10.11.08

El Figueres, ferm en el liderat després de doblegar amb molt d’esforç el Borrassà (5-2)


Els visitants van ser capaços d’avançar-se en el marcador (9’) en un primer quart d’hora boig en què la Unió va donar-li la volta en tres minuts, però no van poder evitar que els de Coto tanquessin el triomf a la represa gràcies a l’aportació de Jordi Cruz i de Marquitos

Figueres- Una vegada més, la Unió va haver de picar pedra per resoldre al seu favor el corresponent compromís de lliga, el de la 9a jornada al grup 15 de la 2a Regional que el passat dissabte a la tarda l’enfrontava al Borrassà a Vilatenim. Quasi mig miler d’espectadors van seguir en directe un encontre que va començar molt elèctric i que va servir al Figueres, després de molt d’esforç, per consolidar-se en el liderat, tot aprofitant algunes ensopegades inesperades de part dels rivals en la lluita per a les dues primeres posicions. Amb el partit suspès al camp de la Jonquera encara pendent, el Figueres encapçala la taula amb 3 punts d’avantatge respecte el Torroella, que sense fer fressa s’ha situat segon; el Cabanes, que també té un encontre per jugar, i l’Esplais.

Jordi Cruz va tornar a ser el motor dels unionistes en el matx de dissabte davant del Borrassà de Paco Martínez, que en cap moment va posar de manifest el perquè ocupa la part baixa de la classificació. De fet, els visitants, amb parròquia a la graderia i amb una dosi de motivació afegida per l’escenari on es jugava el partit, van ser capaços d’avançar-se en el marcador, gràcies a Txus (7’), que va culminar una encertada acció de contracop. Sense temps per pair tan suculent premi, Cano va tornar les coses al seu lloc fent l’1-1 (9’) i, just després, una altra triangulació ofensiva dels de casa va suposar el 2-1, de Jordi Cruz (12’). Semblava que el partit seria una bassa d’oli quan Marquitos, amb un xut ras i ajustat al pal, feia el 3-1 (23’), però el jugador del Borrassà Eto’o es va encarregar d’amanir el marcador signant el 3-2, quan es complia el primer terç de l’enfrontament (29’). El visitant va recollir una pilota a la frontal i després de retallar Bolasell, va etzibar un fort xut que va morir a la xarxa després de topar amb el pal. La substitució d’Eto’o, però, just abans del descans –havia estat el millor del Borrassà- va afectar, i molt, el rendiment del seu equip a la segona meitat.

En els primers compassos, els de Paco Martínez van donar símptomes de tenir molt clar que buscaven el tercer, però les seves il·lusions es van anar esvaint amb el temps, sobretot per culpa de les aportacions ofensives de Jordi Cruz, un pilar a la Unió. Quan més espès ho feien els de casa, el migcampista va signar una acció de geni per la banda dreta per donar el gol fet a Marquitos (68’). El mateix Cruz va signar el cinquè i definitiu a la recta final (84’), amb el Borrassà ja sense alè. En la propera jornada de lliga, la 10a, la Unió visitarà el terreny de joc del difícil Sant Miquel de Fluvià, que entrena el que va ser capità de l’equip unionista durant moltes temporades, Pitu Duran.

UE Figueres: Cipri, Bolasell, Jep (Pol, 79’), Albert (Dídac, 57’), Joel, Carrillo, Cano (Dani Falguera, 79’), Marc Gasull, Marquitos (Rubén, 73’), Roger (Luque, 73’) i Cruz.
Borrassà FC: Armando, Bermuno (Àlex, 46’), Lozano, Blas (Cantenys, 67’), Prats, Sergio, Moreno, Eto’o (César, 44’), Fabián, Coco (Dani, 46’) i Txus.
Àrbitre: Óscar Trigo Moreno. Va amonestar Jep i Marc, de la Unió, i Coco, Sergio, Dani, Lozano i César, del Borrassà.
Gols: 0-1: Txus (7’); 1-1: Cano (9’); 2-1: Cruz (12’); 3-1: Marquitos (23’); 4-2: Marquitos (68’); 5-2: Cruz (84’).
Espectadors: Prop de 500, amb presència de seguidors visitants.

Resultats 9a Jornada
Grup 15-2a Regional

FE Vilajuïga-Esplais: 0-3
Portbou-Verges: 1-2
Viladamat-Aro: 1-1
Vilabertran-la Jonquera: 1-1
Figueres-Borrassà: 5-2
Torroella-Sant Miquel F.: 4-2
Llançà-Maçanet: 4-0
Empuriabrava-Cabanes: 0-1
Roses B-Agullana: 2-5

Classificació: 1. Figueres, 20 punts (*); 2. Torroella, 17; 3. Cabanes, 17 (*); 4. Esplais, 17; 5. La Jonquera, 16 (*); 6. Roses B, 16 (*); 7. Portbou, 15; 8. Llançà, 14 (**); 9. Agullana, 13 (*); 10. Verges, 10 (*); 11. Viladamat, 8 (**); 12. Maçanet, 8; 13. Vilabertran, 7; 14. Empuriabrava, 7; 15. Sant Miquel, 7 (*); 16. Aro, 7; 17. Borrassà, 4 (*); 18. FE Vilajuïga, 1 (**).

(*) 1 partit pendent, (**) 2 partits pendents

Propera Jornada 10a
15-16 novembre

Esplais-Roses B
Verges-FE Vilajuïga
Aro-Portbou
La Jonquera-Viladamat
Borrassà-Vilabertran
Sant Miquel-Figueres
Maçanet-Torroella
Cabanes-Llançà
Agullana-Empuriabrava