24.12.08

El sènior de l’Adepaf tanca un any horrible i es troba a un pas del segon descens consecutiu


A la Copa Catalunya, els figuerencs només han guanyat 2 dels 13 partits que han disputat fins ara, ocupen la penúltima posició i han rebut correctius importants amb derrotes de 38 punts a la pista del Sant Josep i a la del Salt, pocs mesos després del descens de la lliga EBA

Figueres – L’Adepaf tancarà d’aquí a uns dies un 2008 desastrós en l’àmbit merament esportiu i en relació al seu primer equip. Després del descens de la lliga EBA a la Copa Catalunya, consumat a la primavera, els figuerencs estan flirtejant ara amb una nova possibilitat de perdre la categoria. De fet, molt hauran de canviar les coses perquè l’Adepaf i el CB l’Escala no disputin un quasi oblidat i per a molts inaudit derbi altempordanès a la 1a Catalana la temporada vinent. Després de les tretze primeres jornades a la Copa Catalunya 08/09, l’equip de Pepu Barceló és actualment penúltim, amb només 2 victòries –les aconseguides contra el Ripollet (75-66) i el Montgat (87-80)- i una escandalós balanç d’11 derrotes –Alella (89-65), Castellar (76-80), Santa Coloma (91-72), Malgrat (63-75), Sant Adrià (89-84), Salt (91-53), Arenys (80-84), Sant Josep (96-58), Sant Andreu de Natzaret (65-78), UESC (85-75) i Pineda (60-87). D’entre les ensopegades, destaquen alguns marcadors d’autèntic escàndol, havent perdut de 38 punts a la pista del Sant Josep i també del Salt. Es dóna la circumstància que aquest primer tram de campionat del conjunt figuerenc és força similar al de la temporada passada a la lliga EBA, en què l’Adepaf no va ser capaç de guanyar cap partit lluny de la seva pista durant tot el campionat.

A la classificació, l’Adepaf només té per sota l’UESC-Trade Center 1, que només té una victòria, curiosament la que va aconseguir enfront de l’equip altempordanès. Quan encara resten 17 jornades per endavant, l’Adepaf, que té els mateixos triomfs que l’antepenúltim, el Castellar, té a tir el Bàsquet Alella, amb 3, i el Malgrat, amb 4, però sembla poc probable que pugui atrapar el grup de quatre equips –Blanes, Ripollet, Pineda i Santa Coloma- que els precedeixen amb 7. La trista estadística de l’equip figuerenc es completa amb la dada de ser el que més punts ha rebut de tot el grup, amb 1.091 (83 per partit). A més, encadena sis derrotes consecutives –l’última victòria, a la 6a jornada, data del 25 d’octubre.

L’Adepaf de Planas, Gatell, Pascua, Macau, Rabert, Ripoll, Pla, Danés, Edu Vallmajó i Fernando haurà d’esforçar-se al màxim en el que resta de temporada si no vol veure com l’entitat veu diluir-se de manera exageradament ràpida el seu buc insígnia –des de l’entitat no s’amaga que el principal objectiu a hores d’ara és el d’impulsar el bàsquet de base. Els altempordanesos retornaran a la competició, després de l’aturada nadalenca, el proper 11 de gener, a la pista del Grupo Ossorio-ABB. L’última jornada de la primera volta es disputarà una setmana després, en què l’Adepaf rebrà a Figueres el dia 17 el CB Blanes, en un dels derbis gironins del grup.