27.8.08

El Figueres tramitarà les fitxes de Joel Colomer i Enric Giménez, que tancaran la plantilla


El tècnic, Marcel·lí Coto, ha decidit quedar-se amb els dos jugadors, que van defensar les samarretes de l’AD Guíxols i el CE Llançà la passada temporada, a 1a Catalana i 2a Regional, respectivament

Figueres / El tècnic de la Unió, Marcel·lí Coto, ha donat el seu vist-i-plau perquè el club tramiti les fitxes al lateral esquerre Joel Colomer i al migcampista Enric Giménez -a la dreta de la imatge- que, ara sí, donaran per tancada la plantilla blanc-i-blava, després de la marxa definitiva d’Abraham Huguet, que aquesta mateixa setmana ha rebut la baixa per poder incorporar-se al Vilajuïga, de 3a Divisió, tot i que tenia un compromís amb els figuerencs fins al juny de 2009. Joel Colomer, format a les categories inferiors del Figueres, ha militat les tres últimes temporades a l’Ateneu Esportiu Guíxols, de 1a Catalana, d’on ha fet les maletes decidit a penjar les botes. La proposta de Coto, però, l’ha acabat de convèncer, sobretot perquè veu possibilitats de compaginar els entrenaments amb la seva dedicació professional. Per la seva part, Enric Giménez jugava al Llançà, a 2a Regional, la campanya passada, però ja ha estat sota les ordres de l’entrenador unionista durant la pretemporada. D’aquesta manera, la plantilla de la Unió 08/09, que debutarà a 2a Regional el 13 de setembre a casa contra el Vilabertran (16.30 h) la composen: Xavi Gallego, Jordi Cruz i David Luque (FE Figueres), Eduard Bolasell i Miguel Díaz (AE Roses), Rubén Sánchez (Agullana) i José Cano (Empuriabrava), que són les cares noves, a banda de Joel Colomer i Enric Giménez, i Cipri López, Monturiol, Dídac, Adam Fontes, Masquef, Ramos, Marín, Marc Gasull, Roger Costejà, Pol, Torrent i Dani Falguera, que segueixen de la temporada anterior El Figueres, que el passat dimecres es va imposar per 1-2 al terreny de joc del Perpinyà-Canet, de la 3a Divisió francesa, en un amistós en què va oferir una gran imatge i on va sobresortir el migcampista Jordi Cruz, prendrà part el proper cap de setmana al Torneig de Maià de Montcal. Els de Coto s’enfrontaran dissabte (21 h) a l’equip local, després que Banyoles i Besalú disputin l’altra semifinal. La final es jugarà l’endemà, a partir de les 20 h. L’últim partit de preparació dels figuerencs serà l’únic que es jugarà a l’estadi de Vilatenim, el dia 6 de setembre, contra el Sabadell B (18 h).

Fins ara, el nivell del Figueres en els amistosos de pretemporada es pot qualificar de notable. En el quart amistós de preparació des que va iniciar els entrenaments, la Unió no va passar del 0-0 al terreny de joc de l’Hostoles, del grup 17 de la 2a Regional, en un partit disputat dissabte 16 d’agost a Sant Feliu de Pallerols. Els unionistes, amb moltes baixes –Pol, Masquef, Roger, Cruz, Torrent, Falguera i Montes, de vacances, a més dels juvenils Coto, Aleix i del Campo, no van aconseguir arribar a l’àrea rival amb la claredat suficient com per obrir el marcador, en un encontre amb domini altern i poques oportunitats de perill. Cal recordar que el passat 9 d’agost, però, la Unió va disputar a Banyoles una peculiar edició del Torneig de l’Estany, en format de triangular i en què va estar a l’alçada de conjunts de superior categoria. Els locals, de 3a Divisió, no van rendir al nivell esperat en el seu torneig i van veure com l’Olot, de la 1a Regional, se l’emportava cap a la Garrotxa. En el primer enfrontament, entre els dos equips de menor categoria, els garrotxins –de la mà de Nitus Santos- van aprofitar una errada en la passada a la zona central del terreny de joc dels figuerencs per iniciar una ràpida acció que suposaria l’1-0, de Robert (38’). La Unió, amb molt més criteri, va estar a punt de fer l’empat al límit del temps reglamentari, amb una rematada del juvenil Toti Pujolar, després d’una jugada iniciada per l’esquerra per Joel, que es va estavellar al travesser. Millor encara va ser la imatge mostrada pels altempordanesos en el segon enfrontament, contra els amfitrions. Tret d’un inici amb cert temor, el Figueres va passar per damunt del Banyoles. Els de Javi García van veure com la Unió disposava de fins a cinc clares oportunitats per marcar –dues d’aquestes van ser esvaïdes pels de casa des de damunt la línia de gol. Igual que en el primer partit, Coto va repartir els minuts entre tota la plantilla disponible (0-0). En l’amistós que va obrir la pretemporada figuerenca, la Unió va igualar 2-2 al camp del Bisbalenc, de 1a Regional, amb gols de Cruz (13’) i Del Campo (39’).

Per altra part, cal esmentar que el passat dissabte, el cadet A de la UE Figueres, que aquesta temporada militarà a Divisió d’Honor al costat dels poderosos del futbol català, va disputar al camp del Palafrugell, el primer amistós de la pretemporada, que es va resoldre amb un còmode 0-5 favorable als nois d’Eduard Ortega i Carles Rico. Durant l’encontre van intervenir Aitor, Gerard V., Àlex Rojas, Lucho, Dani, Salva, Jordi, Xavi, Marc, Àlex Pagès, Juan Carlos, Sergi, Ricard, David, Óscar, Ángel, Gerard Alberca, Kevin i Eric.