11.11.08

Adán Rodríguez (AJAE) s’endú el primer lloc en -73 kg al Rànquing Cadet de Tardor de judo


Paral·lelament, l’Associació de Judo de l’Alt Empordà va celebrar el passat cap de setmana la ja clàssica estada de pretemporada a la Casa de Colònies Els Estanys, de Capmany, amb la participació d’una seixantena de judoques en les categories benjamí, aleví i infantil

Figueres- El judoka de l’Associació de Judo de l’Alt Empordà Adan Rodríguez es va adjudicar el Rànquing Cadet de Tardor, en la categoria sub-17 de –73 kg, disputat el passat dissabte 8 de novembre al matí a les instal·lacions esportives de Llars Mundet, a Barcelona. Rodríguez va tornar a posar de manifest el seu bon moment de forma aconseguint el primer lloc després de superar per ippon –la màxima puntuació- tots els seus rivals. Tot i això, la final es va haver de resoldre mitjançant el denominat punt d’or, ja que es va arribar a la fi dels sis minuts reglamentaris amb un empat. A la matinal del Rànquing Cadet de Tardor també van ser presents els judoques de l’AJAE Isaac Brandao, Marc Esquadra i Maties Gardella, que en la categoria de –55 kg, no va tenir la mateixa sort que Adan Rodríguez, però van lluitar a un alt nivell evidenciant que poden treure el nas en un futur entre els millors competidors de Catalunya.

Per altra part, l’Associació de Judo de l’Alt Empordà va celebrar el passat cap de setmana a la Casa de Colònies Els Estanys, de Capmany, la ja clàssica estada de pretemporada de judo, per a alumnes en edat benjamí, aleví i infantil. Una vegada més, l’afluència de judoques a l’estada va ser nombrosa, i enguany prop d’una seixantena van participar en les diferents activitats i tallers de judo dirigits pels professors Manel Català, Miquel Riera i Lluís Gratacós, amb la col·laboració d’una llarga llista de monitors. En concret, al llarg de les dues jornades de l’estada es van dur a terme sessions de judo lúdic; jocs en equip, de coordinació i habilitat; fitxes, jocs de nit, circuits de trainning, tallers i curses per equips. L’àrea tècnica de l’AJAE ha fet un balanç molt positiu d’aquesta activitat –que es va iniciar a mode de prova ja fa anys, que s’ha anat consolidant gràcies a la resposta dels judoques. Segons els mateixes responsables tècnics de l’AJAE, “durant tot aquest període de temps hem anat polint i preparant aquesta estada, per tal d’aconseguir tots els objectius de convivència i progrés tècnic, també ajudats pel bon tracte dels propietaris de la Casa de Colònies”.

Així mateix, cal esmentar que el proper diumenge 14 de desembre l’AJAE celebrarà la 9a edició del Festival d’Arts Marcials en benefici de La Marató de TV3, que es durà a terme al poliesportiu municipal de Figueres. La matinal tornarà a oferir classes obertes de judo, taekwondo, aikido, kobudo, mugendo, tai-chi, jiu-jitsu, nambudo... i servirà per aplegar professors i alumnes de molts centres esportius de la comarca i d’altres de veïnes. En l’edició de l’any passat, amb una desena d’estils de lluita practicats i 13 centres participants, el Festival de l’AJAE va aconseguir reunir 2.000 € a benefici de la Marató de TV3.