13.10.08

El CB Escolàpies presenta els seus catorze equips d'aquesta temporada

Aquest cap de setmana s’han disputat 7 partits amb un balanç de 3 victòries (Mini Masculí A, Junior Femení B i Júnior Femení A) i 4 derrotes (Mini Masculí B, Infantil Femení, Cadet Masculí i Junior Masculí).

Aquest diumenge 12 d’Octubre hem fet la presentació de la nova temporada 2008-2009 del Club Bàsquet Escolàpies Figueres. El públic assistent que gairebé omplia el pavelló ha conegut als membres de cada equip, els alumnes de l’Escola de Bàsquet, tècnics i delegats. També hem comptat ambla presència de la majoria dels patrocinadors del club. L’acte ha començat a les 10 del matí i ha comptat amb la presència dels membres de la junta, equip tècnic, delegats i jugadors. Per part de l’escola Paula Montal de Figueres hem comptat amb la presència del director Sr. Josep Vilanova i de la mare Mª Teresa Coll, que han encoratjat al club a continuar amb la seva tasca de formació tan humana com esportiva. El Sr. Joan Mallol, representant de l’Ampa de l’Escola ala junta del club, ha ressaltat els fruits que dona la col•laboració amb el Club. Per part del consistori local, s’ha delegat la representació en el regidor de Seguretat i Mobilitat Sr. Jose Luis Yécora i Romero , i el regidor de Qualitat Urbana Sr. Pere Pujulà i Comajuan, als quals agraïm las eva presència i les seves paraules de suport. Tot seguit ha començat la desfilada dels 50 jugadors i jugadores de l’Escola de Bàsquet, dels quals 10 competiran a la lligueta organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Aquesta temporada el Club presenta 14 equips federats, 7 masculins i 7 femenins. Un dels equips estarà format pels jugadors més grans de l’Escola de Bàsquet que competiran en la categoria de Pre Mini Masculí nivell B,vuit més competiran també en categories de Promoció ( fins Cadet ) i els 5 restants en els campionats territorials de Girona. L’acte ha acabat amb la foto de germanor al centre de la pista. En ella hiveieu només una part de la família del nostre club, ja que l’altre es troba just darrera de l’objectiu de la càmara. Els familiars dels jugadors i jugadores també en formen part i avui ens han acompanyat massivament. Tot seguit s’han jugat partits de demostració del Sots 25 i Juniormasculins i del Pre Mini Masculí B.

Acabat l’acte s’ha disputat el partit corresponent a la tercera jornada dela categoria Junior Femení nivell A entre el C.B. Escolàpies i el C.B.Tordera. Les noies entrenades per Lluis Costals i Manel Compte han rebut l’homenatge del públic en reconeixement al sots-campionat provincial assolit l’any passat. Ha estat un partit molt ajustat on hem anat al darrera en el marcador fins el minut 32 de partit, però que s’ha remuntat lluitant fins al final. Les visitants han estat molt dures en defensa i ràpides al contracop però elsuport del nombrós públic ha estat determinant. Primer període molt fluix i desencertat de les locals que ha acabat amb undesavantatge de 9 punts. Remuntada al segon quart per igualar el marcador un cop han començat a entrar les cistelles, arribant al descans amb elresultat de 23-25. Tercer quart molt igualat on el Tordera ha estat a puntde trencar el partit en posar-se a 10 punts de diferència. L’encert en els tirs lliures ens ha mantingut en el partit i s’ha remuntat de nou peracabar el parcial amb només 3 punts de diferència, 37-40. El darrer quart ha estat dominat clarament per les locals que s’han posat per davant en el minut 2 i ho han mantingut fins al final. La tensió del partit s’ha visten les faltes tècniques i antiesportives xiulades a les acaballes del partit donada la duresa d’alguna de les faltes. L’encert en els tirs lliures d’aquestes faltes ha trencat el partit a favor de les locals quehan jugat a plaer els darrers instants del partit. Resultat final 65 a 50 que no hagués estat possible sense el suport incondicional del públic.