9.12.08

El Figueres passa amb nota l’atapeït cap de setmana i ja té el tercer classificat a 11 punts


Els unionistes es van desfer dissabte de l’Agullana (5-1) i dilluns, del temible la Jonquera en l’ajornat (0-2), en un partit en què Coto va fer debutar a la segona meitat els juvenils Héctor Garcia (64’) i Pedro del Campo (68’)

Figueres- El Figueres ha fet un pas de gegant aquest llarg cap de setmana amb vista a la seva intenció d’ampliar el seu avantatge al capdavant de la classificació del grup 15 de 2a Regional en relació als seus immediats perseguidors. Els de Coto ha resolt de manera favorable els dos compromisos que han disputat en només 72 hores –5-1 contra l’Agullana i 0-2 a la Jonquera- i ara el tercer classificat, el Torroella, ja és a 11 punts dels blanc-i-blaus. Només l’Esplais, amb 6 punts menys, és capaç de seguir l’estela del conjunt unionista, que molt probablement arribarà al parèntesi nadalenc en una situació més que còmoda. Dissabte, en la visita de l’Agullana, la Unió va topar amb un rival ambiciós que es va buidar en l’aspecte físic, exercint una enganxosa pressió sobre la zona de creació dels de casa. Tot i això, els agullanencs, que arribaven a Vilatenim amb una sola derrota, no van poder evitar la connexió prolífera entre Marquitos i Cruz, que els van fer anar de corcoll. Cruz va fer l’1-0 (22’) després de recollir un bon servei de Marquitos i de deixar enrere dos defensors. Abans, Trujillo havia fet lluir Cipri, però Marquitos també hauria pogut inaugurar el marcador en dues ocasions. En el tram que restava de primer període, uns i altres van buscar amb empenta la porteria contrària. De fet, qui més a prop va estar del gol va ser l’Agullana, sobretot mitjançant Mateos i Nando. Pel bàndol local, Marquitos hauria pogut ampliar la diferència, però Juanmi va desviar a còrner una pilota que ja entrava.

A la segona part, l’Agullana va rebre una bona bufetada just després del xiulet inicial. No s’havia complert ni un sol minut quan una bona incursió de Cruz per la banda esquerra la va culminar a la xarxa Marquitos, fent el 2-0 (46’), després que el cuir toqués el pal dret. L’Agullana es va desinflar, i aquest factor va ser decisiu perquè el Figueres tanqués la partida. Una bona passada de Ramos la faria bona Cruz convertint-la en el 3-0 (67’). Omnipresent, Jordi Cruz executaria la centrada que Dani Falguera convertiria en el 4-0 (78’) i, poc després, Bolasell, resolent una sèrie de refusos dins de l’àrea, faria pujar el cinquè (81’). A poc per al final (84’), Mateos maquillaria la seva bona feina fent el 5-1, de falta.

UE Figueres: Cipri, Fontes (Falguera, 70’), Dídac, Luque, Bolasell, Pol, Joel (Rubén, 60’), Cano, Gasull, Marquitos (Ramos, 60’) i Cruz.
Agullana: Soler, Jesús, Bardalet, Juanmni (Emili, 71’), Castillo, Luis Menéndez (Bretx, 46’), José Menéndez (Pontes, 55’), Mateos, Trujillo, Nando (Carlos, 55’) i Sánchez (Coco, 60’).
Àrbitre: David Puntonet. Grogues a Joel, del Figueres, i Jesús, Pontes, Bretx i Mateos, de l’Agullana.
Gols: 1-0: Cruz (22’); 2-0: Marquitos (46’); 3-0: Cruz (67’); 4-0: Dani Falguera (78’); 5-0: Bolasell (81’); 5-1: Mateos (84’).
Espectadors: Uns 400

Molt més temible era la visita dels figuerencs, dilluns, al camp de la Jonquera. Els fronterers, en un moment de joc més aviat espès, van decebre, i pràcticament s’acomiaden de qualsevol opció de lluitar per a la primera plaça del campionat. La Unió, tot i no fer un joc brillant, va saber certificar la seva millor predisposició davant d’un conjunt fronterer que va centrar els seus esforços en enviar globus a la frontal de l’àrea figuerenca des de la seva línia defensiva. Bolasell, Dídac i Joel van estar molt atents, i ni ells ni el porter Xavi Gallego es van deixar sorprendre per l’únic recurs ofensiu dels de la Jonquera. El Figueres, molt més pràctic, va donar un cop de puny a la taula amb el 0-1, de José Cano, amb un xut creuat gairebé sense angle (27’). Poc després, Luque rebria un cop de colze al cap dins de l’àrea que l’àrbitre va passar per alt, però al jugador, que va haver de ser substituït per Marquitos (35’), se li van haver de practicar quatre punts de sutura. Ja al segon període, el col·legiat tornaria a mirar cap a un altre costat en una falta a Cruz dins la petita, però en l’acció següent sí que assenyalaria com a penal una empenta de Sabadí a Bolasell. Cruz convertiria en el 0-2 el llançament des dels onze metres (54’). D’aquí al final, ben poca cosa. El Figueres, amb el triomf coll avall, es va dedicar a administrar la diferència enfront d’un quatre local sense recursos. Cal destacar que Marcel·lí Coto i Ramon Pujadas van fer debutar dos juvenils a la segona meitat, Pedro del Campo (68’) i Héctor Garcia (64’) -a la fotografia, que van rellevar, respectivament, Jordi Cruz i Dídac Garcia. Del Campo, de clara vocació ofensiva, es va entendre a la perfecció amb Marquitos a la banda esquerra, mentre que Garcia, un central de gran fortalesa en el joc aeri i amb bon criteri en l’aspecte tècnic, va fer parella, sense cap fissura, amb Bolasell.

UE La Jonquera: Marc, Sacristán, Eloi, Sabadí, Quintana, Mach, Albert Bech, Santiago, Gerard Bech, Manel i Ricky.
UE Figueres: Xavi, Dídac (Héctor Garcia, 64’), Luque (Marquitos, 35’), Bolasell, Pol, Ramos (Adam, 80’), Joel, Cano, Marc Gasull, Roger (Rubén, 77’) i Cruz (Pedro del Campo, 68’).
Àrbitre: Daniel López Lorente. Va amonestar Xavi, Dídac, Albert i Cruz, del Figueres, i Sacristán, Eloi, Santiago i Andreu, de la Jonquera.
Gols: 0-1: Cano (27’); 0-2: Cruz (54’) (p.)
Espectadors: Prop de 500.

Resultats 13a Jornada
6, 7 i 8 de desembre

Verges-Aro: 3-0
Esplais-la Jonquera: 2-0
FE Vilajuïga-Borrassà: 0-5
Portbou-Sant Miquel: 1-0
Viladamat-Maçanet: 4-1
Vilabertran-Cabanes: 0-0
Figueres-Agullana: 5-1
Torroella-Empuriabrava:4-2
Roses B-Llançà: 3-0
La Jonquera-Figueres: 0-2
Cabanes-Agullana: 1-3

Classificació: 1. Figueres, 35 punts; 2. Esplais, 29; 3. Torroella, 24; 4. La Jonquera, 22; 5. Portbou, 22; 6. Cabanes, 21; 7. Agullana, 21; 8. Roses B, 20 (*); 9. Llançà, 19 (*); 10. Verges, 19 (*); 11. Viladamat, 14 (**); 12. Borrassà, 14; 13. Vilabertran, 12; 14. Sant Miquel de Fluvià, 11 (*); 15. Maçanet C., 11; 16. Empuriabrava, 8; 17. Aro, 8; 18. FE Vilajuïga, 4 (**).

(*) Un partit pendent

Propera Jornada (14a)
13-14 de desembre

Aro-Roses B (dissabte, 16.30 h)
La Jonquera-Verges (diumenge, 16 h)
Borrassà-Esplais (dissabte, 16 h)
Sant Miquel-FE Vilajuïga (diumenge, 16 h)
Maçanet-Portbou (dissabte, 16 h)
Cabanes-Viladamat (diumenge, 15.45 h)
Agullana-Vilabertran (diumenge, 16 h)
Empuriabrava-Figueres (diumenge, 15 h)
Llançà-Torroella (diumenge, 16 h)