5.12.08

La Unió Esportiva Figueres nomena Rafael Pallissera i Cristau soci honorífic del club


Pallissera, de 90 anys i que compleix quasi vuit dècades com a soci unionista –ara té el carnet número 1, va rebre aquest dimecres 2 de desembre al seu domicili de mans d’una delegació del club encapçalada pel president, Pere Aguado, una placa amb motiu d’aquest reconeixement

Figueres- La junta directiva de la Unió Esportiva Figueres, en la reunió celebrada el passat 27 d’octubre, va acordar nomenar Rafel Pallissera i Cristau soci honorífic del club. Pallissera, que actualment ostenta el carnet de soci número 1 de la Unió, va rebre aquest dimecres 2 de desembre al seu domicili una placa amb motiu d’aquest reconeixement honorífic, en una trobada en què van ser presents el president de l’entitat, Pere Aguado; els vicepresidents Jordi Pujol i Joan Antoni Bertran; el secretari, Josep Jutge, i Carles Lloveras, un dels vocals de la junta. Rafael Pallissera, que el proper mes de març de 2009 complirà 91 anys, és soci blanc-i-blau des de fa quasi vuit dècades. Segons explica, “el meu pare me’n va fer quan jo tenia 11 o 12 anys. En aquella època, quan el Figueres jugava al camp dels Monjos, m’esperava al carrer quan hi havia partit. Si sortia alguna pilota del camp, l’anava a buscar, i així em deixaven entrar de franc. Fins que el meu pare va decidir treure’m el carnet”.

L’actual soci número 1 del Figueres, un autèntic pou d’anècdotes –també ha estat directiu de l’entitat, confessa que encara pateix quan escolta els partits de l’equip a través de les retransmissions radiofòniques. Sense anar més lluny, no amaga que “vaig quedar mort el dia que l’Aro ens va fer l’empat a l’últim segon del partit. Haig d’admetre que, a vegades, pateixo”. Rafael Pallissera s’ha fet un tip de seguir l’equip en els desplaçaments, anys enrere, guarda un munt de rècords d’èpoques passades: “Vaig ser directiu quan Miquel Guillamet era el president, tot i que ell no constava oficialment amb aquest càrrec, perquè era d’esquerres, i amb en Franco... El president era en Carles Perxas, a qui li havíem d’explicar tot perquè de futbol no hi entenia! També recordo fer els desplaçaments a Barcelona en tren, de matinada...”.

Rafael Pallissera és un dels 650 socis que actualment té la Unió Esportiva Figueres aquesta temporada. El club encara té a les seves oficines prop de dos-cents carnets per retirar, tot i que el moviment d’altes i baixes en relació a la campanya anterior amb prou feines ha patit variacions notables –s’han produït 45 altes noves, per 33 baixes.