estatal, Carles Coto –fill del tècnic de la Unió, Marcel·lí Coto, no està tenint gaire fortuna amb el seu actual conjunt, el Sevilla Atlético. Coto no està gaudint de prou oportunitats de la mà del seu entrenador, Fermín Galeote, i, de moment, encara no ha disputat ni un sol minut en aquest 2009, amb el seu equip en el fanalet vermell de la categoria.