12.11.08

Xavier Salort (CA Figueres) torna a ser primer en infantils al Cros de Sant Hilari Sacalm


La segona cita del circuit gironí de l’especialitat 08/09 va tornar a posar de manifest el bon moment de forma de l’atleta altempordanès, en una matinal en què les germanes Lydia i Patrícia Ayuste (CA Ventalló) van ser 2nes en alevins i infantils

Sant Hilari Sacalm- L’atleta infantil del CA Figueres Xavier Salort segueix en un bon moment de forma, i el passat diumenge 9 de novembre, en el XXVI Cros de Sant Hilari Sacalm, el segon del circuit gironí 08/09, va repetir el triomf que ja havia aconseguit en la primera cita, una setmana abans, a Olot. Salort va ser primer al circuit dels Cortals després de recórrer 2.040 m amb un temps de 7’02’’, en una cursa en què el vilafantenc Ferran Repullo (CA Figueres) va ser 17è, amb 10’05’’. També l’actuació de les germanes Ayuste, del CA Ventalló, va ser del tot lloable. En alevins (1.020 m), Lydia Ayuste va ser 2a, la mateixa posició que va assolir la seva germana Patrícia en la categoria infantil (1.520 m), amb un registre de 5’16’’.

En júniors (4.080 m), Pere Carrillo (Girona CB) va ser 16è, amb un temps de 14’55’’, mentre que en promeses, i en la mateixa distància, el figuerenc Gerard Garrote (Girona CB) va ser 13è de la seva categoria (16’12’’). En veterans A (4.080 m), el vilafantenc Joan Carles Repullo (Girona CB) va ocupar el 12è lloc (13’37’’), mentre que el figuerenc Toni Roca (Girona CB) va ser 32è (15’26’’). Finalment, en veterans B (4.080 m), Antonio Rentero (Girona CB) va ser 30è, amb 17’50’’. En la categoria reina, la sènior, els atletes de l’ISS l’Hospitalet van oferir tot un recital. El vencedor de la cursa –en què també participen els promesa- va ser Oriol Cascalló (ISS l’Hospitalet), amb 12’00’’, per davant del seu company de club Àlex Almeida (12’05’). El 3r, 4rt i 5è lloc també serien per als atletes de l’Hospitalet Oriol Bonet (12’07’’), Manuel Salvador (12’10’’) i Antonio Cruz (12’12’’). El primer gironí va ser Josep Carballude (AA Palamós), 9è de la general i 6è sènior (12’41’’), en una cursa amb una nodrida representació de competidors barcelonins. En fèmines, el primer lloc va ser per a Gemma Masnou (J.A. Sabadell), amb un temps de 10’09’’, per davant de Bàrbara Ramon (CA Lloret), amb 10’20’’ i de la rosinca del CA Vic Encarna Núñez (10’24’’).

El circuit gironí de cros, el més antic de Catalunya, ha afegit enguany una altra prova –en són un total d’onze- al calendari. Una vegada més, el cros serà protagonista a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, el Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Pla de l’Estany. Després de la prova inaugural d’Olot i de la segona a a Sant Hilari Sacalm, el circuit es trasllada aquest dissabte 15 de novembre a Santa Colomar de Farners. L’única incursió altempordanesa serà el 21 de desembre, a Ventalló. La resta de cites són el 23 de novembre, a Girona; el 30, a Salt; el 7 de desembre, a Riudellots de la Selva; el 14, a Caldes de Malavella; l’11 de gener, a Banyoles; el 18, a Vidreres, i l’1 de febrer, a Cassà de la Selva, que s’estrena en el calendari. Per poder optar a la classificació general del Gran Premi del Consell Comarcal de la Selva, els atletes hauran d’haver participat a un mínim de sis proves. Una vegada més, el reglament del circuit gironí de cros permet la participació a atletes des dels 5 anys (prebenjamins), mentre que es manté la categoria de veterans de més de 55 anys. Els guanyadors de les diferents categories seran convidats a participar al Cros Internacional d’Andorra, que se celebra el mes de març.