2.9.08

Carles Coto (Sevilla Atlético) i Alan Baró (Alacant) debuten com a titulats a 2a Divisió A


Tant el figuerenc com el de Darnius, però, van caure per la mínima amb els seus equips, al camp de l’Albacete (2-1) i a casa contra el Xerez (0-1), respectivament, mentre que el llançanenc Héctor Simón no va participar en el triomf del Girona a Vigo (0-1), amb gol de l’exunionista Jaume Duran

Figueres / Els altempordanesos Alan Baró (Alacant) i Carles Coto (Sevilla Atlético) van debutar el passat cap de setmana a 2a Divisió A com a titulars amb els seus respectius equips, tot i que sense massa fortuna, ja que tots dos van perdre per la mínima, enfront del Xerez (0-1) i l’Albacete (2-1). L’altre jugador de l’Alt Empordà que també forma part d’una plantilla de la categoria de plata del peu-pilota espanyol, el llançanenc Héctor Simon, no va participar de la sorprenent victòria del seu equip, el Girona, al camp del Celta, en la primera jornada de lliga del campionat –cal recordar que el gol del triomf gironí el va aconseguir l’exmigcampista del Figueres i del Peralada Jaume Duran. El darniuenc Alan, pivot defensiu de només 23 anys, va ser un dels pocs del seu conjunt que es va salvar en l’ensopegada de l’Alacant al seu estadi contra el Xerez. Alan va disputar els 90 minuts complets, tot i que el seu tècnic, José Carlos Granero, va haver de moure la banqueta i substituir alguns dels pesos pesant vist el baix rendiment mostrat a la primera meitat. Abel Buades, Álvaro i Luis Gil van marxar a la dutxa abans d’hora a instàncies del seu entrenador, mentre Alan es mantenia damunt la gespa del Rico Pérez fins al xiulet final. Tot i el mal joc dels de casa, el gol del Xerez va arribar en un rebuig desafortunat de Cavas, que va topar en el cos del seu company Català i es va acabar introduint a la porteria d’Unanua (67’). Un debut amb regust agredolç per a Alan Baró que, de tota manera, no podrà oblidar el passat 30 d’agost, data en què va estrenar-se a 2a A després d’una fugaç trajectòria pel Peralada, la FE Figueres i la UE Figueres, on va militar les campanyes 05/06 i 06/07.

Tampoc va ser afortunat el debut del figuerenc Carles Coto, fill de l’actual tècnic del primer equip de la Unió, Carles Coto, amb el seu nou equip, el Sevilla Atlético, a 2a A. Coto, de només 20 anys i forjat a la pedrera del FC Barcelona, va ser titular al camp de l’Albacete en la primera jornada de lliga, però no va poder fer res per evitar la derrota per 2-1 en un enfrontament marcat per les decisions del col·legiat, que va deixar el filial andalús –a qui va mostrar fins a 10 targetes grogues- amb només 9 jugadors, per dues expulsions –Gallardo i Cordero. Coto va ser substituït al descans per Víctor Díaz, després que els locals marquessin l’1-0 a poc per al final del primer període (43’). Tot i jugar amb deu des els darrers vint minuts després de l’expulsió de Gallardo, Fernando faria l’1-1 (85’) per al Sevilla Atlético, però l’Albacete va aprofitar una falta propera a la frontal que també suposaria la vermella a Cordero (93’) per fer el 2-1 definitiu. L’exdefensa de la Unió Óscar Ramírez, natural de la Bisbal d’Empordà, també va ser titular en aquest encontre amb els andalusos, tot arribant a disputar l’encontre complet.

L’únic representant altempordanès a 1a Divisió, el figuerenc Damià Abella, de 26 anys, també va ser titular amb el Betis a la jornada inaugural del campionat, en què els de Chaparro van caure al Ruiz de Lopera per 0-1 en el derbi andalús contra el Recreativo de Huelvo. Damià –que duu el dorsal 12 a la samarreta blanc-i-verda- va disputar tots els minuts del partit, en la posició de lateral dret. Segons les estadístiques, l’exdefensa del Figueres –a la Unió jugava d’interior amb molt més recorregut ofensiu- va fer 2 bones assistències, va perdre 3 pilotes, en va recuperar 3 més i va cometre 2 faltes.