23.7.08

El Figueres comença a entrenar-se aquest divendres amb el dubte de la continuïtat d’Abraham


Coto, que ja té enllestit del calendari d’amistosos de pretemporada, desconeix si podrà comptar amb el davanter que, tot i tenir fitxa amb els unionistes fins al juny de 2009, ja ha estat presentat com a nou jugador del Miapuesta Vilajuïga, de la 3a Divisió

Figueres / La Unió 08/09 es vestirà de curt aquest proper divendres 25 de juliol al vespre (20.30 h), amb la primera sessió de la nova temporada, en què el repte no serà cap altre que el de pujar a 1a Regional. El tècnic figuerenc, Marcel·lí Coto, començarà a treballar a la pretemporada amb una plantilla de 19 jugadors, tot esperant que es resolgui el cas del davanter Abraham, que ja ha estat presentat com a nou jugador del Miapuesta Vilajuïga, que enguany militarà a 3a Divisió, però que té fitxa amb la Unió fins al juny de 2009. Coto no descarta l’arribada d’altres cares noves, que estarien a prova durant les setmanes de preparació, algunes de les quals podrien procedir dels equips juvenils de l’entitat. Així, la plantilla 08/09 del Figueres la composen actual els porters Cipri i Xavi Gallego (FE Figueres); els defenses Jep, Pol, Dídac, Adan Fontes, David Luque (FE Figueres) i Eduard Bolasell (Roses); els migcampistes Marín, Marc Gasull, Albert Ramos, Dani Falguera, Masquef, Roger i Miguel Díaz (Roses), i els davanters Torrent, Abraham –pendent de poder rebre la baixa del club, José Cano (Empuriabrava) i Rubén (Agullana).

Per altra part, l’equip ja té enllestit el calendari d’amistosos de pretemporada, que s’estrenarà el dissabte 2 d’agost al camp de la Bisbal, contra el Bisbalenc At. (19 h), de 1a Regional. La Unió només trepitjarà l’estadi de Vilatenim aquest estiu per enfrontar-se, el 6 de setembre, al Sabadell B, també de 2a Regional. La resta de compromisos de preparació els disputarà lluny de Figueres: contra l’Olot (18 h), de 1a Regional, i el Banyoles (19 h), de 3a Divisió, al Torneig de l’Estany, el cap de setmana dels dies 9 i 10 d’agost; a Sant Feliu de Pallerols, contra l’Hostoles, de 2a Regional, el dia 16 (19 h); a Perpinyà, enfront de l’equip local, de la 3a Divisió francesa, el dia 23 (20 h); i al torneig de Maià de Montcal, els dies 30 i 31, davant dels amfitrions, de 3a Regional (21 h) i el Banyoles B, de la mateixa categoria (20 h).

Cal recorsar que els blanc-i-blaus ja coneixen el calendari de la propera temporada. La Unió s’enfrontarà al Vilabertran, el campió del grup 30 de 3a Regional, en l’estrena de la temporada 2008/09 a 2a Regional. Els figuerencs, que debutaran a l’estadi de Vilatenim, tindran així com a primer rival un altre recent ascendit, amb qui, casualment, ja es va enfrontar en l’amistós d’homenatge a Gigi Trayter que va servir com a cloenda de la campanya anterior. La Federació Catalana de Futbol ja ha fet pública la composició del grup 15 de 2a –amb 18 equips- i el calendari de la competició, que començarà el 14 de setembre i finalitzarà el 31 de maig. L’Escala B, Viladamat, Llançà, Portbou, Empuriabrava, FE Vilajuïga, Agullana, Esplais, Cabanes, Maçanet de Cabrenys, Sant Miquel de Fluvià, la Jonquera, Roses B, Borrassà i els baixempordanesos Verges i Torroella seran els altres rivals del Figueres en la lluita per assolir l’ascens de categoria.

La Unió, rival a batre enguany, es desplaçarà a Viladamat (21 de setembre) després del debut. El segon partit a l’estadi serà contra el Portbou (28 de setembre), que també acaba de pujar de 3a Regional, en aquest cas gràcies a la fase d’ascens. La FE Vilajuïga, segurament debilitada per l’aparició del Miapuesta de 3a Divisió, serà el rival a la 4a jornada (5 d’octubre). La Unió rebrà l’Esplais (12 d’octubre) abans d’enfrontar-se als dos únics equips del Baix Empordà presents al grup 15, el Verges, a fora (19 d’octubre) i el Torroella, a casa (26 d’octubre). Un dels enfrontaments més interessants de la primera volta és el que els de Coto jugaran a la Jonquera, que acaba de baixar de 1a Regional, el 2 de novembre, abans que els unionistes rebin el Borrassà. Després, els blanc-i-blaus es desplaçaran a Sant Miquel de Fluvià (16 de novembre) i jugaran a l’estadi davant del Maçanet (23 de novembre). Un altre partit de rivalitat comarcal per proximitat geogràfica serà el que el Figueres jugarà el 30 de novembre a Cabanes. Agullana (7 de desembre), Llançà (21 de desembre) i Roses B (18 de gener de 2009), a l’estadi, i Empuriabrava (14 de desembre) i l’Escala B (11 de gener de 2009) seran els cinc darrers contrincants de la Unió a la recta final de la primera volta. La competició descansarà els dies 28 de desembre de 2008 i 4 de gener i 12 d’abril de 2009.