22.10.08

El creuer palamosí Stick Farr lidera la classificació del Trofeu Interclubs Empordà

La disputa de la tercera prova els passats 11 i 12 d’octubre, a l’Escala, no va comportar gaires canvis a les diferents classificacions, sobretot a causa de la suspensió de la segona jornada per manca de vent

L’Escala- L’embarcació Stick Farr (CV Palamós), de Walter Brandesky, lidera la classificació general del VII Trofeu Interclubs Empordà de Vela, després de celebrar-se la tercera prova, al Club Nàutic l’Escala, els passats 11 i 12 d’octubre. El liderat de l’Stick Farr, però, no és l’única novetat destacable a la taula, ja que el Loch Lomond (CV Golfus) de Jordi Iglesias ha passat de la tercera a la segona posició després d’aplicar l’opció de descartar la pitjor classificació, mentre que el Pinetell (CV Palamós), de Jordi Ribera, es manté en el tercer lloc. L’anterior líder, el Nairam II (CN Llançà), de Víctor Soler, baixa fins a la cinquena plaça, mentre que el fins aleshores segon, el TFB (CV Golfus) d’Ian Lindsay, és ara sisè.

El poc vent que fer acte de presència al llarg del cap de setmana dels passats dies 11 i 12 va permetre la celebració d’una única prova, dissabte, que va comptar amb la participació de mig centenar de velers a les aigües escalenques, que van haver d’afrontar un recorregut sobrevent-sotavent de tres voltes. El traçat, que es va haver de modificar en dues ocasions, tenia una distància total de prop de nou milles, al final de les quals el Loch Lomond va poder presumir de ser el primer classificat, per davant del Lone-BMW Martín i Conesa (CN Port d’Aro), de Ricard Alsina, i el Pinetell, que van ser segon i tercer, respectivament. L’endemà, el comitè de regata va engegar els procediments de sortida pels volts de quarts de tres de la tarda, però la caiguda de la intensitat del vent va comportar la suspensió de la segona jornada, que hauria suposat la cinquena prova del Trofeu Interclubs. Poc després, el Restaurant Marítim de l’Escala va acollir l’entrega de premis als primers classificats.

En la classe 1, la classificació no ha experimentat canvis, i es manté de la mateixa manera que en la segona fase. El líder és l’Stick Farr, seguit del Drumstick (CN l’Estartit), de Massimo Miglinolo, i de l’X Aire (CN l’Escala), de Josep Marquès. En la classe 2, el Viva (CV Golfus) de Joachim Glink es manté primer. La segona plaça és ara per al Lone-BMW Martín i Conesa, mentre que el TFB és tercer. El mateix ha succeït en la classe 3, en què el Nairam II segueix intractable en el primer lloc, mentre que el Pinetell ha cedit la segona posició al que era tercer en l’anterior fase, el Loch Lomond. A la classe 4, la tercera fase tampoc ha comportat variacions. L’Akula (CV Palamós) de José Vizcaíno es manté en el liderat, mentre que el Faluka (CN l’Escala), de Dídac Rodríguez, i l’Austral (CN Llançà), de Montserrat Vidal, completen el podi en el segon i tercer lloc, respectivament.

Club de Vela Golfus-Empuriabrava, Club Nàutic Port de la Selva, Club Nàutic l’Escala, Club Nàutic Llançà i Club Nàutic l’Estartit col·laboren conjuntament en l’organització del Trofeu Interclubs Empordà de vela de creuer, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i la Federació Catalana de Vela. La propera regata es disputarà els propers dies 25 i 26 d’octubre, al Club Nàutic l’Estartit.