28.8.08

El Girona agrupa la majoria d’exunionistes que militaran a 2a Divisió A aquesta temporada


Els migcampistes Héctor Simón (Girona), Carles Coto (Sevilla Atlético) i Alan Baró (Alacant) són els tres jugadors altempordanesos que a partir d’aquest proper cap de setmana representaran la comarca a la categoria de plata del futbol estatal

Figueres / Del total de 10 exjugadors unionistes que aquest proper cap de setmana seran protagonistes del tret de sortida de la 2a Divisió A-Liga Adelante, la gran majoria ho faran vestint la samarreta del Girona, ascendit fa poques setmanes. Raúl Agné i Arnau Sala, primer i segon entrenador dels de la capital i que també havien defensat els colors de la Unió temporades enrere, tenen enguany a les seves ordres Diego Rangel, Migue, Jito i els gironins Albert Serra i Jaume Duran, que formen part del passat del club figuerenc. Jaume Duran, fins i tot, jugava a Vilatenim fa un any i mig, després de començar l’exercici 2006/07 amb el Miapuesta Figueres, amb Josep Clotet de tècnic, tot i que a mig campionat va ser cedit al Peralada. A la plantilla del Girona també hi figura el llançanenc Héctor Simón, de 24 anys, tot i que no ha arribat a ser jugador del primer equip del Figueres –l’exmigcampista de l’Espanyol ja ha jugat a 2a A, amb el Racing del Ferrol (05/06). Dins l’organigrama esportiu dels blanc-i-vermells, fent funcions de massatgista, s’hi troba l’altempordanès Juan Carlos Gallego, que també havia compartit vestidor amb Jaume Duran al Miapuesta Figueres la campanya 06/07 i que durant molts anys havia desenvolupat la seva tasca a la Fundació.

Alan Baró i Carles Coto són, en l’actualitat, dos dels valors en alça del futbol altempordanès que, de moment, des d’aquest proper cap de setmana tindran la possibilitat de fer-se un lloc a 2a A. Coto, figuerenc de només 20 anys i fill de l’actual tècnic de la Unió, Marcel·lí Coto, ho farà vestint la samarreta del filial del Sevilla, on ha arribat procedent del Mouscron belga, previ pas per la Masia del FC Barcelona. El jove migcampista comparteix vestidor, a la ciutat del Nervión, amb l’excentral de la Unió Óscar Ramírez, natural de la Bisbal d’Empordà. Per la seva part, el darniuenc Alan Baró ha seguit tots els passos que les categories requereixen, i jugarà a 2a després d’ascendir amb l’Alacant a la promoció. Alan, de 23 anys i que també actua de migcampista, ha sorprès gratament el seu entrenador, José Carlos Granero, que aquest estiu no ha dubtat en renovar-lo, ja que és un fix als onzes inicials. Forjat a la pedrera del Peralada, Alan, a diferència de Carles Coto, sí que ha estat jugador de la Unió, les campanyes 05/06 i 06/07. A l’Alacant, Alan coincideix enguany amb Manolo Jiménez, nou secretari tècnic, que havia entrenat la Unió l’any 2003.

Els altres exjugadors unionistes que d’aquí a poques hores viuran en primera persona el tret de sortida a la lliga de 2a A són el porter Albert Garcia, del Múrcia, que va debutar a 1a en el darrer partit de la campanya anterior, en què els murcians van rebre el FC Barcelona i que va ser a Figueres en el primer tram del campionat 06/07, i el defensa Roberto García, del Huesca, ascendit aquest passat estiu. La resta d’equips de la categoria, un total de 17- no tenen a les seves plantilles jugadors de l’Alt Empordà o amb passat unionista.

El Girona s’entrena a Vilatenim

La plantilla del Girona, que aquest proper diumenge debutarà a 2a A al camp del Celta de Vigo, va exercitar-se ahir dimecres a l’estadi de Vilatenim –Montilivi segueix en obres- en una sessió en què Raúl Agné va voler treballar les accions d’estratègia. Finalitzat l’entrenament, jugadors, tècnics i assistents van celebrar un dinar de germanor a l’Hotel Figueres Park.