24.10.08

La Unió triplica la potència de llum del camp del Far i el converteix en apte per a partits nocturns


Club i Ajuntament han compartit la despesa de la instal·lació d’un total de 20.000 W de llum més a les deu torres ja existents, mentre que també s’ha adequat la instal·lació per reduir-ne el consum lumínic

Figueres- La Unió Esportiva Figueres, en col·laboració amb l’Ajuntament de la ciutat, ha solucionat amb celeritat –poques setmanes- un dels mals endèmics que limitaven la utilització del camp del Far en horaris nocturns, el de l’enllumenat. Amb els arranjaments realitzats en matèria d’il·luminació, la Unió ha aconseguit convertir el l’antic camp de la carretera de Roses en apte per acollir partits oficials sense llum natural. Al marge d’aquesta actuació, el club figuerenc està treballant en millorar les instal·lacions municipals de les quals fa ús habitualment –camps de La Casera, El Far i Vilatenim. Precisament, a l’estadi, el Figueres ha rentat la cara a la zona d’entrada, tot substituint una part de la porta d’accés a la tribuna, danyada fa anys per un vehicle de grans dimensions i que donava peu a una sensació d’abandonament.

En el cas de la millora de l’enllumenat artificial del camp del Far, que ha vist triplicat la seva potència, la Unió i l’Ajuntament comparteixen les despeses del seu cost. Així, a cadascuna de les deu torres de llum existents, fins ara amb un sol projector de 1.000 W de consum i il·luminació i una instal·lació molt deteriorada, se n’han afegit dos més. Els nous projectors –vint en total, de 400 W de consum i més de 1.000 W d’il·luminació, fan que cada torre tingui ara una potència de llum de 3.000 W. La substitució de les bombetes dels antics projectors ha fet que el consum lumínic s’hagi vist reduït de manera notable, sense que la potència se n’hagi vist afectada. A més, també s’ha revisat i canviat part de la instal·lació de cables antiga, per evitar possibles avaries futures. Amb tot, la potència d’il·luminació del camp del Far ha passat de 10.000 a 30.000 W, i un consum equivalent de 12.000 W, amb una llum molt més blanca i de més qualitat. Així mateix, s’han reparat els tres projectors del camp de futbol-7 que utilitzen habitualment els equips de la FE Figueres, ubicat al sector nord de la instal·lació, a tocar de la carretera de Roses.

La Unió vol centrar de manera immediata els seus esforços en arranjar d’altres instal·lacions deteriorades –assumint-ne el seu cost, a fi i a efecte de millorar-ne la seva imatge i adequar-les perquè se’n pugui fer una millor utilització, ja sigui pels diferents equips blanc-i-blaus que les freqüenten, o bé per la comoditat dels seus socis i afeccionats.