20.10.08

El Figueres és líder en solitari gràcies a la treballada victòria a Verges (0-2)


Els unionistes van topar amb un rival incòmode que va tenir les seves opcions abans que Cano fes el 0-1 just abans del descans (43’) i que Dani Falguera sentenciés a la recta final i poc després de sortir al camp (77’)

Figueres- La Unió no ho va tenir gens fàcil per superar un rival teòricament assequible, el Verges, a domicili (0-2). Tot i això, el treballat triomf situa els unionistes ja líders en solitari, després de la disputa de la 6a jornada de lliga al grup 15 de 2a Regional. A Verges, el Figueres va haver de recórrer al pic i a la pala davant d’un conjunt local molt ben posicionat que, en algunes fases de l’encontre, va posar la por al cos a la parròquia blanc-i-blava. En un terreny de joc amb bona superfície però de reduïdes dimensions, la Unió va veure com l’àrbitre Patiño Rico no donava validesa al 0-1 poc després de l’inici per una suposada falta al porter local. La rèplica del Verges arribaria amb un fort tret de Burch que Xavi Gallego, en una brillant intervenció, desviaria el suficient amb la punta dels dits perquè l’esfèrica s’estavellés a la creueta dreta de la seva porteria i s’allunyés de la xarxa. Els de Coto no es van sentir còmodes al primer període, però van ser capaços de generar oportunitats de perill. Cruz, en tres ocasions, Cano i Albert Ramos no van trobar el camí del gol per ben joc en les respectives rematades poc abans que el golejador de la Unió fes el 0-1 just al límit del temps reglamentari. Una centrada dins l’àrea a mitja alçada la va recollir José Cano per, amb una semi-tisora, fer pujar el primer de la tarda al seu compte particular (43’).

Durant els primers quaranta-cinc minuts, el Verges també va tenir les seves opcions, tot i que molt menys clares. De fet, els de casa només van obligar a treballar Xavi Gallego en un xut de falta des de la frontal i en les innombrables pilotes penjades a la seva àrea. Quan la primera meitat ja s’esgotava, un dura falta sobre el central unionista Dídac va obligar-lo a deixar el terreny de joc, amb un fort cop al tríceps femoral de la seva cama dreta. A la represa, els d’Àngel Roig –extècnic del Sant Pere Pescador- van arribar a posar nerviós un Figueres que va veure com se li multiplicava la feina en defensa. En els millors minuts dels de casa, Gallego va haver de desviar a córner un xut de Pujol i, poc després, veuria com una rematada de Puig després d’un servei des de la cantonada marxava per damunt del travesser. Poc a poc, però, l’èmfasi del Verges es va anar diluint, tot i que la Unió no va resoldre el xoc fins al tram final. El davanter Dani Falguera, que feia poc havia entrat al camp en substitució de Jordi Cruz, va recollir una pilota perduda dins de l’àrea per clavar el 0-2 (77’). Els figuerencs encara van tenir temps per intentar fer el tercer, però el xut de Cano el va poder refusar el porter Aaron en un partit en què els dos conjunts van mostrar el seu desencís per l’actuació del col·legiat Patiño Rico, que va realitzar un concert de xiulet tot assenyalant múltiples fores de joc.

Amb aquesta victòria –la 5a de la temporada en sis partits- i les ensopegades de la Jonquera, que no va passar de l’empat a casa contra el Llançà (1-1) i del Roses B, que va caure al difícil camp del Portbou (1-0), els de Marcel·lí Coto ja són líders en solitari, amb 16 punts de 18 possibles. En la propera jornada, la Unió rebrà a Vilatenim la visita de l’Aro, que va ascendir a 2a gràcies a la renúncia del filial de l’Escala i que ocupa l’onzena plaça amb 5 punts.

UE Figueres: Xavi Gallego, Adam, Dídac (Roger, 46’), Bolasell, Albert Ramos, Joel, Cano, Marc Gasull, Marquitos (Jep, 57’), Cruz (Dani Falguera, 75’) i Rubén.
Verges: Aaron, Santo Domingo, Vicens, Joan Pau (Adrià, 83’), Miki, Àlex, Nasi (Quim, 56’), Pujol, Burch (Tono, 58’), Puig (Bossacoma, 83’) i Mihail.
Àrbitre: Xavier Patiño Rico. Va amonestar Vicens, Àlex i el tècnic Àngel Roig, del Verges, i Cano i Marquitos, de la Unió.
Gols: 0-1: Cano (43’); 0-2: Marquitos (77’).
Espectadors: Prop de 300 persones.

2a Regional-Grup 15
Resultats 6a Jornada:

Portbou-Roses B:1-0
FE Vilajuïga-Viladamat: suspès
Esplais-Vilabertran: 2-0
Verges-Figueres: 0-2
Aro-Torroella: 2-5
La Jonquera-Llançà: 1-1
Borrassà-Empuriabrava: 1-3
Sant Miquel Fluvià-Agullana: 1-1
Maçanet-Cabanes: 0-1

Classificació: 1. Figueres, 16 punts; 2. La Jonquera i 3. Cabanes, 14; 4. Roses B, 5. Esplais i 6. Portbou, 13; 7. Llançà, 11; 8. Torroella, 10; 9. Agullana, 9; 10. Empuriabrava, 7; 11. Aro, 5; 12. Verges, 13. Viladamat, 14. Maçanet, 15. Sant Miquel de Fluvià i 16. Borrassà, 4; 17. Vilabertran, 3 i 18. FE Vilajuïga, 0.