20.10.08

L’atleta del CA Figueres Marcel Moliner s’endú dos bronzes de l’estatal cadet, a Lugo

La seva companya de club Èlia de Genover es va quedar a només 11 cm de la 3a plaça en la prova del llançament de javelina, mentre que va ser 17a en pes, en un campionat disputat els passats dies 18 i 19 d’octubre en què van participar prop de 670 atletes d’arreu de l’Estat

Figueres- L’atleta figuerenc del Girona-Costa Brava Marcel Moliner va obtenir una meritòria 3a plaça en les proves de 100 metres tanques i salt d’alçada del VII Campionat d’Espanya d’atletisme cadet a l’aire lliure, disputat el passat cap de setmana dels dies 18 i 19 d’octubre a les instal·lacions d’As Pedreiras, a Lugo (Galícia). En els 100 mt, Moliner va fer un temps de 14.08, que suposa millorar la seva marca personal –en la semifinal, l’atleta del CAFhavia estat 2n, amb 14.30. El vencedor de la prova, Marc José (CA Tarragona), va batre el rècord del campionat amb un registre de 13.46. En el salt d’alçada, el figuerenc va repetir la 3a plaça, amb una marca d’1,85 m, a només 2 cm del segon lloc, que va ser per al basc Asier Corthay (Krafft-San Sebastián). El campió estatal va ser Víctor Navarro (Fent Camí Mislata), amb un millor salt d’1,89 m.

La també atleta del CAF Anna Puigbert, classificada per a la prova de 300 mt, no va pendre-hi part, mentre que la seva companya de club Ariadna Montero no va passar el primer tall d’1,50 m en la prova de salt d’alçada, en què la campiona va ser Maria Schlegel (Castrillon Atletismo), amb 1,68 m. En el llançament de pes, Èlia de Genover va ser 17a, amb una millor marca de 9,55 m –nul en el primer intent; 9,05 m en el segon, i 9,55 en el tercer. El títol va ser per a Glória García (Atletismo Laviana), amb 12,94 m. Molt més inspirada va estar de Genover en el llançament de javelina, en què es va quedar a només 11cm de la medalla de bronze. L’altempordanesa va ser 4a amb un millor llançament de 35,30 m, aconseguit en el segon dels sis intents. De Genover va superar la seva millor marca personal en una prova guanyada per Ana Domínguez (Atlética A Silva), amb 36,91. Lídia Parada (Atlética Barbanza) va ser 2a, amb 36,66 m, i Sheila Avilés (CA Igualada), 3a, amb 35,41 m. En el salt amb perxa femení, Maria del Mar Huercio, integrant del GiCB, no va superar el primer tall amb el llistó a 2,50 m i no es va classificar en una prova en què es va imposar Júlia Lopatkina (Basico Colegio Base), amb 3,41 m.

L’atleta del GI-CB Judith Rovira es va proclamar campiona d’Espanya en la prova dels 3.000 m femenins, amb un temps de 10:27.44, tot avantatjant en 13’’ la segona classificada, Andrea Lagares (Sevilla Abierta), i en 27’’, la tercera, Vanesa Benítez (Atletismo Vejer). Per la seva part, Nil Garcia, també del club gironí, va ser 14è en el salt amb perxa, amb 3,10 m. Prop de 670 atletes d’arreu de l’Estat van prendre part a la competició, la darrera en el calendari espanyol de la present temporada 07/08.