13.10.08

La Unió ja encapçala la taula després de superar amb molts patiments l’Esplais (3-1)


Els unionistes no van encarrilar el triomf fins al tram final de l’encontre, davant d’un conjunt castelloní valent i molt ben posicionat que va estar a punt de donar la sorpresa en un estadi amb més de mig miler d’espectadors

Figueres- La Unió ja ha passat a encapçalar la classificació, amb els mateixos punts (13) que la Jonquera i el Roses B, gràcies a la treballada victòria de dissabte contra l’Esplais, que va oferir una gran imatge. Els figuerencs, que van tenir algunes fases de joc espès, van saber tenir paciència i esperar que el rival estigués ben madur per sentenciar-lo, tot i que els gols de la sentència no van arribar fins al tram final. Ja a la primera meitat, l’Esplais, molt ben posicionat al terreny de joc i atrevit a l’hora de buscar la porteria contrària, va ser capaç de neutralitzar, mitjançant Genís (21’) –després d’un xut afortunat que va rebotar a la cama d’un defensor, el gol inicial de Marquitos –els unionistes van dominar l’esfèrica en els primers compassos- per als de casa (7’). El Figueres no va trobar el camí per atacar amb criteri després de l’1-1, sobretot desconcertat pel gol rebut, i els de Castelló van començar a creure en la possibilitat de donar la sorpresa a Vilatenim.

A la segona meitat, els de Coto no van tenir cap més remei que buscar l’àrea castellonina, tot i que en alguns moments això va fer que desorganitzessin la seva defensa i que l’Esplais estigués molt a prop d’aprofitar-ho. L’entrada al camp, al descans de Ramos i Rubén, va donar un altre aire al Figueres, sobretot en l’aspecte ofensiu, que va trobar més espais a la banda esquerra, en què Roger i Joel van poder circular amb facilitat. Malgrat tot, el tècnic visitant, José Salas, també va moure fitxa, i va fer saltar a la gespa Javi Sánchez, Aliu i Víctor que, sense miraments, van fer recular en ocasions la defensa blanc-i-blava. Quan més por feia l’Esplais, que muntava perillosos contracops quan recuperava l’esfèrica, va arribar la genialitat, que resultaria decisiva, de Cano, que va recollir una pilota perduda a la frontal de l’àrea i va etzibar un fort xut amb la dreta que, botant a terra, superaria de manera creuada el porter Sergio (69’). L’Esplais no es va arronsar i va tenir l’empat a prop, però qui marcaria tornaria a ser el Figueres, en una acció a pilota parada en què una centrada en un llançament de falta des de la banda esquerra no la recolliria al segon pal el porter Sergio i cauria al cap de Rubén, que la va empènyer enrere perquè Cruz, tot sol a un mentre de la línia, fes el 3-1 i sentenciés. Els castellonins van poder escurçar la diferència, abans del final, en un contracop en què van trobar superioritat numèrica, però la passada de la mort, a pocs centímetres de la línia, la va allunyar un defensor local. En la propera jornada de lliga, el Figueres, ja líder, visitarà el terreny de joc del Verges (diumenge, 16 h).


UE Figueres:
Xavi Gallego, Jep (Rubén, 46’), Luque (Dani Falguera, 71’), Dídac, Bolasell, Marc Gasull, Cano, Joel, Roger (Pol, 80’), Marquitos (Albert Ramos, 46’) i Jordi Cruz.
Esplais CF: Sergio, Ivan, Francesc, Esteva, Marc, Kike (Javi, 46’), Maga (David, 62’), Àlex (Víctor, 46’), Genís, Adri (Rodri, 68’) i Pau (Aliu, 46’).
Àrbitre: Luis López Cruz. Va amonestar Jep, Joel i Marquitos, de la Unió, i Javi i Aliu, de l’Esplais.
Gols: 1-0: Marquitos (7’); 1-1: Genís (21’); 2-1: Cano (69’); 3-1: Cruz (79’).
Espectadors: Prop de 500 persones a l’estadi de Vilatenim.

2a Regional-Grup 15
Resultats 5a Jornada:

Viladamat-Portbou: 1-2
Vilabertran-FE Vilajuïga: 1-0
UE Figueres-Esplais: 3-1
Torroella-Verges: 2-2
Llançà-Aro: 2-1
Empuriabrava-La Jonquera: 1-3
Agullana-Borrassà: 1-1
Sant Miquel F.-Cabanes: 2-3
Roses B-Maçanet C.: 0-0

Classificació:
1. Figueres, 2. La Jonquera, 3. Roses B, 13 punts; 4. Cabanes, 11; 5. Llançà, 6. Esplais, 7. Portbou, 10 punts; 8. Agullana, 8 punts; 9. Torroella, 7 punts; 10. Aro, 5 punts; 11. Verges, 12. Viladamat, 13. Maçanet C., 14. Empuriabrava i 15. Borrassà, 4 punts; 16. Vilabertran, 17. Sant Miquel Fluvià, 3 punts; 18. FE Vilajuïga, 0 punts.