18.8.08

El cadet A de la Unió debutarà al camp del Nàstic de Tarragona a la Divisió d'Honor


El màxim exponent del futbol base unionista aquesta temporada haurà de lluitar de valent per la permanència al costat d’equips de potencial enorme com la Damm, el Barça, l’Espanyol, el Lleida o l’Europa a partir del proper 28 de setembre

Figueres / El cadet A de la Unió, que aquesta temporada serà un dels bucs insígnia de l’entitat dins l’àrea del futbol base havent de competir colze a colze a Divisió d’Honor al costat dels clubs catalans més potents, ja coneix el calendari. Els figuerencs, que entrenen Eduard Ortega i Carles Rico, debutaran el 28 de setembre al camp del Nàstic de Tarragona, mentre que en el primer partit a casa, la setmana següent, el rival serà el totpoderós FC Barcelona. Curiosament, l’únic derbi gironí de la categoria, contra el Girona, es produirà en la darrera jornada de la primera volta i, per tant, del campionat. Girona i Figueres s’enfrontaran el 18 de gener en terreny dels de la capital, mentre que en el darrer enfrontament de la lliga, el 17 de maig, l’escenari serà l’Alt Empordà. La Divisió d’Honor cadet està farcida de clubs il·lustres com la Damm, el Badalona, el Lleida, l’Europa, el Cornellà, la UFB Jàbac-Terrassa, el Cornellà, el Manresa, la Gramenet, la FPE Mataró, el Manlleu i l’Espanyol, a banda dels ja citats anteriorment, amb la qual cosa l’objectiu dels unionistes no és cap altre que el de la permanència. La competició s’aturarà els dies 28 de desembre de 2008 i 4 de gener, 22 de febrer i 12 d’abril de 2009. L’equip blanc-i-blau, que s’entrena quatre cops per setmana, ja treballa a les ordres d’Ortega i Rico des del passat dilluns 11 d’agost, en què va realitzar la primera sessió al camp del Far.

Amb tot, d’altres equips de futbol base de la Unió ja tenen sobre la taula els calendaris per a la propera campanya 08/09. El juvenil A, que militarà a Preferent, debutarà al camp d’un dels dos rivals gironins del grup 2, el Girona B, el 28 de setembre, mentre que clourà la lliga rebent a casa el Lloret, el 17 de maig. També són en aquest grup la Damm C, l’Unificación Llefià, el Mataró B, la Gramenet B, l’AE Josep Maria Gené, el Mollet, el Sant Gabriel, la Fundació P. Sánchez Llibre, l’Horta, el Júpiter, el Manlleu B, el Riuprimer i el Granollers. Per la seva part, l’infantil de Preferent, que entrena Antoni Calvet, també ja està al corrent de com es distribuiran els seus rivals al llarg del campionat. El conjunt unionista debutarà a casa contra el Sant Gabriel, el 28 de setembre, mentre que acabarà la lliga a casa, en un partit d’allò més atractiu enfront de l’Espanyol B. Igual que a la Divisió d’Honor cadet i a la Preferent juvenil, la competició a la Preferent infantil descansarà els dies 28 de desembre de 2008 i 4 de gener, 22 de febrer i 12 d’abril de 2009. L’Escola de Futbol Gironès-Sàbat, el Blanes i l’EF Sant Feliu de Guíxols són els altres representants gironins del grup 2 de la categoria, que completen l’Unificación Llefià, la Gramenet B, la FPE Mataró, el Berga, el Manresa, el Granollers, la FP Sánchez Llibre B, l’Espanyol B, el Sant Gabriel, l’UFB Jàbac-Terrassa C, en Manlleu i el Badalona.

L’altre equip unionista que militarà a la Divisió d’Honor serà l’aleví A de Josep Mesas, que obrirà el campionat el 28 de setembre a casa davant de la Gramenet Milan. L’últim partit de la competició, el 17 de maig, també el jugarà com a local, en aquest cas contra el Duesaigües SRUE. El Girona serà l’altre representant de la província al grup, en què també apareixen noms de clubs de gran potencial com el Barcelona, el Sant Andreu, el Lleida, l’Hospitalet, el Mercantil, la Damm o l’Espanyol –Granollers, Sant Gabriel, FPE Mataró, Cornellà i FP Sánchez Llibre completen la llista de 16 equips, que tindran descans els mateixos quatre caps de setmana que en les categories anteriors. Poc a poc, els diferents equips de futbol base blanc-i-blaus ja han reprès l’activitat durant aquest mes d’agost, tot i que els alevins B i C no ho faran fins al proper 1 de setembre.