19.8.08

El quart amistós de pretemporada de la Unió, contra l’Hostoles, acaba en taules i sense gols (0-0)


Els de Coto, amb moltes baixes, van tenir dificultats per arribar a l’àrea local amb garanties d’èxit, en un enfrontament de domini altern. Per altra part, el club ja disposa dels carnets de soci i de la roba del futbol base per a la propera temporada

Figueres / En el quart amistós de preparació des que va iniciar els entrenaments, la Unió no va passar del 0-0 al terreny de joc de l’Hostoles, del grup 17 de la 2a Regional, en un partit disputat dissabte a Sant Feliu de Pallerols. Els unionistes, amb moltes baixes –Pol, Masquef, Roger, Cruz, Torrent, Falguera i Montes, de vacances, a més dels juvenils Coto, Aleix i del Campo, no van aconseguir arribar a l’àrea rival amb la claredat suficient com per obrir el marcador, en un encontre amb domini altern i poques oportunitats de perill. L’Hostoles de Martí Sala es estar molt més fi en el primer tram de partit, davant d’un Figueres que perdia la possessió amb excessiva facilitat. Poc a poc, però, els figuerencs van trobar el camí per trepitjar l’àrea local amb més criteri. Rubén, un dels més destacats de la Unió, juntament amb Joel i Luque, va gaudir de l’ocasió més clara de la primera meitat, però el seu xut, massa creuat, va sortir desviat després d’haver deixat enrere tres defensors. A la represa, uns i altres van tenir els seus minuts de control. Els de casa, molt ben posicionats al terreny de joc, van complicar molt les coses als de Marcel·lí Coto, que no van estar precisament inspirats a l’hora de buscar la porteria rival, un dels aspectes a polir durant la pretemporada i que ja s’ha posat de manifest en anteriors amistosos. El Figueres jugarà aquest dimecres a Perpinyà contra l’equip local, de la 3a Divisió francesa (21 h). A Hostoles, el tècnic altempordanès va alinear Cipri, Jep, Bolasell, Enric, Joel, Marc, Rubén, Miguel, Albert, Cano i Luque inicialment, mentre que també van prendre part a l’amistós, des de la banqueta, Dídac, Xavi Gallego, Marín i els juvenils Serra i Toti Pujolar.

Cal recordar que el passat 9 d’agost, la Unió va disputar a Banyoles una peculiar edició del Torneig de l’Estany, en format de triangular. Els locals, de 3a Divisió, no van estar a l’alçada en el seu torneig i van veure com l’Olot, de la 1a Regional, se l’emportava cap a la Garrotxa. En el primer enfrontament, entre els dos equips de menor categoria, els garrotxins –de la mà de Nitus Santos- van aprofitar una errada en la passada a la zona central del terreny de joc dels figuerencs per iniciar una ràpida acció que suposaria l’1-0, de Robert (38’). La Unió, amb molt més criteri, va estar a punt de fer l’empat al límit del temps reglamentari, amb una rematada del juvenil Toti Pujolar, després d’una jugada iniciada per l’esquerra per Joel, que es va estavellar al travesser. En la tanda de penals, la Unió va vèncer per 4-3 (Gallego, Jep, Enric –Aleix, 33’, Bolasell –Adam, 33’, Luque –Xavier, 28’, Miguel, Marín –Toti, 28’, Albert –Marc, 28’, Rubén, Cano i Joel. Millor encara va ser la imatge mostrada pels altempordanesos en el segon enfrontament, contra els amfitrions. Tret d’un inici amb cert temor, el Figueres va passar per damunt d’un Banyoles, això sí, farcit de teòrics suplents. Els de Javi García van veure com la Unió disposava de fins a cinc clares oportunitats per marcar –dues d’aquestes van ser esvaïdes pels de casa des de damunt la línia de gol. Igual que en el primer partit, Coto va repartir els minuts entre tota la plantilla disponible, tot alineant Cipri, Luque, Adam (Enric, 20’), Aleix (Bolasell, 20’), Xavier (Rubén, 33’), Marc (Jep, 20’), Albert (Miguel, 25’), Toti, Joel, Cano i Torrent. En el partit decisiu entre banyolins i olotins, els de Nitus Santos en van fer prou amb l’1-1 per resoldre el torneig al seu favor, tot i que van igualar el gol dels locals, després d’una greu errada del porter garrotxí, des dels onze metres i molt a prop del final.

Per altra part, el club unionista ja disposa dels carnets de soci per a la propera temporada, que es poden passar a recollir a les seves oficines del carrer Nou, o bé el proper 6 de setembre, en el transcurs de l’únic amistós que els de Coto jugaran a Vilatenim, contra el Sabadell B. A més, també està ja disponible, a Base Esports Josep, tota la roba dels equips de futbol base.