11.11.08

El circuit dels Arcs de Figueres rep una nova prova puntuable del provincial de Motocròs

Nil Pons, Oriol Casas, Gerard Garcia, Marta Arranz, Paul Poyeton, Sergio Antequera, Scott Eastwoos i Josep Zurita van ser els vencedors de les diferents categories del campionat, disputat el passat cap de setmana i organitzat per la Penya Motorista

Figueres- El vell però remodelat circuit els Arcs va acollir el passat cap de setmana una nova cita del Campionat Provincial de Motocròs, organitzada per la Penya Motorista Figueres, que va aplegar nombrosos competidors corresponents a les categories alevi (50 i 65 cc), cadet (85 cc), fèmines, júniors 125 (Gi, B i superior), sèniors i veterans. La meteorologia, del tot favorable, va ajudar a aconseguir que el campionat es desenvolupés sense contratemps inesperats. Dissabte, en alevins, Nil Pons es va endur el primer lloc en la categoria de 50 cc, per davant de Gervasio Cañas i de Silver Gómez. En 65 cc, Oriol Casas, Àngel Perales i Pol Prats van ocupar el podi en aquest ordre. Gerard Garcia, per la seva part, va vèncer en la categoria de 85 cc, seguit de Nil Bussot i de Luis Carsterns. En fèmines, Marta Arranz va dominar la cursa de cap a peus. Laia Manté i Nèlia de Pellejar es van haver de conformar amb la segona i tercera plaça, respectivament.

Diumenge, amb una gran afluència d’espectadors, els representants de la Penya Motorista Figueres que van entrar en competició van ser els autèntics protagonistes de la matinal. En júniors 125 Gi, Paul Poyeton, Josep Ralló i Carlos Dalmau es van repartir les tres primeres posicions. Poyeton va repetir primer lloc en la categoria júnior B, per davant de Guillem Parés i d’Àlex Badia. En júniors superior Gi, Sergio Antequera es va adjudicar la cursa, seguit de Pol Serrat i de Jordi Perpinyà. Ja en sèniors, Scott Eastwoos, Jordi Pagès i Carlos Cañadas van ocupar les tres primeres posicions, mentre que en veterans, el guanyador va ser Josep Zurita. Jordi Sagué va ser segon i Francesc Planells, tercer. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Figueres, Quim Ferrer, que va seguir en directe tota la jornada de diumenge, va ser l’encarregat de lliurar els trofeus als primers classificats una vegada finalitzada la competició.

Cal esmentar que els propers dies 27 i 28 de desembre, la Penya Motorista Figueres organitzarà, al mateix circuit dels Arcs, el Motocròs de Nadal. Tres setmanes abans, el diumenge dia 7, el mateix escenari haurà acollit una prova de Resistència Tot Terreny, no puntuable per al campionat de Catalunya. La competició serà oberta a les categories aleví 50, 65 i 80 cc; fèmines, júniors i sèniors. En alevins i fèmines, la cursa tindrà una durada de 90 minuts, mentre que en júniors i veterans, serà de tres hores. El proper 12 de gener es complirà un any des que el circuit va tornar a obrir-se de manera oficial als entrenaments i a les competicions, després de ser sotmès a una profund rentat de cara. El traçat, d’uns 1.450 m de longitud, té un doble salt, de pujada, un altiplà i una recta molt llarga que ha rebut molts elogis dels competidors més experts. Tot i que el circuit està en perfectes condicions, els entesos no amaguen que cal tenir un bon nivell físic per poder afrontar-lo amb garanties.