24.7.08

Ramon Miquel fa una crida a la “pau” del futbol de la ciutat al web de la FE Figueres


El que va ser directiu de la Unió i president i patró de la Fundació admet que “aquest darrer any les relacions entre les dues directives no han estat prou bones, però ara no es tracta de buscar ni bons ni dolents” i demana “un ampli marge de confiança als nous gestors” unionistes

Figueres / “Ara és el millor moment per posar pau al futbol figuerenc”. Aquesta és la reflexió que el que havia estat vicepresident de la Unió i president i patró de la FE Figueres, Ramon Miquel, ara ja sense càrrecs en cap dels dos clubs, fa al fòrum del web de l’entitat que actualment presideix Jordi Pujol. Miquel contesta així alguns dels comentaris que, a la mateixa secció del web de la Fundació, divergeixen en l’acord arribat amb la directiva de la Unió per a la cessió dels equips de futbol base i en la tasca del nou equip tècnic de treball unionista. El debat generat en els darrers mesos entorn a la situació del futbol figuerenc l’intenta tancar en certa manera Ramon Miquel admetent que “aquest darrer any les relacions entre les dues directives no han estat prou bones, però ara no es tracta de buscar ni bons ni dolents. Ara és el millor moment per posar pau al futbol figuerenc”. Miquel, a més, allarga la mà cap als actuals dirigents de la Unió i demana un vot de confiança per a directius i tècnics: “El futbol base ha passat a dependre de la Unió, que té gent prou valuosa, capacitada i amb experiència, tant a la junta directiva com en els càrrecs esportius principals (director esportiu, coordinador i entrenadors) perquè continuï essent un referent a la província”. Fins i tot, fa un prec als pares dels jugadors dels equips inferiors: “Agraeixo les mostres de suport rebudes en aquest fòrum, però m’agradaria que els pares i jugadors del futbol base, amics i companys durant tots aquests anys, donessin un ampli marge de confiança als nous gestors”.

Ramon Miquel vol deixar clar, amb el seu escrit, que “la situació futbolística en l’àmbit figuerenc ha canviat. Pot agradar més o menys, però aquesta és la realitat. Ens anteriors patrons vam fer tot el que vam poder per tirar endavant l’entitat, i ara han entrat uns nous patrons que portaran l’escola de futbol amb molt èxit”. Així mateix, convida a tots els qui, darrerament, han seguit els esdeveniments entorn a la Unió i a la Fundació i als seus moviments, donin per acabada la polèmica: “M’agradaria que aquest web, que sento una mica meu, no fos un motiu perquè, tant els defensors com els detractors de la nostra tasca com els de la tasca que ara fan els nous responsables, entrin en guerres, rèpliques i contra rèpliques pujades de to que no porten enlloc, ni fan cap bé a ningú, ni als jugadors, ni al futbol ni a la ciutat”.

Actualment, i després d’alguns canvis a les respectives juntes directives, Pere Aguado, José Antonio Revilla, Román Martínez, Jordi Pujol, Ramón Pujadas, Martí Jordà, Josep Jutge, Eduard Vinagre, Joan Antoni Bertran, Josep Maria Tallada, Carlos Lloveras, Miquel Lloveras, Enric Mas i Jaume Gironella integren la de la Unió, mentre que Jordi Pujol, Pere Cantenys i Dídac Lee, així com la Fundació Privada Miquel, han entrat a formar part del patronat de la Fundació.


A la imatge, d'esquerra a dreta, Josep Costa, Ramon Miquel i Pere Aguado