25.8.08

Carles Coto, fill del tècnic de la Unió, marca en el darrer amistós del Sevilla Atlético


El migcampista va ser l’autor de l’únic gol que el seu equip, que enguany jugarà per segona temporada a 2a Divisió A i que està valorat en 18,6 milions d’euros segons un grup d’experts de la LFP, va disputar dissabte al camp del Pozoblanco (2-1)

Figueres / El figuerenc Carles Coto, fill de l’actual tècnic de la Unió Marcel·lí Coto, va ser l’autor el passat dissabte de l’únic gol que el seu nou equip, el Sevilla Atlético, va aconseguir al terreny de joc del CD Pozoblanco (2-1), en el darrer amistós de pretemporada dels andalusos, que el proper cap de setmana estrenaran el campionat de 2a Divisió A al camp de l’Albacete. Coto va avançar l’equip que entrena Fermín Galeote ben aviat (5’), però els cordovesos van donar la volta al marcador a la segona meitat, en el que era el Trofeu Peña Real Madrid de Pozoblanco. Amb només 20 anys, Carles Coto, que actua de migcampista, tindrà l’oportunitat aquesta temporada d’estrenar-se a la categoria de plata del futbol estatal. Al Sevilla Atlético, el figuerenc comparteix vestidor amb un exjugador de la Unió, el central de la Bisbal Óscar Ramírez, de 24 anys. El germà petit del que va ser golejador unionista a 2a B la campanya 05/06 José Ramírez ha arribat al filial andalús procedent del Badalona. Coto, per la seva part, ho ha fet des del Mini-Estadi, d’on ha decidit marxar en no acceptar incorporar-se al Barcelona B, que enguany jugarà a 2a B. La temporada passada, el migcampista altempordanès va defensar els colors del Royal Excelsior Mouscron belga.

La presència de Carles Coto a les alineacions de Galeote ha guanyat enters a mesura que avançava la pretemporada, fins al punt que darrerament ja ha estat alineat com a titular en els amistosos de preparació. El filial sevillista no va passar de l’1-1 el passat dimecres 20 d’agost al terreny de joc del Jerez Industrial, de 3a Divisió, amb un gol del central Cala. Pocs dies abans, a Coria, Coto i Ramírez van ser protagonistes directes del triomf del seu equip contra els propietaris del terreny de joc per 1-3, ja que ambdós van ser alineats des de l’inici. Barranco, Igor i Armenteros van ser els autors de les dianes del Sevilla Atlético. En canvi, cap dels dos empordanesos va prendre part en el 3x1 que el seu actual conjunt va disputar enfront de l’Estepa i el Gilena, ja a Sevilla –i que es va embutxacar gràcies als marcadors favorables d’1-0 i 2-0, respectivament- en el darrer compromís de preparació de la concentració realitzada a Mijas. Durant l’estada, els andalusos van derrotar el Marbella (2-3), el Motril (0-3) i el Fuengirola-Los Boliches (0-4).

A banda de Carles Coto i Óscar Ramírez, el Sevilla Atlético també a la plantilla actual dos catalans més, el defensa Marc Valiente, nascut a Granollers, que la campanya passada defensava la samarreta del Barcelona B sota la batuta de Pep Guardiola i de només 21 anys, i el migcampista Alberto de la Bella, natural de Santa Coloma de Gramenet i de 22 anys, que hi ha arribat procedent del filial del Vila-real.

Segons el Comitè de Valoració de la Lliga de Futbol Professional, la plantilla del Sevilla Atlético té un valor de 18,6 milions d’euros, després d’un estudi realitzat per un grup d’experts –financers, agents de jugadors, advocats especialistes en Dret Esportiu i representants de la mateixa LFP. Des de Sevilla aquesta dada es valora molt més, emparant-se en el fet que la plantilla compta amb molts jugadors procedents de categories inferiors de l’entitat. Armenteros és el valor més cotitzat, amb 3 milions d’euros, seguit de Cala, que va fer la pretemporada amb el primer equip, i del camerunès Pouga, amb 2 milions. El barem s’aconsegueix a partir del percentatge de partits disputats la temporada anterior, l’edat del futbolista, el temps de durada del contracte, els premis individuals acumulats els darrers tres anys, el nombre d’internacionalitats, el nombre de títols aconseguits en les quatre campanyes prèvies, la clàusula de rescissió, el cost d’adquisició, els trofeus nacionals dels passats dos anys, la situació actual del mercat futbolístic i la categoria esportiva de l’equip al qual representa en el moment de la valoració.